Normal Doğum ve Aile Baskısı

200 görüntüleme
H

Hatice K. Y. ..

6 Ağustos 2025 06:01
Merhaba arkadaşlar bugün doğum yapalı 8 gün oldu ve hâlâ dikişlerim çok ağrıyor zar zor yürüyorum bebeğimi beşiğindenn alıp bırakırken bile çok zorlanıyorum ailem annem k validem eşim sürekli şimdiye iyileşmenn lazımdı 3 günde ayağa kalkman lazımdı diyor acıdan iki kez baygınlık geçirdim ve doktor 24 saatte bir dikloren iğne verdi iğne birazda olsa etki ediyor, ama çok üzülüyorum sutume geçer diye de konuşuyor evdekiler doktor vurunduktan iki saat sonra emzir bişey olmaz dedi ama çok yoruldum konuşmalarından artık ne zaman iyilesecegim bilmiyorum elimden geleni yapıyorum sürekli temizliyorum kurutuyorum hücre yenileyici Krem kullanıyorum ama 😭......
G

Gülender Ö.

6 Ağustos 2025 06:11
Merhabalar çok zorlu bir süreç yaşadınız ve yaşadıklarınız çok normal. Benim de ağrılarım çok uzun sürmüştü etrafımdakiler niye uzun sürdü diye sürekli soruyordu yalnız değilsiniz ben de çok ağrılı dönemler geçirdim neredeyse 50 gün kanamam sürdü. Benim ağrılarımın azalması 3 ayı buldu sizin inşallah daha kısa sürede olur. Ben doktor kontrollerine gittim ağrılarımı söylediğimde normal olduğunu söylemişti. İçiniz rahat olsun keşke etrafınızdakilerde anlayışla karşılayabilse herkesin vücudu doğumu farklıdır. Siz mümkün olduğunca kendinizi üzmeyin. Kendinize ve bebeğinize iyi bakmanız gerekiyor. Doktorunuz o iğneyi iz iyi olun da bebeğinize iyi bakabilin diye vermiş bunu dert etmeyin. Her şeyi en iyi şekilde yaptığınıza eminim içiniz rahat olsun.
H

Hatice K. Y. ..

6 Ağustos 2025 06:18
Gerçekten çok yıprandım, 12 tane dikişim oldu bende hemen kalkmak toparlanmak istiyorum ama maalesef olmadı normal doğum böyle olmaz vs vs gerçekten üzülüyorum ne yapacağımı bilmiyorum temizlik açısından krem ilaç kullanımı açısından hiç bir sıkıntı yok dakikası dakikasına yapıyorum ama geçmiyor 😭 bide üstüne anlayışsız insanlar daha çok yoruyor beni
Feyza Ö. .

Feyza Ö. ..

6 Ağustos 2025 06:27
Hatice Hanım doğum süreci ve sonrası gerçekten çok zor ve hassas . Bir de bu ağrının sızının yanında beslemeniz bakmanız gereken bir bebek var iş biraz daha sabır ve dayanıklılık gerektiriyor , hâl böyleyken çevrenizdekilerin sizin psikolojinizi etkileyecek sözlerine davranışlarına izin vermemelisiniz . Kimisi 3 günde iyileşir ayağa kalkar kimisi 30 günde ..
G

Gülender Ö.

6 Ağustos 2025 06:30
Çok hasklısınız. Kesinlikle normal bir durum dikişlerin iyileşmesi biraz zaman alacaktır. Bugünler geçip iyileştiğinizde boş yere size baskı yapıldığını daha iyi anlayacaksınız. Ben de normal doğum yaptım ve sizin gibi zorlu ve ağrılı bir süreç geçirdim. Etrafınızdakilere bunun normal olduğunu anlatın. Belki anlamayacaklar ama sizin en azından kendinizi suçlu hissetmeniz azalacaktır. Siz yeni anne olmuş hassas bir dönemdesiniz sizden ilgi bekleyen bir bebeğiniz var. Bunu isteyerek asla yapamazsınız. İnşallah iyileşmeniz kolay olur ve etrafınızdakilerin anlayışları artar.
Münevver K.

Münevver K.

6 Ağustos 2025 06:45
İnanır mısınız benim ki o kadar uzun sürdü ki hem dikiş ağrısı hem kanama belki 2 aydan daha fazladır ve yanımda hiç kimsem yoktu doğumdan itibaren yalnızdım ağlaya ağlaya bi şekilde unuttuk gittik fakat sonrası iyileştikten sonra kendinizi o kadar güçlü hissedeceksiniz ki.. duymayın etrafı çok yani annesiniz bebeğinize geçer o duygu birbirinize alışmaya çalışın geçmiş olsun ❤️
M

Müjde C.

6 Ağustos 2025 06:58
Doğumdan sonra dikleron iğneyi banada vermişlerdi ağrılarım için, süte geçse bile en minimal şekilde geçiyormuş, yeni doğum yapan tüm annelere ağrısı olduğunda dikleron iğne vuruyorlarmış çünkü, çocuk doktorunada sormuştum bebeğm 15 günlükken bebeğin şuan hastalansa antibiyotik vericez misal senin sütünden geçen minimal sıkma canını demişti
Ö

Özge B.

6 Ağustos 2025 07:22
Merhaba bir tane ilaç var adının ne olduğunu inanın bilmiyorum hatırlamıyorum toz suyla birleştiriyorsunuz sarı bir rengi var doktorum bana onu vermişti ve her tuvalet ihtiyacından sonra onunla yıkamanı söyledi çok faydası oluyor ve çok çabuk iyileştiriyor. Doktor dışında da söyleyen çok olmuştu belki tarif ederseniz doktorunuza bulabilirsiniz geçmiş olsun çabuk iyileşin ve bence üzülmek yerine size kötü gelen insanları bu süreçte etrafınızdan uzaklaştırın fiziksel olarak yorulabilirsiniz ama ruhsal olarak yorulmaktan çok daha kolay atlatılıyor
E

Eda Z. ..

6 Ağustos 2025 09:30
Merhabalar, ben de dikişlerden kaynaklı çok zorlandım. Oturup kalkarken ağrım oluyordu. Bazen oturduğum yerden kalkacak gücü kendimde bulamadığım zamanlar oldu.Bebeğim 1 hafta yoğun bakımda kaldı o süreçte araba yolculukları çok zorluyordu beni. Ama çok şükür 2 hafta somra ağrılarım azalmaya başladı. Doktorum sürekli batikon ile pansuman yapmamı söylemişti o çok iyi gelmişti, sen de kendi doktoruna danışabilirsin. Bana da evdekiler sen normal doğumda böyle nazlanıyorsan, sezeryan yapsaydın hiç dayanamazdın diyip duruyorlardı. Kimsenin fikrini önemsemeyip kendi sağlığına bak. Zamanla geçecek ve o zamanları hatırlamayacaksın bile. Şifa diliyorum 🙏
Münevver K.

Münevver K.

6 Ağustos 2025 10:22
Batikonu bende kullanmıştım olası bir enfeksiyon kapmasın diye ılık bir suya batikon döküp oturma banyosu yapıyordum
F

Fatma S. ..

6 Ağustos 2025 10:30
Hiç kendini üzme arkadaşım 2. Doğumunda(normal doğum) 1 ay sadece yattı. Hastaneden bile Tekerlekli sandalyeyle çıkmış. İyileşme süreci herkeste aynı olmuyor.
A

Ayşe N. B.

9 Ağustos 2025 08:07
Merhaba Hatice Kübra hanım sezeryan süreci çok zor bir süreç. Kendinize zaman tanıyın. Daha 8 gün olmuş ağrılarınız nasıl geçsin ki ? Düşünsenize organlarınız açıldı kaç kat kesildiniz. Parmağınız kesildiğinde bile iyileşmesi bir hafta sürerken bunun acısı 8 günde nasıl geçsin.
A

Ayşe N. B.

9 Ağustos 2025 08:09
Ayrıca ben Plesenta previaydım yoğun bakımdayken narkotik ağrı kesiciler verildi bana ona rağmen emzirdim doktorlar hemşireler emzirmemi önerdi endişe etmeyin
Perihan .

Perihan ..

9 Ağustos 2025 19:29
Merhaba, yaklaşık 5 ay önce bebeğimi vajinal doğumla doğurdum, kesinlikle normal bir doğum değildi, oğlum da ben de çok zorlandık. Size yalnız değilsiniz demek için yazıyorum, kesilerim ve iç yırtıklarım vardı. Doğumun ıkınma evresi dikişlerin atılmasından kısa sürmüştü, dikişlerin iyileşmesi ve hassasiyetin ciddi oranda azalması iki ayı buldu. İlk haftalar oturmayı geçtim yürürken bile çok zorlanıyordum ki acıyı da tolere edebilirim bir yere kadar. Ağrı kesiciler ve antibiyotikler kullandım, başka sağlık problemlerimden dolayı da ilaçlara devam etme sürem uzadı ama bebeğimi de hep emzirdim. Doktor emzirmeye devam edebileceğimi söylemişti. Şu an çok çok daha iyiyim hem fiziksel hem de ruhsal olarak. Siz de daha iyi olacaksınız, dikişlerinize doktorunuzun söylediği gibi pansuman yapın ve ilaçlarınızı kullanın, emzirme döneminde kullanabileceğiniz ilaçlar iğnelerdir onlar. Evdekileri de duymamaya çalışın, herkesin hikayesi farklı. Dünyaya bir insan getirdiniz üç günde ayağa kalkmanız, hemen iyileşmeniz gerekmiyor, vücudunuza zaman tanıyın, daha iyi olacaksınız ❤️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir