Oda Ayırma
194 görüntüleme
C
Ceren
22 Ağustos 2026 10:48
Merhabalar. Kızım 11 aylık. Odasını ayırıp ayırmama konusunda çok kararsızım. İnternette sürekli 8-9 aylık bebeklerin odasını ayırdıklarını ve bunun bebek için çok olumlu olduğunu söyleyenler var. İllaki benzer videolar görmüşsünüzdür. Bu da benim kafamı karıştırıyor. Henüz 1 yaşında bile olmayan bir bebeğin odasını ayırıp tek yatırmak ne kadar mantıklı sizce? Erken dönemde odasını ayırmalı mıyız? Çok kararsızım sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz acaba?
S
Sultan ..
22 Ağustos 2026 10:55
Bence ayırmayın bu konuda da Osman gonulalı dinliyorum, ilerde istesek de ayni odada olamicaz bebekken ayni odada olmanın tadını çıkaralım
M
Melda E.
22 Ağustos 2026 11:17
11 aylık olacak benim oğlum da haftaya. Ben de sürekli görüyorum o videoları düşündüm ayırmayı ancak benim için ayrı oda sanki daha zor olacak gibi geliyor. ağlarda duymazsam diye daha tedirgin uyurum, kamera çalışıyor mu diye sürekli bakmak isterim diye düşünüyorum. Daha çok küçük bence genelde uyanıp emme saatleri aşağı yukarı belli ama sabaha karşı ağlayarak uyandığı zamanlar oluyor aynı odada kontrolüm altında sürekli.
H
Hazal
22 Ağustos 2026 12:20
Optimal yaş 1 yaş diye biliyorum ben de 13 aylıkken ayırmıştım hem benim uyku kalitem hem kızımın uyku kalitesi bayağı arttı ama çocuktan çocuğa ve hazırbulunuşluğa göre değişiyor bence her çocuk aynı değil. Özellikle iki yaşta bence ayırmak daha zor çünkü çok daha bilincinde oluyor ayrılığın.
I
Ilknur A. D.
22 Ağustos 2026 14:36
6 aylik ikizlerimi kendi odalarinda yanyana besiklerde yatiyorlar. Ben sorun yasamadim, tam tersine her sese irkilmiyorlar daha sakin uyuyorlar
Uyandiklarinda da ogrendiler artik gelecehimizi biliyorlar ve kapiya bakiyorlar :) yani bence o guven olustu. Ilerde daha zor olacagini dusundugum icin erken ayirdim ben doktorumun onayiyla.
Uyandiklarinda da ogrendiler artik gelecehimizi biliyorlar ve kapiya bakiyorlar :) yani bence o guven olustu. Ilerde daha zor olacagini dusundugum icin erken ayirdim ben doktorumun onayiyla.
H
Hazal
22 Ağustos 2026 14:37
11 aylık olacak benim oğlum da haftaya. Ben de sürekli görüyorum o videoları düşündüm ayırmayı ancak benim için ayrı oda sanki daha zor olacak gibi geliyor. ağlarda duymazsam diye daha tedirgin uyurum, kamera çalışıyor mu diye sürekli bakmak isterim diye düşünüyorum. Daha çok küçük bence genelde uyanıp emme saatleri aşağı yukarı belli ama sabaha karşı ağlayarak uyandığı zamanlar oluyor aynı odada kontrolüm altında sürekli.
M
Melda E.
22 Ağustos 2026 15:02
evet ben de ilk zamanlar sürekli kameraya bakıyordum hoparlörü dinleyerek uyuyordum alışmam zaman aldı :D ama büyüdükçe daha kolay oldu
B
Burcu ..
22 Ağustos 2026 15:27
Ben 7 aylıkken ayırdım, 7 . Aya kadar bizim odada kendi besigindeydi. besigini kendi odasına koydum artık bu aydan itibaren. Uyurken İkimizin de oda kapısı acık olduğundan ağlasa da duyuyorum. Diş sancısından çoğu gece yarım saatte bir kalktığım oluyo tabii, hiçbir zaman kesintisiz uyuyan bir bebek olmadı.. Ama odaları küçükken ayırmak daha iyi sanki, kendisi de erken alısmıs oluyo diye düşünüyorum.

Mihriban Y. ..
22 Ağustos 2026 15:43
Biz odayı ayırmadık bebeğim bizi kibarca kovdu odadan her odaya girdiğimizde uyandı biz hapşırınca bile uyandı çözümü odayı ayırmada bulduk o zamandan beri de daha iyi uyur.
Yükleniyor...