Normal Doğum ve Sezeryan 2 Sini de Yaşamış Bir Doğum Hikayesi

492 görüntüleme
S

Sibel U.

17 Haziran 2025 10:50
Hamileliğimin başından beri normal doğumla bebeğimi dünyaya getirmek istedim , zorluğundan bahsedenler oldu nasıl yapacaksın işte , eşim bile aynı düşüncedeydi niye risk alıyoruz direk sezeryan olsun .ama ben kararlıydım , çünkü sezeryan sonrası toparlanma sürecinin zorluklarına yakın çevremden şahit olmuştum , bi de bi sorun yokken her şey yolunda giderken neden bi operasyon geçireyim ki diye düşündüm . 38+4 de sancılarım hafiften başladı , gece 11 de muayene olduk açıklık 1 cm dendi , ilk doğum olduğu için de süreç yavaş ilerler sabaha ancak doğum olur belki dediler , eve geldik ve kısa bir süre sonra sancılar artık çok sıklaşmaya başladı , doğum yapacağım hastaneye de 1 saat mesafe vardı , aslında ben sancı sürecimi evde geçirmek istedim ,ama eşim gece olması ve yolumuzun olması sebebiyle hastaneye gitmekte ısrarcı oldu , hasteneye vardığımızda açıklığımın sadece 2 cm olduğunu söylediler ben şok tabi , bu kadar sancıya nasıl 2 cm olurdu . saatte 1 cm açılma oluyordu ve sancılar git gide dayanılmaz oluyordu , 4 cm de pes ettim dayanamıyorum sezeryana alın dedim , dayanırsın yaparsın falan dedi ebeler , en azından bi 5-6 cm olsun epidural yaparız dediler peki dedim , 5-6 cm oldu hadi epidural yapın dedim , bu kadar dayandın iyi geldin yapabilirsin , epidural yapmayalım dediler . Tamam dedim . Şurada bi tavsiye vermek istiyorum , sancılar geldiği esnada bağırmakla enerjinizi tüketmeyin derin bi şekilde burundan nefes alıp ağızdan verirseniz sancılar biraz daha iyi yönetilebiliyor , , ve sabah oldu tam açık , sancılar ful gaz devam bende enerji kalmamış artık saat 10 oldu , doktor geldi ultrasonla baktı ve bu bebek normal doğamaz pozisyonu uygun değil, Acil sezerayana alıyoruz dedi , itiraz edecek halim kalmamıştı artık bebek çıksın da nasıl çıkıyorsa çıksın diyordum , ve sezeryana alındım hemen. Tabi ben hüngür hüngür ağlıyorum ameliyat bitene kadar ağladım duygular tavan yapmış , bi ara yorgunluktan susmuşum ki bi ağlama sesi ve bebişim dünyaya gözlerini açtı , bak bu bebeğin deyip gösterdiler ben tekrar ağlamaya başladım , oğlum ağlıyor ben ağlıyorum derken normal odaya alındık . Emzirmeye başladım hemen ,. Tüm sancıları sonuna kadar çekip son anda sezeryana alınmak gerçekten beni çok üzdü , normal doğurmayı çok istiyordum çünkü ama kısmet değilmiş , en azından ikimiz de sağlıklıyız dedim . Sezeryan sonrası toparlanmam da çok zor oldu , tam da korktuğum gibi yani . Her ne şekilde olursa olsun tüm duygular çok güzeldi tekrar olsa tekrar yine aynı duyguları yaşamayı çok isterim , çünkü ilk defa yaşıyorsun tekrarı olmayan ve çok benzersiz tarifi olmayan duygular . Hep söylüyorum annelik duygusunu isteyen herkes tatmalı , Allah kimseyi bu duygudan mahrum bırakmasın . Bi de kendimizi çok şartlamamamız gerekiyor galiba normal veya sezeryan ne olursa olsun sağlık olsun yeter ki …
N

Nurten

18 Haziran 2025 06:23
Benimde tüm sancıları çekip 10 cm açıklıkla sezeryan oldu. Bence sezeryandan sonra zor toparlanmamızın sebebi bu iki türlüsünü de yaşadığımız için.
S

Sibel U.

18 Haziran 2025 10:56
Evet ben de öyle düşünüyorum
E

Esra Ü.

18 Haziran 2025 20:57
Bende 10 cm açıklık,suni sancı ve epidural sonunda acil sezeryan a alındım malesef. İlk anını görmek istediğim en çok şeydi ama normal doğurmaya çalışırken epidural alınca sezeryanda genel anestezi yapılmak zorunda kalındı 🥲
B

Buşra E.

18 Haziran 2025 21:58
Kesinlikle çok zor bende aynısını yaşadım ama kısa süreli sancı çektim sizlere göre tabi. çünkü suyum gelerek gittim hastaneye ve bebeğim içimde kakasını yapmıştı mekonyumluydu suyu. Sağlıksız bir durummuş Üç saat bekledim suni sancılarla açılma 4 cmde kaldı ve bebeği daha fazla o şekilde bekletemiycekleri için spinal anestezi ile sezeryana alındım. Normal doğumu bende çok istedim ama kısmet olmadı iyileşme süreci gerçekten çok uzundu iki hafta dik bir şekilde duramadım bile. yatması ayrı dert kalkması ayrı dertti ama bebeğimin bir ihtiyacı olduğunda sanki allah tarafından bir güç yükleniyodu ve herşeyi unutuyodum gerçekten. onu kucağımdan bıraktığım an bütün hissetmediğim acılar kat kat geri dönüyodu sanki. Planlı bi sezeryan olsa böyle mi olurdu yine bilmiyorum. Ne bebeğimle havalı bir hastane fotoğrafım ne bebeğimin yeni doğan çekimi var :) istemiştim yani anı kalsın diye. Ama halimiz perişanlıktı :) Neyse ki çok şükür ikimizde sağlıklıyız şimdi iki ay sonra bir yaşına girecek bile minikom
Ö

Özlem Ş.

19 Haziran 2025 00:00
İyi de sabaha kadar sancı çektireceklerine baştan doktor bi baksaymış. Bende normal doğum istiyordum, eşim sezaryene zaten çok karşıydı. 40 haftam bitti, otobüsle hastaneye rutin kontrole gittim, gebelik şekerim olduğundan ve haftam dolduğundan hemen doğuma aldılar. Doktor baktı iri bebek bu kanala takılır dedi. Sezaryen tavsiye etti. Bende bebeğe bi şey olur korkusuyla kabul ettim. Daha eşim hastaneye gelemeden bir saat içinde sezaryenle doğum yaptım. Allah’a şükür sağlıkla doğdu kızım. Benim toparlanmam 4 gün sürdü. 4 gün kalkamadım. Annem bebeği kucağıma koyarı emzirdiğimde alırdı. 4 gün annem baktı gece gündüz. Şimdi yine hamileyim ve 1,5 ay sonra sezaryen olucam inşallah bu sefer süreci daha iyi atlatırım.
S

Sibel U.

19 Haziran 2025 09:55
Evet belki de baştan bakılsaydı o kadar sancı çekmek durumumda kalmadan direk sezeryana alınırdım . Sancı süreci çok zordu öldüm dirildim gibi bişeydi ama en azından denedim diyorum , o konuda içim rahat
K

Kübra ..

19 Haziran 2025 21:49
Benimde ilk doğumum normal olmuştu, ikinci doğumum da normaldi her şey tam 40. haftamdı sancılarım evde başladı bir süre bekleyip hastaneye gittik 4 cm açılma vardı doktor yatış verdi öğlen 1 den akşam 5 e kadar 9 cm açıkmam vardı bu sürede yaklaşık 1 saat kadar suni sancı verdi doktor ama bebek bşr türlü doğum kanalına inmedi egzersiz yürüyüş yaptım her sancıda ıkınmlar vs ama yok en son saat akşam 6 ya doğru bebeğin muayenesi kötüye gidiyordu acil sezeryana alındım spinal anestezi ile doğum yaptım sezeryan sonrası 4-5 gün sonra ayaklanmıştım korktuğum kadar kötü olmadı benim ☺️
Merve B.

Merve B.

11 Temmuz 2025 07:20
Maalesef size şunu söylemeliyim ki çekilen acı ile doğum esnasında çekilen acı kıyaslanamaz bile. her seferinde bu neymiş ki bu neymiş ki demişsinizdir sizde 1 cm açıklık olan sancı ile 10cm açıklık sancısı iki uç yaşadığınız için bilirsiniz. Ama doğum maalesef x10 katı ikisini de yaşadım derseniz 1.doğum doğal 2.doğum sezaryen olmuş olması gerekiyor. Neredeyse 2 sini de yaşamışsınız ama geçmiş olsun 🙏🏻
R

Rukiye A.

13 Temmuz 2025 09:18
Benim de her şeyim normalde kendi Sancım yaşadım 8 cm açılma vardı çocuğun kafası çıktı neredeyse ve ben son dakika sezaryene döndüm çok zorlu bir süreçti iki doğumu birden yaşamak
E

Emel A.

14 Temmuz 2025 10:33
İlk doğumumda 12 saat sancı çektim oğlum kakasını yaptığı için sezaryene dönmek zorunda kaldım çoğu sancımı evde çektim ve nefes egzersizleri gerçekten çok işe yaradı ve en büyük şansım ebeydiiyileşme süreci çok zor değildi çabuk topladım

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir