Oda Ayırma ve Emzirme

177 görüntüleme
J

Jale K.

23 Ağustos 2025 23:22
Merhaba kızımın yatagını ayırmayı planlıyorum.ama bıyandan gece emmek ıcın uyanıyor.uyurkende emerek uyuyor.17 aylık kızım onerılerınıze acıgım
Fadile B.

Fadile B.

23 Ağustos 2025 23:35
Öncelikle odasını ayırmadan önce onu uykar arkadaşına alıştırabiliyorsanız uyku arkadaşına uyku arkadaşına alışmıyorsa da kokunuzun olduğu bir yazma olabilir bir bez parçası olabilir kokunuzun sindiği onunla uyutmaya başlayın iyi iki hafta onunla rahat uyuduktan sonra odasını yavaş yavaş ayırmaya çalışın ama her ağladığında yanına gidin mutlaka
J

Jale K.

23 Ağustos 2025 23:42
Uyurken emzirmeyi bu sekıldemı kesebılırım sızce? Babasından destek almak istedim uyuma için ama kızım sadece beni istıyor.gece uyurken bazen uyanıyor ve dalmak ıcın yıne mem ıstıyor emzik basen işe yarıyor.
Z

Zeynep B.

8 Nisan 2026 23:51
Jale Korkmaz
Uyurken emzirmeyi bu sekıldemı kesebılırım sızce? Babasından destek almak istedim uyuma için ama kızım sadece beni istıyor.gece uyurken bazen uyanıyor ve dalmak ıcın yıne mem ıstıyor emzik basen işe yarıyor.
Merhaba çözüm bulabildiniz mi?
K

Kübra Y. ..

8 Nisan 2026 23:57
Ben de oğlumu gece emmesinden keserken zorlanmıştım önce ona uyuması gerektiğini sabah emmesi gerektiğini söyledim ama bir yanlışım vardı sabaha doğru yani saat 6 da emziriyordum. Bu da bir problem oluşturdu o problem de kendisini bir alarm gibi saat 5.30 a kuruo uyanıyordu onu pış pış yaparak uyutmaya çalışırken saat 6 oluyordu daha sonrasında da emzirip bir daha uyumuyordum benim yaptığım bu hatayı yapmayn. Gece emmesini kesiyorken önce bir açıklama yapın sonra onu kucağınıza alıp veye benimki benim sesimle bir ilahi söyleyip o şekilde uyuyordu ilk 3 gün zor oldu daha sonrasında kolay oldu. Gece emmesini kesince eminim sizde rahatlarsınız bebeğiniz de belli müddet sonra hiç uyanmadan uyur. Dediğim gibi önce sakinleştirin sakinleşmezse de kararlı olun bir kere vereyim demeyin onun devamı gelir kesinlikle daha sonrasında da normalde nasıl uyutuyorsanız o şekilde uyutun. 3 gün çok ağlar çok ister ama sonrasında ikiniz de rahat edersiniz. Birinin yanınızda olması iyi olur özellikle sabah dinlenmeniz için ama yoksa da kendiniz de yapabilirsiniz. Ben kendim yaptım iyiki de yaptım
K

Kübra Y. ..

8 Nisan 2026 23:57
Zeynep Baştuğ
Ben yazdım çözümü belki yardımcı olur size de
J

Jale K.

8 Nisan 2026 23:59
Zeynep Baştuğ
Merhaba odasını ayıramadım henüz ama emzirmeyi sonlandırdık yaklaşık 2 haftadır.
Z

Zeynep B.

9 Nisan 2026 00:02
Kübra Yağız
Ben yazdım çözümü belki yardımcı olur size de
Çok teşekkür ederim, bunu uyguladığınızda kaç aylıktı bebeğiniz
K

Kübra Y. ..

9 Nisan 2026 00:06
Zeynep Baştuğ
Gece emmesini 17 aylıkken 1 ker everecek şekilde kestim. Tamamen kestiğimde artık 5.30 da kalkmaktam yorulduğumda da 19 aylıktı. Şimdi de zaten 20 aylık
K

Kübra Y. ..

9 Nisan 2026 00:08
Zeynep Baştuğ
Ama eğer imkanınız varsa ek gıdayı da güzel alıyorsa 13 14 aylıkken de kesebilirsiniz. Ben memeyi azalttığımda oğlum daha güzel yemeye başladı sabahları 3 kere geceleri 1 kereydi ama dediğim gibi keşke tamamen kesseymişim çünkü 5 30 da kalkmak çok yorucu oluyordu hiç uyumadığı için
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir