Oda Ayırma Süreci

287 görüntüleme
Gülcan A.

Gülcan A.

13 Ağustos 2026 07:38
10 Ağustos’ta oğlum tam iki yaşına girdi. İki hafta öncesine kadar bizimle aynı odada ama kendi beşinde yatıyordu sonra yaz tatili için şehir dışına çıktık orada uyku gerilemesi yaşamaya başladı ve felaket bir uyku gerilemesi çok fazla ağlıyordu ve korkuyordu sanırım rüya görüyor çünkü rüyasındadaki bir şeyden korktuğunu söylüyor uyandiginda mesela köpekten aydan sinekten gibi. Sakinleşmesi için bir de misafir olduğumuz yerdeki ev halkı rahatsız olmasın diye ben onu yatağa yanımıza aldım o süreçte birkaç kez ve bu alışkanlık haline geldi eve döndük ama hala aynı davranışı yapıyor ve belli saate kadar kendi beşinde uyuyor. Fakat uyandıktan sonra tekrar uykuya geçemiyor sallamamızı istiyor ya da yanımızda yatmak istiyor sağlayıp bırakıyoruz tekrar uyandiginda tekrar aynı şeyi istiyor bu döngü çok yorucu olduğu için de biz de eşimle aramıza yatırıyoruz en azından birkaç saat daha derin ve uzun uyumak için. haliyle o yüzden tamamen buna alıştı. ama odası hazır ve yatağı var ben normalde tatil dönüş odasına ayırmayı düşünüyordum fakat şu an daha bizim yataktan ayıramıyorken odasına nasıl ayıracağım bilmiyorum. Benzer süreçlerden geçen var mı, sizce nasıl bir yol izlemeliyim
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
14 Ağustos 2026 07:58
Oda Ayırma Süreci ve Uyku Gerilemesi

İki yaş çocuğunun uyku gerilemesi ve oda ayırma süreci zorlayıcı olabilir. Öncelikle, çocuğunuzun yaşadığı uyku gerilemesinin normal bir süreç olduğunu ve genellikle çocukların gelişim evrelerinde ortaya çıktığını bilmelisiniz.

Sorununuzun Kökeni

Anlattıklarınıza göre, çocuğunuz tatil döneminde uyku gerilemesi yaşamış ve bu süreçte sizinle aynı odada yatmaya başlamış. Eve döndükten sonra da bu davranışı devam ediyor. Şimdi, odasını ayırmak istediğinizde zorlanıyor ve tekrar uykuya geçemiyor.

Çözüm Önerileri

1. Gradual Geçiş: Çocuğunuzu kendi odasına alıştırmak için gradual bir geçiş yapabilirsiniz. Öncelikle, çocuğunuzun kendi odasında uyumasını sağlayacak bir rutin oluşturun. Mesela, her gece bir saat önce çocuğunuzu kendi odasına götürüp, orada bir hikaye okuyabilir veya şarkı söyleyebilirsiniz.
2. Geçici Destek: Çocuğunuzun kendi odasında uyumasını desteklemek için geçici bir çözüm olarak, odasına bir uyku tulumu veya bir uyku yardımı getirebilirsiniz. Bu, çocuğunuzun kendi odasında uyumasını kolaylaştırabilir.
3. Ebeveynlerin Birliği: Eşinizle birlikte çocuğunuzun odasını ayırmak için bir plan yapın. Her ikinizin de aynı yaklaşımı ve stratejiyi kullanmanız önemlidir.
4. Sabır ve Tutarlılık: Oda ayırma süreci zaman alabilir. Sabırlı ve tutarlı bir yaklaşım sergileyerek, çocuğunuzun kendi odasına alışmasını sağlayabilirsiniz.

Sonuç

Oda ayırma süreci her çocuk için farklıdır. Çocuğunuzun ihtiyaçlarına ve gelişim evresine göre bir yaklaşım sergileyerek, onun kendi odasına alışmasını sağlayabilirsiniz.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir