Okuduğum Doğumlara Benzemeyen Doğum Hikayem
61 görüntüleme
A
Aleyna Y.
11 Ocak 2026 10:03
Öncelikle doğum yapalı 7 buçuk ay oldu ama garip geliyor düşününce.
İlk hamilieliğim çok heyecanlı sakin ve sorumsuz geçti sadece gebelik şekeri tiroid çıktı 34. Haftadan sonra ben artık bebeğimi bir an önce kucağıma almak için gün saymaya başladım yaklaşık 37. Haftadan dan itibaren de hurma ananas spor temizlik ilişki tüm tuşlara bastım tabi gelecek olan gününü bekliyor bazen diyorum niye acele ettiysem 40 ı beklese bile problemyaratmazdı çünkü ben sadece7 kilo aldkm hiç ağırlaşmadım ödemim şişliğim olmadı. Neyse :)
39 a kadar herhafta gezme piknikte olan o kızın 39+2de piknikte sancısı geldi.gelir gelmez anladım çünkü dahaöncehiç böyle bi sancı gelmedç yalancı kasılmalar dışında.
Sonra yavaştan suyum nişanım geldi ve gelmesiyle düüzensiz sancılar başladı
Hamilekik boyunca herkes doğumun başlayacağını düzenli ve sık sancılarla anlarsın vs dedi düzensiz ve sıktı önce acaba değil mi derken ciddi doğuruyo muşum hastaneye gittim kontrele benceherşey o sıradan sonra garipleşti gibi çünkü alttan muayeneler o kadar fazla yapıldı ki doğru olan budur belki bilmiyoeum hem bende gerginlik oluştu hem de kanamalarım çok arttı asla durmadı suyum sürekli sızıyodu bu esnada su geldikce ve muayeneler oldukca benim sancı aralığım tamamaen bitti hastane yatışı verildiğinde 3 cm olan açıklık 1 saate 6-7 cme çıktıçok şiddetli ve aralıksız durdurak bilmeyen bi sancıydı hani anlatılan örneğin2 dk sancı 1 dk sancı aralığı oldu ben dinlendim olayı olmadı bu beni çok korkuttu ve yordu.
Nst taktılar bebeğimi sağlıkla ve bir an önce kucağıma almak istiyodum ebelere yalvardım sezeryana alın diye ve tabiki kabul etmediler (devlet)) imkansız geliyodu doğurmak allahım nolur sezeryana alsınlar dedim çok geçmedi 3 dk felan sonra bebeğin kalp atışları yavaşlamış sezaryana alındım şükür sağlıkla kavuştuk amaben hala o sancılara takıldım aralık olmuyomuydu ya diye bende mi sorun vardı felan 😀 ilk hamilelk olunca
İlk hamilieliğim çok heyecanlı sakin ve sorumsuz geçti sadece gebelik şekeri tiroid çıktı 34. Haftadan sonra ben artık bebeğimi bir an önce kucağıma almak için gün saymaya başladım yaklaşık 37. Haftadan dan itibaren de hurma ananas spor temizlik ilişki tüm tuşlara bastım tabi gelecek olan gününü bekliyor bazen diyorum niye acele ettiysem 40 ı beklese bile problemyaratmazdı çünkü ben sadece7 kilo aldkm hiç ağırlaşmadım ödemim şişliğim olmadı. Neyse :)
39 a kadar herhafta gezme piknikte olan o kızın 39+2de piknikte sancısı geldi.gelir gelmez anladım çünkü dahaöncehiç böyle bi sancı gelmedç yalancı kasılmalar dışında.
Sonra yavaştan suyum nişanım geldi ve gelmesiyle düüzensiz sancılar başladı
Hamilekik boyunca herkes doğumun başlayacağını düzenli ve sık sancılarla anlarsın vs dedi düzensiz ve sıktı önce acaba değil mi derken ciddi doğuruyo muşum hastaneye gittim kontrele benceherşey o sıradan sonra garipleşti gibi çünkü alttan muayeneler o kadar fazla yapıldı ki doğru olan budur belki bilmiyoeum hem bende gerginlik oluştu hem de kanamalarım çok arttı asla durmadı suyum sürekli sızıyodu bu esnada su geldikce ve muayeneler oldukca benim sancı aralığım tamamaen bitti hastane yatışı verildiğinde 3 cm olan açıklık 1 saate 6-7 cme çıktıçok şiddetli ve aralıksız durdurak bilmeyen bi sancıydı hani anlatılan örneğin2 dk sancı 1 dk sancı aralığı oldu ben dinlendim olayı olmadı bu beni çok korkuttu ve yordu.
Nst taktılar bebeğimi sağlıkla ve bir an önce kucağıma almak istiyodum ebelere yalvardım sezeryana alın diye ve tabiki kabul etmediler (devlet)) imkansız geliyodu doğurmak allahım nolur sezeryana alsınlar dedim çok geçmedi 3 dk felan sonra bebeğin kalp atışları yavaşlamış sezaryana alındım şükür sağlıkla kavuştuk amaben hala o sancılara takıldım aralık olmuyomuydu ya diye bende mi sorun vardı felan 😀 ilk hamilelk olunca

Ilgım G.
11 Ocak 2026 10:45
İki sancı arası aslında kısalıyor @Aleyna Yadigar Hanım, doğum sancısının şiddetinde bir değişiklik yok sancının süresi uzuyor ve iki sancı arası çok kısalıyor ve zaten dayanılmaz olan nokta orası oluyor. Başlangıçtaki sancılarda hem sancının süresi kısa hem de iki sancı arası uzun olduğu için daha katlanabilir oluyor bizim için ancak 6-7 cmlere gelindiğinde zaten doğumhane için hazırlık başlıyor ve oralarda artık dayanamayacak gibi hissediyorsunuz. 8 cm de zaten doğumhaneye alıyorlar. Bebeğiniz strese girmeseydi siz zaten vajinal doğum aşamasına gelmişsiniz, üstüne sezaryen olmanıza üzüldüm açıkçası, ya sancı çekmeseydiniz ya da artık ameliyat derdiniz olmasaydı. Olsun ama ikiniz de sağlıklısınız, bebeğinize kavuşmuşsunuz önemli olan bu 🌸
B
Buket ..
11 Ocak 2026 10:46
Sağlıkla büyütün insallah 🫶🏻 benimde 8 buçuk aylık, doğum öncesi dediğiniz bütün tuşlara bende bastım. 23 nisanda deprem olduktan sonra benim regl sancılarım ara ara gelmeye başladı 2 gün sonrasında hastaneye gitmiştim kontrol için, o gün 4 km yol yürüdüm temizlik yaptım saçlarımı boyadım buzluk hazırlığımı tamamladım akşamında da pilates topunda rahatlamak için egzersizler yaptım gece 2-3 gibi sancılar düzensiz basladi uyku sersemi tuvalete kalktığımda bi anlık dalgınlıkla regl olmuşum diye düşündüm 😂 sabah gittiğim hastanede 2 saat nstde kaldım bebeğin hareketi çok azdı nstde ise kalp atışı yavaşlıyordu. Doktor yemek yedikten sonra hareket etmezse şehir hastanesine git ederse eve git doğuma daha var dedi ama kanamam devam ediyordu şehir hastanesine gittik normal doğum savunucusu devletimiz sayesinde suni sancı ve epziyotomi eşliğinde doğurdum. Ama şunu anladım ki karşılaştığımız doktorların bilgisi ilgisi şans işi. İlk gittiğim hastanedeki doktorun yaklaşımı , kanamam olduğu halde beni 2 saat hastanede tutması, muayene bile etmeyip ultrasonla bakmamasi, yemek ye diye verdiği öneri beni gerçekten çok şaşırttı. Şehir hastanesinde de ben sancılar çekerken ebelerin ağzımdaki piercinge kafayı takıp 3 kişi piercingi çıkarmaya çalışması da saçmaydı 😂
B
Buket ..
11 Ocak 2026 10:47
Suni sancılar arasında uyuduğumu hatırlıyorum sancılar o kadar yorucu ve yoğundu ki bittiği anda uyuyordum çok değişikti