O Bacak

110 görüntüleme
K

Kevser E. T. ..

28 Mart 2026 01:10
Bebegimde o bacak var şu an 18 aylık. 15 aylikta çocuk doktoru gördü kan tahlili yaptı. Sorun yok dedi. Eskiye göre düzeliyor ama hala var. Ne zamana kadar beklemeliyim ortopediye gitmeli miyim? Evde neler yapabilirim?
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

28 Mart 2026 01:10
Yürüteç kullandınız mı ?
K

Kevser E. T. ..

28 Mart 2026 01:11
Kisa bir süre kullandık.
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

28 Mart 2026 01:14
Kevser Ege Teki̇n
Kisa bir süre kullandık.
Maalesef Yürüteç o bacakta en önemli rolü oynuyor. 18 ay sınır eğer hiç düzelmezse ya da tek bacak diğerinden farklı ise ya da yürümesi ciddi farklı ise beklemeden ortopedi görse harika olur
A

Ayşenur K.

28 Mart 2026 02:06
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki lütfen korkmayın biz ebeveynler biraz evhamlı oluyoruz benim bebeğimde doğuştan kalça çıkıklığı ve o durumu vardı kalça çıkıklığı için zaten ortapediye sürekli gidiyordum "o" durumu hemen hemen her bebekte görülen bir durummuş ve yürüdükçe geçiyormuş doktorumuz yürüdükçe bacaklar şekil alır ve düzelir dedi keza gerçektende düzeldi
K

Kevser E. T. ..

28 Mart 2026 15:15
Çok sevindim çok teşekkür ederim evet düzeliyor ama ya düzelmezse sorusu her annenin aklını yiyor. Çocuğunuz ne kadarlik düzelme sürecini hangi aylarda gozlemlediniz anlatır mısınız? @Aysenur Koc
A

Ayşenur K.

1 Nisan 2026 14:20
10. ayında biz fark ettik zaten ortapedi doktoruna her ay kalça çıkıklığı için gidiyorduk gittiğimizde söyledik ama bu durum 10 bebeğin 7sinde oluyormuş yürüdükçe düzelir 2 yaşından sonra böyle bir durum olursa müdahale yapılır 2 yaşına kadar normal dedi bence sizde gözlemleyin zaten 15 ayında 17/18 aylıkken götürün yada iki yaşında çünkü kalça ve bacak ultrasonu çekmek bebekleri çok korkutuyor
A

Ayşenur K.

1 Nisan 2026 14:23
Ben parkta kaydıraktan tırmandırttım yastıklara bastırdım hem sert hem yumuşak zemine basarak bı nevi bacak egzersizi yaptı çok şükür 2 yaşında o görüntüsü kalmadı
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir