Normal Doğumdan Sonra Kabızlık

152 görüntüleme
A

Ayşe B. K.

6 Nisan 2026 07:27
2.5 ay önce normal doğum yaptım. Doğumdan sonra kabızlık nedeniyle makat çatlağı sorunu yaşıyorum. Doktora gittim ilaçları kullanıyorum ama tam bir iyileşme olmadı. Geçen tekrar doktora gittim. Doktor ameliyat olabilirsin dedi. Ama bebeğim daha çok küçük emiyor. Bu yüzden ameliyat olmak istemiyorum. Gurbette olduğum için bebeğime bakacak kimse de yok .

Böyle bir sorun yaşayan oldu mu ? Nasıl tedavi oldu ? lütfen yardım edin zor durumdayım .
Feyza Ö. .

Feyza Ö. ..

6 Nisan 2026 07:36
Ben de uzun bi zaman kabızlık yaşadım . Artık lavaboya gitmek bile istemiyordum cam kesiği gibi acı veriyordu kanama da oluyordu. Doktora gittim ve bana duphalac verdi bu geçici rahatlatır dedi. Bol bol yürüyüş yapman lazım dedi ve bol su lifli beslenme. Krem de verdi o bölge tahriş vs olduğu için. O süreçte dediklerini yaptım ve şükür kurtuldum. Ekleyeyim bir de ılık suya oturmak da rahatlatıyor tedavi sürecime bunu da eklemiştim 😄
A

Ayşe B. K.

6 Nisan 2026 07:43
Dediklerinizin hepsini yapıyorum . Geçecek inşallah ama bazen de geçmezse diye korkuyorum. Siz iyileşme süreciniz ne kadar sürmüştü hatırlıyor musunuz ?
T

Tuğba B. ..

6 Nisan 2026 07:58
Ilık suya oturun , ve sabah aç karnına zeyrinyağ içip üzerine bir bardak ılık su için çok fayda ediyor geçmiş olsun büyük sıkıntı
Feyza Ö. .

Feyza Ö. ..

6 Nisan 2026 09:01

Ayşe Bilge Karakaya

Dediklerinizin hepsini yapıyorum . Geçecek inşallah ama bazen de geçmezse diye korkuyorum. Siz iyileşme süreciniz ne kadar sürmüştü hatırlıyor musunuz ?

1,5 - 2 hafta gibi sürede iyileşme oldu.
Afranur K.

Afranur K.

6 Nisan 2026 09:24
Aynı durumu ben de yaşadım maalesef, diyestisyenke görüştüm ben de, lifli beslenmek kelimesi yeterli olmuyor, chia, bol bol yeşil yapraklı sebze ( kahvaltı da dahi marul, dereotu,maydanoz,tere,roka…) , su oranı 2.5-3 litreden 3.5-4 litreye çıktı ve hareket en önemlisi, dışarıda yürüyüş yapamazsanız bile evde küçük leslie tarzında hareket edin vücudunuz çalışsın.

Ağrıyı kesmek için anestol pomad kullandım aynı zamanda anuflex krem de vardı. Sıcak suya oturmak da aynı şekilde rahatlatıyor.

Bir de magnezyum takviyesi kullanmanızı öneririm.

Bunların hepsini düzene soktuktan sonra gerçekten artık iyiyim diyebiliyorum.
A

Ayşe B. K.

6 Nisan 2026 10:30
Beslenmeme de çok dikkat ediyorum sürekli yeşil yapraklı sebzeler meyveler yiyorum. Bol sebze meyve yiyorum . Bol su içiyorum. Kayısı çayı, kiraz sapı çayı içiyorum. Sadece magnezyum takviyesi kullanmadım . Birde düzenli yürüyüş yapamıyorum . Ama artık yapmaya çalışacağım .

Kremlere gelince bende kullandım bu kremleri etkisi oluyor ama ufak bi zorlanınca yine başa dönüyor. Zor bi hastalık maalesef

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim 🙏
T

Tuğba N.

