Oda Ayırma

123 görüntüleme
D

Damla M.

17 Haziran 2026 12:01
Siz bebeğinizle odaları ne zaman ayırdınız. Bebeğim şu an 11.5 aylık ayrı bi oda yapmamıştım bizim yanımızda ayrı yatakta yatıyor şu an doktorumuz gelişimi için ayırmamız gerektiğini söyledi ama anne yüreği galiba ayırırsam sanki onu terk ediyor gibi hissediyorum aşamadım bu düşünceyi. Ama bence ayırsam iyi de olur çünkü babasının alarm sesine uyanıyor sabahları ve geri uyumuyor
A

Ayşe Ş. ..

Premium Üye
17 Haziran 2026 12:25
Valla 13 aylık olacak. Aynı yatakta babası ile ortamizda yatıyor doktorumuz hiç ayırın demedi. Tam tersi gece boyu daha fazla temas ettiği için gelişimine olumlu katkısı var. O kendini belli eder zaten ileride ayrı yatakta zaten
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

17 Haziran 2026 12:30
1 yaşına geleçek fakat ayırmayı asla düşünmedim tabki herkesin kendi düşüncesi 3 yaş demeden asla
B

Buket ..

17 Haziran 2026 12:35
14 aylık oğlum doğduğundan beri birlikte uyuyoruz.

Bebeğin gelişimi için ayrı oda değil birliktelik daha önemli diye biliyorum ve öyle düşünüyorum. Yatak veya oda ayırma için önce ebeveynin hazır olması gerekiyor 😁

Alarm konusunda haklı olabilirsiniz benim oğlumda uyanıyor ama ben geri uyuduğum için o da geri uyuyor

Ben odasını ayıracağım zaman biraz büyük bir yatak alıp ilk etapta onunla birlikte uyumayı ve ufak ufak alıştırmayı düşünüyorum
R

Rumeysa D.

17 Haziran 2026 12:38
Merhabalar, 16 aylıkken odasını ayırdık oğlumun. Şu an 25 aylık. Doğumdan 16 aylığa kadar da aynı odada ayrı yatakta uyudu hep. Tabii ki yanımda yattığı günler oldu ama 16 aylığa kadar %90 hep kendi yatağında uyudu. Başta ben de tedirgin olmuştum dediğiniz gibi anne yüreği dayanmıyor. Ama bence birey olma açısından ayrı yatmalı. Hem de anne baba özeli için de ayrı yatması gerektiğini düşünüyorum tabii ki herkesin kendi hayatı ve kendi kararı ona bir şey diyemem. Ama benim deneyimim bu şekilde oldu. Telsiz olarak vtech bm2100 telsizini kullanıyorum. Hassasiyet ayarı var yatakta dönse bile sesini duyabiliyorum o yüzden içim çok rahat. Ha bir de odasını ayırmadan önce gün içinde odasında zaman geçirdik ve gün içinde kendisine odasında uyuyacağını artık büyüdüğünü anlattım. Çok şükür sorunsuz bir geçiş yaşadık😇😇
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir