Oğlumda Bağışıklık Düşüklüğü

437 görüntüleme
H

Hatice T. S.

23 Temmuz 2026 13:08
Oğlum ilk 4 aylıkken korona geçirmişti onda ağır ilaçlar verdiler bende bilgili değildim hepsini verdim çocuğa 16 mart 2022 doğumlu daha sonra sanırım bağırsağın da geçirgenlik oldu 1 yaşında şiddetli ishal kusma oldu herhangi bir tanı konulamadi ama ağır atllattik hastane de yattık serumlarla toparladık daha sonra 3.5 yaşı dayken 3 defa şiddetli 3 ay içerisinde ishal kusma geçirdi biri rota diğeri adeno diğerinde yine tanı yoktu alerji mi var vs diye doktora götürdük çocuk gastroenteroloji bölümüne götürdük gastro hocası herşey temiz bizlik birşey yok dedi alerji bölümü de IgG değeri çok düşük 315 lerde dedi birçok tahlil yaoti diğerleri temiz ama IgG Şi hâlâ düşük şuan yeni yükselmeye başladı 410 oldu ama doktor yeterli değil diyor takip istedi 3 aylık napmam lazım bu durumda korkuyorum bağışıklık herşey demek çünkü en ufak şeyde dikkat et hasta olmasın dedi ama ister istemez parka çıkarıyorum misafir geliyor misafirliğe gidiyoruz napmam lazım böyle bir durum yaşayan var mı
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
24 Temmuz 2026 13:30
Bağışıklık Düşüklüğü Sorunu ile Başa Çıkma Yolları

Çocuğunuzun bağışıklık sistemi zayıflamış durumda. Bu durum, çocuğunuzun sık sık hastalanmasıyla sonuçlanabilir. Öncelikle, doktorunuzun tavsiyelerine uymanız ve düzenli kontrolleri aksatmaması önemlidir.

Aşağıdaki önerilere dikkat edebilirsiniz:

1. Doktorunuzun Tavsiyelerine Uyun: Çocuğunuzun doktoru, IgG değerlerini takip etmenizi ve belirli bir seviyeye ulaşana kadar kontrolleri sıklaştırmayı önerebilir. Bu tavsiyelere uyun.
2. Güvenli Hijyen Uygulayın: Çocuğunuzun bağışıklık sistemi zayıf olduğundan, onun sağlığını korumak için ekstra önlemler alın. Ellerini sık sık yıkayın, ağız ve burun bölgesini temiz tutun.
3. Aşı Takvimini Güncel Tutun: Çocuğunuzun aşı takvimi güncel mi? Aşılar, bağışıklık sistemini güçlendirmede önemli rol oynamaktadır.
4. Sağlıklı Beslenme: Çocuğunuzun beslenmesine özen gösterin. Dengeli ve sağlıklı besinlerle, bağışıklık sistemini destekleyebilirsiniz.

Bağışıklık düşüklüğü sorunu yaşayan birçok aile, benzer endişeleri paylaşıyor. Çocuğunuzun doktoru ile iş birliği yaparak, onun sağlığını korumak için en iyi yolu bulabilirsiniz.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir