Normal Yemek

295 görüntüleme
G

Gül K. ..

15 Haziran 2026 12:35
Bebeğinize ne zmaan kendi yemeklerinizden yedirmeye başladıniz 1 hafta sonra 8 ay olacak ben ufak ufak veriyorum siz ne zaman başladınız
M

Melike M.

15 Haziran 2026 12:48
[9.ayda](9.ayda) başladık biz.Aslında daha ayrı yapmaya devam ederdim ama tatil için otele gitmiştik ona ayrı yapma şansım çok olmayınca biraz biraz başladık orda sonrasında hep verdim
Emel C.

Emel C.

15 Haziran 2026 13:20
Tadim sonrasinda hemen basladim yaklasik 6.5 aylikti salca cok kullanmadim baharatsiz ve tuzsuz verdim suan 14 aylik baharat cok kullanmadan her yemegi yediriyorum bence ne kadar erken o kadar iyi
Fatma A. U.

Fatma A. U.

15 Haziran 2026 13:53
Kızımın süt alerjisi var 6. Aydan beri kendi yemeklerimizden yediriyorum diğer türlü hiçbişey yemiyordu çünkü
E

Ece ..

15 Haziran 2026 14:21
7.5 aylık bebeğim pek yemesede, ben kendi yemeklerimizi tuzsuz yapıp bebeğim içim ayırıyorum sonrasında kendimiz için tuz ekliyorum.
G

Gül K. ..

15 Haziran 2026 14:29
Ece
7.5 aylık bebeğim pek yemesede, ben kendi yemeklerimizi tuzsuz yapıp bebeğim içim ayırıyorum sonrasında kendimiz için tuz ekliyorum.
Ayirmiyorum ben direkt veriyorum ya ayrı yapınca yemiyor tat alamiyor galiba doktor da 1 yaşına kadsr verme dedi ama yemiyor o zaman sadece meyve ve yoğurt yiyor bu sefer çeşitlilik olmuyor
G

Gülşah S.

Premium Üye
15 Haziran 2026 14:33
Gül Karakuş
Ayirmiyorum ben direkt veriyorum ya ayrı yapınca yemiyor tat alamiyor galiba doktor da 1 yaşına kadsr verme dedi ama yemiyor o zaman sadece meyve ve yoğurt yiyor bu sefer çeşitlilik olmuyor
Merhabalar tuz konusunda 1 yaş öncesi vermeyin diyor doktorlar çünkü böbrekleri tuzu kaldıramıyor. 1 yaş sonrası alışabilir tolere edebilir belki ama tabi siz en iyisini bilirsiniz😉
Ebru K.

Ebru K.

15 Haziran 2026 14:44
[6.ay](6.ay) kontrolune gittiğimizde doktorumuz artık sen ne pisiriyorsan yedirmeye başla demişti bize ayrım yapma demişti birtek kahvaltıyı özel hazırlıyorum şimdilik onun haricindeki evde ne pisiyorsa tuzu baharatı atmadan ayırıyorum yediriyorum çok şükür bir sorun yaşamadım şuan sekiz aylığız yemeyi çok seviyor en kotu yanı çok zor emziriyorum artık ocağın başına gittigimizde heyecanlanıyor:)
A

Aslıhan G.

15 Haziran 2026 17:42
8. Ay itibari ile ayırmadım kendi yaptığım yemeklere tuz ve baharat koymadım kendi tabaklarımızda ekledik bunları .
E

Ece ..

15 Haziran 2026 21:45
Ebru Kaya
[6.ay](6.ay) kontrolune gittiğimizde doktorumuz artık sen ne pisiriyorsan yedirmeye başla demişti bize ayrım yapma demişti birtek kahvaltıyı özel hazırlıyorum şimdilik onun haricindeki evde ne pisiyorsa tuzu baharatı atmadan ayırıyorum yediriyorum çok şükür bir sorun yaşamadım şuan sekiz aylığız yemeyi çok seviyor en kotu yanı çok zor emziriyorum artık ocağın başına gittigimizde heyecanlanıyor:)
Maşallah, bizde de tam tersi sürekli emziriyorum meyve hariç yemeklerin yüzüne bakmıyor zayıf bir bebekte değil sürekli acıkıyor geceli gündüzlü emziriyorum yemek yese en azından tokluk süresi artıcak rahat nefes alıcam da ne mümkün
Ebru K.

Ebru K.

15 Haziran 2026 22:10
Ece
Maşallah, bizde de tam tersi sürekli emziriyorum meyve hariç yemeklerin yüzüne bakmıyor zayıf bir bebekte değil sürekli acıkıyor geceli gündüzlü emziriyorum yemek yese en azından tokluk süresi artıcak rahat nefes alıcam da ne mümkün
Diş sancısi çektiği zaman da çok memeye geliyor bebekler benim kızım öyle olmuştu geçen ay ilk disimizi çıkardık mesela oyun oynayarak yedirmeye çalışsaniz olmaz mı dikkatini çekerek ben ilk ben yiyordum bana bakıyordu taklit yapıyormuş gibi kendine yediriyordum
E

Ece ..

16 Haziran 2026 00:16
Ebru Kaya
Diş sancısi çektiği zaman da çok memeye geliyor bebekler benim kızım öyle olmuştu geçen ay ilk disimizi çıkardık mesela oyun oynayarak yedirmeye çalışsaniz olmaz mı dikkatini çekerek ben ilk ben yiyordum bana bakıyordu taklit yapıyormuş gibi kendine yediriyordum
2 tane alt dişi 5.5 aylıkken çıktı şuan bence ek gıda almadığı için onun açığını emerek kapatıyor. Neler denedim kendim yedim parmak kullalara yedirdim BLW yaptım yok hepsinde tiksinen bir yüz ifadesiyle yanıt verdi bir de zorlarsam kusuyor ki asla kusan yada reflüsü olan bir bebek değil
E

Ece ..

16 Haziran 2026 00:19
Gül Karakuş
Böbreklere ek olarak ileride hipertansiyona sebep olabileceğinden de doktorlar önermiyorlar hatta güncel bilgide dünya sağlık örgütü bu yaşı 1 den 2 ye çektide pratikte ne kadar uygulanabilir orasını bilmiyorum tabi
Ebru K.

Ebru K.

16 Haziran 2026 00:21
Ece
2 tane alt dişi 5.5 aylıkken çıktı şuan bence ek gıda almadığı için onun açığını emerek kapatıyor. Neler denedim kendim yedim parmak kullalara yedirdim BLW yaptım yok hepsinde tiksinen bir yüz ifadesiyle yanıt verdi bir de zorlarsam kusuyor ki asla kusan yada reflüsü olan bir bebek değil
Anladım yemeyen bebek çok zor Allah yardımcın olsun benim en korktuğum oydu ama çok şükür inşallah biran önce geçer
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir