Öksürük, Balgam Çıkaramıyor
54 görüntüleme
D
Dilan Ç. ..
9 Nisan 2026 23:23
Bebeğim 1 yaşında. 3 gündür öksürüyor. Doktor ciğerleri temiz dedi. Nebülizatör ile serum fizyolojik veriyorm ayrıyeten burun yıkama da yapıyorum. Özellikle geceleri çok kötü oluyor balgamdan tıkanıyor ve öksürük artıyor. Odanın sıcaklığı nemi hep kontrol altında ve olması gerektiği gibi. Genzi balgam dolu. Burnunu 3 4 ml sf ile yıkıyorm sırtına da vuruyorum ama çıkmıyor. Bu balgamı nasıl çıkarabiliriz tıkanıyor balgam yüzünden
A
Ayşe U. ..
9 Nisan 2026 23:33
Geçmiş olsun biz 18 aylığız 2 gündür ateş ve öksürük var 3 saat önce ağlamaya başladı öksürüyordu elini ağzına sokuyordu balgamı çıkarmak için ben parmağımı soktum sırtına vurdum balgam kustu bir kaç sefer yaptık bunu ve düzenli bir şekilde buhar veriyorum burnunu 10 lük Enjektörle temizliyorum burnu temiz olmasına rağmen umarım iyileşiriz
D
Dilan Ç. ..
9 Nisan 2026 23:35
Geçmiş olsun biz 18 aylığız 2 gündür ateş ve öksürük var 3 saat önce ağlamaya başladı öksürüyordu elini ağzına sokuyordu balgamı çıkarmak için ben parmağımı soktum sırtına vurdum balgam kustu bir kaç sefer yaptık bunu ve düzenli bir şekilde buhar veriyorum burnunu 10 lük Enjektörle temizliyorum burnu temiz olmasına rağmen umarım iyileşiriz
A
Ayşe U. ..
9 Nisan 2026 23:43
Sizlere de geçmiş olsun ben de buhar veriyorum serum fizyolojik ile burun yıkıyorm ama çıkmıyor. Acaba 10luk denesem fazla mı olur
D
Dilan Ç. ..
9 Nisan 2026 23:45
5likle arka arkaya sıkabilirsiniz sümük bitene kadar 10 luk korkutuyorsa Buhardan sonra sırtına ve gögsüne vurun pat pat öksürürken başını eğip kusturabilirsiniz korkutucu biraz ben kendi yapıyor diye bir cesaret yaptım
A
Ayşe U. ..
10 Nisan 2026 00:07
Teşekkür ederim umarım tüm hasta çocuklar en kısa zamanda iyileşir