Öksürük Burun Tukanıklığı Hapşırık

136 görüntüleme
S

Sedef G.

4 Nisan 2026 08:19
Merhaba Benım bebeğim 5 aylık bundan 1 ay önce hasta oldu kortizonlu iğne verildi ciğere inmiş diye , şimdi aynı belirtiler var evde tedavi yapıyorum yine aynı ilaç tedaviyi vericekler diye gitmedim. Evde devam mı etmeliyim bilmiyorum bana destek olur musunuz
M

Memnune D.

4 Nisan 2026 08:42
Merhaba bizde 9 aylığız. 6 aylıkken hastaneden hastalık kaptık aynı şekilde 3 gün kortizonlu iğne kullandık ve öyle toparlandık. Şimdi aynı belirtiler hafif şekilde başladı. Burun temizliğine dikkat ediyorum sümükleri çok fazla akıyor manüel aspiratörle çekip sonrasında toplam 5 cc ile burnunu yıkayıp sırtına tapotman yapıyorum. İnşallah ciğerine inmeden atlatacağız. Benim bebeğim alerjik. Polenlerden dolayı de böyle olmuş olabilir. Geçmiş olsun size
S

Sedef G.

4 Nisan 2026 09:36
Çok geçmiş olsun öncelikle,inşallah daha fazla ilerlemez,Ciğerine indiğini siz evde anlayabiliyor musunuz peki ne kadar süre bekliyorsunuz.dün söylediklerinizi bende yaptım iyi de geldi ama gece bi anda kriz gibi geldi korktum açıkçası
M

Memnune D.

4 Nisan 2026 13:42
Kendim sağlıkçıyım ve önceki hastalığımızdan biraz daha tecrübeliyim. Islık gibi ses geliyorsa nefes alırken, karnını açıp baktığınızda göbeğinden nefes alıyorsa ve öksürürken boru sesi gibi öksürüyorsa ciğerlere doğru inmiş olabilir. Onlara dikkat edin. Bizim de gece normalde uyanmaz ama boğqzı dolu olduğu için uyandı burun temizlemeyi yaptıktan sonra daha rahat uyudu. Ateşinizi de takip edin. Ateş ve yukarda yazdığım nefeste daralma olursa o zaman hastaneye başvurabilirsiniz bana göre
Ş

Şenay Y.

4 Nisan 2026 13:45
7 aylık oğlum 3375 doğum kilosu 9 kilo 75 cm şu anda abiden grip nezle bulaştı hırıltı vardı macrol 10 gün kullandırdı doktorumuz sonra da 2 hafta sonra yine ateş oldu agumentin verdi ve buhar tedavisi 2 gün 38 lere kadar çıktı siz bebeklere antibiyotik vermeyelim derken 2 kez kullandık tedirginim
M

Memnune D.

4 Nisan 2026 13:57
Antibiyotik konusunda bi şey diyemeyeceğim ama biz kortizonlu iğneyi olunca rahatladığımız için bizi çocuk alerji doktoruna gönderdiler. O da yine böyle grip gibi belirtiler başlayınca önce inflacort geçmezse ventolini de ekleyebilirsin dedi. Dün sadece inflacort verdim uyanınca dik otururur şekilde sonra da sırtına tapotman yaptım biraz daha iyi şimdi. Uyurken buhar vermemeye çalışın balgamı daha da aşağı indirir.
M

Memnune D.

4 Nisan 2026 14:00
Osman beye göre antibiyotik gereksiz ve sonraki hastalığın habercisi diyor. Biz de uzayan sarılıktan sonra idrar tahlili yaptırdık ve enfeksiyon var dediler 3-4 defa antibiyotik kullandık . Ardından nefrolojiye gittik ve gereksiz yere kullandığımızı söyledi sondayla alınan tahlil daha doğru olır dedi ve ben de çok üzüldüm bunu duyunca ama öncekiler için yapacak bi şey yok kendimizi üzmeyelim. Sonrasında daha dikkatli ilaç kullanmaya bakalım inşallah
S

Sedef G.

4 Nisan 2026 19:40
Merhaba ben doktora getirdim bronşit damarlarından birisi biraz kapanmış dedi hava ve alerji ilacı verdi 3 gün sonra azalma olmaz ise o zaman antibiyotik başlarız dedi kuru bi öksürük var ve burun tıkanıklığı var biraz
S

Sedef G.

4 Nisan 2026 19:40
Memnune hanım ayrıca da bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir