Ocean Demir Ne Kadar Verilmeli
172 görüntüleme
Z
Zeynep T. ..
2 Şubat 2026 13:30
Merhaba 8 kilo olan bebeğe kaç ml verilmeli ocean demir acaba. Teşekkürler
T
Tuğba B. ..
2 Şubat 2026 13:33
Kilo başına 2 damla yani 16damla size

Afranur K.
2 Şubat 2026 14:09
Bize de kilo başına 1 damla dediler. Sanırım herkesin kendi değerlendirmesi farklı oluyor.
1 damla 0.1 ml e tekabül ediyor aşağı yukarı.
Yani benim doktoruma göre 0.8 ml vermeniz gerekiyor
Tuğba hanımın doktoruna göre de 1.6 ml.
Bu ölçeklerin farklı olmasının sebebi nedir bilmiyorum ama belki de muayene de bebek bulgularına göre karar veriyorlardır
Bu ölçeklerin farklı olmasının sebebi nedir bilmiyorum ama belki de muayene de bebek bulgularına göre karar veriyorlardır
Z
Zeynep T. ..
2 Şubat 2026 14:15
Bize de kilo başına 1 damla dediler. Sanırım herkesin kendi değerlendirmesi farklı oluyor.
T
Tuğba B. ..
2 Şubat 2026 14:16
Osman hoca da bugün cvp vermiş bir bakın isterseniz

Afranur K.
2 Şubat 2026 14:17
Şimdi Osman beyin İnstagram hesabında bir hanımefendi sormuş, ne kadar vermeliyiz diye. Yükseltici değer için kilo başına 2 mg vermeliyiz, 8.5 kg bir bebek 2 ml almalı yazmış.
Tevafuk ben de dozunu arttırayım en iyisi depoları maalesef 4. Aydan sonra boşalıyor çünkü.
Tevafuk ben de dozunu arttırayım en iyisi depoları maalesef 4. Aydan sonra boşalıyor çünkü.
Z
Zeynep T. ..
5 Şubat 2026 10:45
Şimdi Osman beyin İnstagram hesabında bir hanımefendi sormuş, ne kadar vermeliyiz diye. Yükseltici değer için kilo başına 2 mg vermeliyiz, 8.5 kg bir bebek 2 ml almalı yazmış.

Afranur K.
5 Şubat 2026 11:38
Yükseltici değer ne demek ki. Acaba düşük de yükseltmek için mi. Fazla vermeyelim durduk yere. Benim gittiğm doktor yarım ml ver diyor şaka gibi. Farklı farklı cevaplar
Ben kedi doktoruöşa görüştüm daha sonra 9. Aya kadar 1 damla kilo başı ver, 9. Ayda hemıgram alıp kan değerine baktıktan sonra karar vereceğiz dedi bana