Nipt Testi Sonucuna Bağlı Gelişim

39 görüntüleme
Feyza T.

Feyza T.

13 Ocak 2026 22:57
Merhabalar ben gebeliğimin 16. haftasında nipt testi yaptırmıştım  detaylı ultrasona girdiğimde bebeğimin kalbi delik dendi ve gözünün arkasında bir boşluk tespit edilmişti buna bağlı olarak down sendromundan şüphelenenilmişti bu yüzden nipt testine yönlendirdiler testi yaptır herhangi bir down sendromu yoktu ama trizomi 15 pozitif çıkmıştı bebegimi doğurmayacağımı bu gebeliğin ölümle sonuçlanacağını söylemişlerdi gebeliğin sonlandırmadım ve doğum yaptım kızım şu an altı aylık motor gelişiminde herhangi bir sorun yok dönebiliyor desteksiz uzun oturabiliyor bir tane dişi çıktı  aslında ayına baktığımda gelişimsel bir problem olduğunu düşünmüyorum şu an 74 cm 8.400 kg fakat tabii ki endişelerim var test sonuç pozitif çıktığı için sizce bebeğimde böyle bir durum var mıdır  yani bebeğim sağlık açısından bir sıkıntı yaşayacak mı ya da akran geriliği gözlemlenecek mi test sonucunu yanlış çıkma imkanı var mı bu konuda bir nebze olsun içimi rahatlatabilirseniz çok memnun olurum ya da bu süreci nasıl yönetmeliyim daha net bir sonuç alabilmek için yaptırmam gereken bir test var mı 

Bu konuda henüz mesaj bulunmuyor.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir