Nutricia Infatrını Raporlu Mama Kullanan Var mı

94 görüntüleme
A

Ahsen A. ..

25 Aralık 2025 22:02
Kızım 8 aylık 6700 kilo, düşük kiloda 2600 doğmuştu ilk 3 ay anne sütüyle 1 kilo aldı ama sonra alması gereken kiloyu alamadı çünkü hareketlendi 3 aylık dönmeye başladı 6.5 aylık emekledi şimdide ayağa kalkıyor neyse kilo olarak persentil tablosunda alt sınırda boyu uzun 72.5 dedi doktorumuz baş çevreside 44 onlarda sıkıntı yok ama kilosu düşğk ben 4. Aydan beri hep mama başlayalım mı hocam dedim doktoru zayıflık önemli değil dedi bu aya kadar her ay aynı şeyleri söyledi,en son dün yüksek kalorili mama rapor edeceğim zaten artık yürümeye de başlarsa hiç kilo alamaz dedi böylelikle bize rapor çıkartı bu mamaya , bu mamayı kullanıp faydasını görenler var mı? Günde iki kez en fazla 240 cc içireceksin dedi toplamda 120-120 deneyelim dedi kızım tek seferde 90 cc anca içti zorlamadım ama hazırlanışı konusunda da kafam karıştı onunla ilgili bişey söylemedi biberon kullanma seni bırakmasın en fazla da 240 cc ver dedi dün akşam bize mama ulaştı üzerinde 90 cc ye 4 ölçek mama koyarak 100 cc elde edersiniz yazıyor. normal mamalarda her 30 cc ye bir ölçek diye biliyorum doktorumuza 10 gün sonra kontrol muayaesine gideceğiz ama kafam karıştı 90 cc mamaya 4 ölçek koyarsam normal mamalar gibi 120 cc ye denk gelmiyor mu biberonde 100 cc mama oluyor öyle yapınca doktoru bununla ilgili bilgi veren oldu mu ? Toz mama her 30 cc ye bir ölçek mi koyacagım normal mamalar gibi yoksa üzerinde ki 90 cc ye 4 ölçek mama koyarsanız dedigi gibi mş yapacağım 120 cc hazırlarken nasıl hazırlayacagım ne kadar fazla koyacagım kafam karıştı hazırlanışı hakkında sadece yukarda bahsettiğim gibi 100 cc mama elde etmek için 90 cc ye 4 ölçek ekleyin yazıyor Tecrübelerini yazan arkadaşlar olursa sevinirim
E

Eylem G. ..

25 Aralık 2025 22:10
Osman hoca instagramda bir kaç gün önce paylaşmıştı.bütün mamalar standart 30 cc ye bir ölçek. Sizin kullandığınız mamalar onlardan farklı olduğu için üzerinde ne yazıyorsa o şekilde kullanacaksınız.
Y

Yağmur .. ..

28 Aralık 2025 10:29
Benim bildiğim (hali hazırda biz de onu kullanıyoruz bir senedir) infatrini hazır süt formunda size toz olanı mı verildi anlayamadım?
Öyleyse de sizin mamanız yüksek kalorili mama yani diğer mamalardan farklı üstünde ne yazıyorsa öyle kullanacaksınız. Yaklaşık 5 ölçeğe 110 cc ile 120 cc mama elde edersiniz diye düşünüyorum
A

Ahsen A. ..

28 Aralık 2025 10:59
Evet yağmur hanım bizimki toz mama hazırlıyoruz siz memnunmusunuz peki sütten faydası oldu mu kaç aylık kaç kiloydu şuanda kaç kilo
A

Ayşe İ.

28 Aralık 2025 12:15
Benım kızımda düşük kiloda bize de yazdılar ama biberon kullanmadığı için içmedi toz mama yazdı 90 a 180 yapmamı soylemıstı doktor o sekılde yaptım ama onu da içmedı doktorunuza Bı danısın isterseniz koyu kıvamını ona gore ayarlayabilirsınız
A

Ahsen A. ..

28 Aralık 2025 15:04
Bizimki de biberon kullanmıyor Ayşe hanım zaten doktorda istemedi ayarla miktarı kaşıkla bardakla şurup şırıngasıyla içirin dedi size sonra normal süt gibi mi verdi birde tozsa 120 mamaya kaç kaşık attınız onla ilgili nededi
A

Ayşe İ.

29 Aralık 2025 00:57
Bize ilk basta ınfatrının süt gibi olanını verdi içmedi sonra toz maması cıkmıs onu denıyelım dedi onu da aldık onu da içmedı malesef 90 a 180 ml su seklinde yapmamı söyledi mamaların falan katabilirsin dedı onu da denedım malesef o sekılde de tüketmedı

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir