Normal Doğum Planlarken Sezeryan Doğum
241 görüntüleme
P
Pınar C.
7 Haziran 2025 17:48
Hamileliğin boyunca çok zor bir süreç yaşamadım ya da bilmiyorum ben çok mutlu olduğum için zor gelmedi süreç yoksa İlk 3 ay aşırı midem bulanıyordu ikili testimize Down Sendromu ihtimali çıktığı için anlıyor sentezi oldum çok acılı bir işlemdi ve sonucu çıkana kadar Aslında üzüldük. Yanlış hatırlamıyorsam 5 ayda kanamam oldu apar topar acile gittik gibi aksilikler oldu ama dediğim gibi ben çok mutlu olduğum için muhtemelen hamileliğim ile ilgili kötü bir şey hatırlamıyorum hamileliğim boyunca Toplamda 4 kilo aldım 2,5 kilosunu son hafta Aldım zaten ödemden. Ama ben zaten aşırı kilolu başlamıştım hamileliğe özel bir diyet yapmadım Çok tesadüfen hamileliğimin sonuna kadar İştahım çok kapanıktı. Kan değerlerim genel olarak iyiydi Demir İlacımı arada unutmakla birlikte hep kullandım şekerim çıkmadı. Bunları özetliyorum Çünkü insanlar bu süreçte Yalnız olmak istemiyorlar ve benzer şeyler yaşadığımız insanlar varsa okumak bunu görmek iyi olabilir diye düşündüm. Gelelim doğuma. Sen her zaman normal doğum istedim Doktorum da sağ olsun buna teşvik etti. Ne kadar korkarsak korkalım ne kadar zor olursa olsun Birileri bir şekilde yapıyordu ve bu gerçekçilikle yaklaşarak çok fazla Araştırdım ve hatta birçok kişinin önermediği gibi ben doğum videoları izledim Çok fazla psikolojik olarak Her duruma hazırdım açıkçası. Fakat 37 hafta gelmesi 38 hafta geldi diye 39 derken 41 haftanın Bittiği gün nst çekildi sancım 20'lerde yani yok gibi bir şey öğleden sonra bir daha çağırdılar tekrar nst çektiler. Doğumu başlatacak hiçbir sancı mevcut değildi eve gittim ve birkaç saat sonra tuvalete gittiğimde pıhtılar halinde kan gelmeye başladığını gördüm çok fazlaydı korktum ve acile gittim. Hiçbir açılmanın olmadığını Ama artık beni 41 hafta bittiği için bırakamayacaklarını söylediler Suni sancı vereceklerdi ve ben bütün belgeleri İmza Attım. Normal doğumdan çok suni sancı ile normal doğumdan korkuyordum Çünkü normal sancıdan daha fazla Can yaktığı söylenir malum. Derken bana iki kere nst çektiler Suni sancı vermeden önce ve nnst sonucunda benim ufacık Ben de sancılarımda çocuğunun nabzını sıfırlandığını fark ettik. O güne kadar hiçbir nst'de sorun çıkmamıştı çocuğunun ağzında hiçbir problem yoktu ama gerçekten kendi Sancılarım atmışları görmeye başlamıştı ağır adet sancısı gibi ağrı çekiyordum sadece 60 olduğu yerlerde falan çocuğun Nazlı gerçekten dibe vurmuştu Doktor Suni sancı verirsem çocuğunuzun kalbi dayanmaz dedi ve 45 dakika sonra Sezaryenle Çocuğumu kucağıma almıştım. Demem o ki siz ne planlarsınız planlayın gerçekten her şey olacağına varıyor. Mesela ben dünyadaki en güzel duygunun ve en kolay duygunun emzirme olduğunu düşünürdüm. Ama aslında En Zorlu duygu ve en acı veren Duygulardan birisi olduğunu doğumdan sonra yaşadım. Bir şeyleri sürece bırakmak gerektiğini düşünüyorum. Bazı şeylerden bahsetmiyor Çünkü kimse.
S
Serap İ.
7 Haziran 2025 18:12
Bende hamilelik sürecimde bazı kanamalar atlattım. Korkmayıp sakin kalarak süreci yönetmek gerekiyor. Ne kadar plan yapsakta bebek kendisi seçiyor sanırım nasıl gelecek olduğunu. Bende en başından beri normal doğum istiyordum. Herkes çok karşı çıktı nasıl yapacaksın diye. Ben tam aksine herşeyiyle bu duyguyu yaşamak istedim. Ama kızım ters duruyordu son ana kadar da dönmedi. Doktorum ben döndürebilrim ama kordon dolanma riskini göze alamam tehlikeye atmak istemiyorum dedi ve sezeryan planlamış olduk. Doğum her ne şekilde olursa olsun o an çok özel ve güzel. Önemli olan sağlıkla bebeğimizi kucağımıza almamız. Kesinlikle tavsiyem başkalarının söylediklerine kulak asmayıp kendinize ve doktorunuza güvenmek. :)
R
Rabia T.
7 Haziran 2025 18:28
Sevgili Pınar hanım hikayeniz baştan sona çok özel.. suni sancı konusunda insanların dediklerine kulak asmanız yanlıs olmuş. Çünkü korkulacak bir şey değil. Abartılacak bir şey hiç değil. Ben ilk kez doğum yaptım 2 ay önce ve normal doğumdu suni sancı desteği aldım. Destek diyorum çünkü suni sancı tam anlamıyla destek. Ve kısa sürede doğurdum öyle korkunç acılar ile de değil.
Uzman Ebe arkadaşım demişti ki bana 'her hamilelik ve her doğum hikayesi aynı parmak izi gibi kişiye özeldir. Kendine odaklan , kendi doğumunu yaz'
O yüzden kimin ne kadar acı çektiğini ya da zor doğum yaptığını değil sizin bu süreçte neler karşılaştınız nasıl hissettiniz bu önemli.
Uzman Ebe arkadaşım demişti ki bana 'her hamilelik ve her doğum hikayesi aynı parmak izi gibi kişiye özeldir. Kendine odaklan , kendi doğumunu yaz'
O yüzden kimin ne kadar acı çektiğini ya da zor doğum yaptığını değil sizin bu süreçte neler karşılaştınız nasıl hissettiniz bu önemli.
G
Gizem S.
9 Ağustos 2025 13:51
Bir velim devlet hastanesinde Perinatoloji uzmanıydı beni sık sık çağırıp kontrol ediyordu 38. haftam da hiçbir Sancım ve açılma yokken kontrole gittim suyum azaldığı için beni doğuma aldılar da yarına kadar doğursun dediler ama hiçbir açılma veya sancım hiçbir şey yoktu bana Sancım artırmak için ilaç verdiler suni sancı verdiler ben tam 20 saat sancı çektim ve hiçbir şekilde azalmadan sürekli Sancım artıyordu gelip geçip hiçbir doktor yüzüme bakmadı NST‘yi çıkarıp attığımı hatırlıyorum açıdan ve ısrarla sezeryana almadılar çocuğumun kalp atışlarını izlemiyorlardı bence’yi çıkardığım için çünkü duramıyordum sırtüstü yatar pozisyonda eşim kavga etti doktorlarla ve o şekilde sezeryana alındım ve hala o 20 saatin sonunda açılma yoktu doğrudan sonra bebegimi yoğun bakıma aldılar çünkü oksijensiz kalmış çok zorlanmış benim için çok çok çok büyük bir travma oldu