Normal mi

129 görüntüleme
F

Fatmanur Ç.

16 Temmuz 2026 12:17
10 aylık bebeğim anne baba mama meme diyor göz teması sosyal gülümseme ce eee oyunu var arabayı sürüp tekerini izlemeyi çok seviyor. Bir şeyi isteyince heyecanlanınca ellerini çırpıyor. Bana istediği şeyi parmağıyla işaret etmiyor aynı şekilde benim işaret ettiğim şeye bakmıyor. Al ver gibi komutları yerine getiriyor. Alkış yapıyor gel gel diyince değil ama gün içinde bazen kendi kendine yaptığını görüyorum fakat el sallama ve işaret etme yok. Ben odadan çıkınca ağlıyor babası gelince seviniyor yabancı ortama gidince alışana kadar bana yakın durur oynayan çocukları izlemeyi çok seviyor akranlarıyla beraber oynama yok yüksek sesle bağırırlarsa korkuyor yüksek sesten genel olarak korkuyor
B

Begüm A.

16 Temmuz 2026 12:30
Anlattıklarınız bana normal geldi. Göz teması varsa sosyal gülümseme varsa korkmayın çok. Ama içinizde şüphe varsada göz ardı etmeyin. Heycanlanınca el çırpmaları normal çoğu çocuk yapıyo ve daha çok küçük. Birşey isterken siz ona örnek olarak işaret edin önce bunu mu istiyorsun diye henüz becerisi gelişmemiştir sizden öğrenebilir. Siz odadan çıkınca ağlaması da iyi bir şey. Sesten korkmasıda normal her çocuk yanında bağıran olursa korkar sadece buna aşırı tepki verip vermediğini izleyin. Akranlarıyla beraberde zamanla oynamayı öğrenir daha çok maruz kalmasını sağlayın. Yanında olan çocuklara tahamülü varsa, yan yanada olsa oynayabiliyorsa zamanla iletişimde kurar teşvik etmeye çalışın. Henüz çok küçük :)
F

Fatmanur Ç.

16 Temmuz 2026 12:41
Yorumunuz için çok teşekkür ederim son zamanlarda sosyal medyada o kadar çok otizmle ilgili içerikler görüyorum ki her hareketini sorgulamaya başladım
G

Gül S. ..

16 Temmuz 2026 12:52
Sizi o kadar iyi anlıyorum. Sosyal medya da yapılan bu tarz içeriklerde çok kafamızı karıştırıyor. Aynı duru yaşadım kızım şuan 3 yaşında aynı sizin gibi 6 10 aylık aralığında iken ellerini sallardı ödüm kopardı. Meğer gelişimin bir parçasıymış şuan şakır şakır konuşan iletişime açık sorunsuz ilerleyen bir çocuk. Panik yapmayın bol bol göz teması kurun konuşun ve kitap okuyun.
F

Fatmanur Ç.

16 Temmuz 2026 13:13
Yaa çok sevindim sizin adınıza inşallah bizde aynı şekilde ilerleriz
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir