Nötrofil Düşüklüğü
135 görüntüleme
E
Emine
4 Aralık 2025 12:59
Hocam merhabalar, bebeğim 9 aylık alerjik bir bebek. Alerji doktorumuz kontroller esnasında Nötrofil değerinin düşük olduğunu fark etti 710 ve 690 gelmiş bir ay arayla. En az 1000 olması lazım dedi. Hematolojiye yönlendirdi hematoloji doktoru da periferik yaymada sorun görmedi ancak her hafta kan verilerek takip edilmesini istedi. Bu kadar sık kan alınacak olması korkutuyor hocam geçici bir durum olduğunu okudum bi kaç yerde sizin yorumunuzu merak ediyorum.
E
Elif B.
5 Aralık 2025 09:42
Viral enfeksiyon sonrası düşüş oluyormuş sanırım benim oğlumda da aynı sorun vardı 10 gün arayla kan verdik yükselmeye başladı periferik kan da da bir sıkıntı görülmedi doktorumuz kesinlikle viral enfeksiyon kaynaklı dedi
E
Emine
5 Aralık 2025 21:05
Umarım bizim de o şekilde çıkar eski tahlillerde yüksek sonucu da var 🙏🏻
E
Elif B.
8 Aralık 2025 08:57
Baktırdınız mı tekrardan
E
Emine
8 Aralık 2025 16:46
Baktırdım tekrar düşük maalesef, kan alırken canını acıtıyorlar bu da ayrıca canımı sıkıyor 4. Ayda yüksek sonucu da var devam etmeli miyiz kan vermeye bilmiyorum
E
Elif B.
8 Aralık 2025 22:16
Biz devam ettik sonucu net görebilmek için ama hemen yükselmiyor zaten. Plt değerinde düşüş yoksa korkmayım derim tabi doktorlar daha iyi bilir. WBC değeri de yüksek yada düşmüş olabiliyor. Bizde wbc ve nötrofil düşüktü plt değeri iyiydi. Arttığını görünce kan vermeyi bıraktık çok korktu çünkü 2 ayı geçti son verdiğimiz 9. Ay kontrolünde bile verdirmedim. Bir yasına kadar beklesin diye. Artışı görmeseydim yine verirdim ama sanırım sonuca ulaşmak için zor ama insanın da içi rahat etmiyor
E
Emine
8 Aralık 2025 22:28
Söylediğiniz iki değer de normal, dediğiniz gibi insanın içi de rahat etmiyor umarım bizimki de en kısa sürede yükselir, hiç hasta olmasın evlatlarımız ayaklarına taş değmesin 🙏🏻
E
Elif B.
9 Aralık 2025 12:15
Amin inşallah 🤲🏻
E
Esra K.
25 Aralık 2025 19:43
Benimde bebeğimde Nötrofil değeri düşüktü hematolojiye yönlendirdiler bende çok korktum sizin kaç gün sonra normale döndü değer ve nelere dikkat ettiniz beslenme olarak
E
Elif B.
26 Aralık 2025 20:23
Tam anlamı ile düzelmesi 3-4 haftayı bulmuştu diye hatırlıyorum. Yemek konusunda bir şeye dikkat etmedim çünkü o ara enfeksiyon kaynaklı bişey yemiyordu ek gıda reddi vardı sadece mama içti