6 Nisan 2026 22:59

Tuğba Beyazgül

Ilık suya oturun , ve sabah aç karnına zeyrinyağ içip üzerine bir bardak ılık su için çok fayda ediyor geçmiş olsun büyük sıkıntı

Aynı sorunu yaşıyorum doğum yapalı 4 ay oldu ama emzirdiğimden dolayı ilaç kullanamayacağım için doktora gitmedim. Ilık suya oturmak tek başına yeterli olur mu
A

Ayşe B. K.

7 Nisan 2026 00:00

Tuğba Nazlı

Aynı sorunu yaşıyorum doğum yapalı 4 ay oldu ama emzirdiğimden dolayı ilaç kullanamayacağım için doktora gitmedim. Ilık suya oturmak tek başına yeterli olur mu

Emzirirken kullanabileceğiniz ilaçlar da var bence doktora gitmelisiniz. Kabız kaldıkça geçmiyor hatta ilerliyor ihmal etmeyin derim . Ben doktorun verdiği ilaçları düzenli kullanmadım siz giderseniz düzenli kullanın doğru beslenmeyle de geçecektir inşallah 🙏
T

Tuğba B. ..

7 Nisan 2026 07:44

Tuğba Nazlı

Benimki ilaç kullanacak kadar ileri değildi emzirmeye uygun ilaçlar vardır muhakkak. Ilık suya oturmak anlık rahatlatıyor. Ben her sabah aç karnına zeytinyağı içip üzerine ılık su içtim çok fayda ediyor. Birde annemin ysptığı erik marmelatı vardı bir kaşıkta kurtuldum
D

Duygu Y.

9 Nisan 2026 17:04
Bende aynı durumu yaşadım ilk doğum yaptığım sıralarda yoktu böyle bir şey hatta sonradan oldu . İlk başlarda sütüm olsun diye bol su ve ılık hoşaf içiyordum hep sanırım o sebeple olmadı. sonrasında korkunç bir kabızlık yaşadım ve dedim ki ben hayatımda daha önce kabız olmamışım. Chia tohumu yoğurt ve kuru kayısı tarifi görmüştüm o çok iyi geldi bana da bir de ılık suyla duş ve sonrasında kantoron yağı, hatta kantoron yağını her lavaboya gittiğimde kullandım. Onu da yine bir forumda okumuştum denemek istedim gerçekten iyi geldi. Bir de bir süre kabızlık yapan besinlerden uzak durmak gerekiyor bu süreçte inşaallah geçer çok zor bir durum. Kahve içmek de tuvalete çıkmaya yardımcı oluyor. Düzeldikten sonra da kabız olmamaya dikkat etmek lazım ben bir süre devam ettim chia tohumu+yoğurt ve bol sıvı beslenmeye bağırsakları düzeltmeden geçmiyor. Geçmiş olsun
A

Ayşe B. K.

10 Nisan 2026 09:03
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Bende yapmaya çalışıyorum elimden geldiğince chiayı ne kadar kullandınız? ben 1 yemek kaşığı kullandım sanırım bende gaz yaptı .

İnşallah geçer gerçekten zor bir durum, Allah hepimize şifa versin 🙏
Afranur K.

Afranur K.

10 Nisan 2026 09:18

Ayşe Bilge Karakaya

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Bende yapmaya çalışıyorum elimden geldiğince chiayı ne kadar kullandınız? ben 1 yemek kaşığı kullandım sanırım bende gaz yaptı .

İnşallah geçer gerçekten zor bir durum, Allah hepimize şifa versin 🙏

Chiayı şişirdikten sonra tüketmeniz lazım. 1 yemek kaşığı chia şişerse 1 kaseden fazla oluyor, aşağı yukarı 1-2 tk akşam dan suya kouduğuhuz chiayı için
A

Ayşe B. K.

10 Nisan 2026 15:28

Afranur Keskin

Chiayı şişirdikten sonra tüketmeniz lazım. 1 yemek kaşığı chia şişerse 1 kaseden fazla oluyor, aşağı yukarı 1-2 tk akşam dan suya kouduğuhuz chiayı için

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Bende sizden etkilenip diyetisyen yardımı almaya karar verdim. Hatta size soracaktım hangi diyetisyenle görüştüğünüzü ama uygun olmaz diye sormadım. Instagram da gördüğüm bi diyetisyenle program yaptık.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir