Nimenrix Fda Onaylı Değil!!!!
261 görüntüleme
Ö
Öznur B.
9 Temmuz 2025 10:03
Dün çocuk doktoru nimenrix fda onaylı değil diğerlerini yaptr dedi ama piyasa da menectra ve menveo yok bulan bu aşılardan yaptıran var mı
B
Büşra F.
9 Temmuz 2025 10:26
Bizde 2. Doz nimenrixi yaptırdık bugün.Doktorumuz bu aşıyı tavsiye etmişti.Fda onayı olmadığını yeni öğrendim. Osman hocam cevap verebilirse çok sevinirim. Bir sıkıntı olmaz inşallah
Ö
Öznur B.
9 Temmuz 2025 11:09
İlk dozu ne yaptırdınız
G
Gül
9 Temmuz 2025 11:31
Şöyle bir bilgi buldum kontrol edilmeli ; Nimenrix’in (ACWY menenjit aşısı) ABD’de FDA onayı alamamasının temel nedeni, Pfizer veya GlaxoSmithKline’ın (GSK) bu formülasyon için ABD’ye özel bir başvuru yapılmamış olmasıdır. Yani aşının kendisinde FDA tarafından reddedilme gibi bir durum yok; Sadece ABD’de onay için değerlendirilme sürecine hiç girmemiştir ().
⸻
Neden böyle oldu?
• 📌 Aşı, Avrupa, Kanada, Avustralya ve 60+ ülkede kullanımda ve ruhsatlı ().
• ABD piyasasına girilmemesinin sebebi büyük ihtimalle stratejik tercihler ve halihazırda ABD’de Menactra, Menveo, Menquadfi gibi ACWY aşılarının bulunması .
• Pfizer, Nimenrix’in devralınmasından sonra da ACWY pazarı için yeni bir başvuru yapmamış; bunun yerine 2023’te Penbraya gibi pentavalent (A, B, C, W, Y) kombinasyon aşılarında ilerledi .
⸻
Neden böyle oldu?
• 📌 Aşı, Avrupa, Kanada, Avustralya ve 60+ ülkede kullanımda ve ruhsatlı ().
• ABD piyasasına girilmemesinin sebebi büyük ihtimalle stratejik tercihler ve halihazırda ABD’de Menactra, Menveo, Menquadfi gibi ACWY aşılarının bulunması .
• Pfizer, Nimenrix’in devralınmasından sonra da ACWY pazarı için yeni bir başvuru yapmamış; bunun yerine 2023’te Penbraya gibi pentavalent (A, B, C, W, Y) kombinasyon aşılarında ilerledi .
B
Büşra F.
9 Temmuz 2025 18:07
İlk doz aynı nimenrix
B
Büşra F.
9 Temmuz 2025 18:08
Teşekkür ederim araştıracağım bende bunu

Ayça K. A.
Hemşire
12 Temmuz 2025 17:12
Pfizer, Nimenrix’i ABD pazarı için ruhsatlandırmak üzere FDA’ye sunmamış olabilir. Çünkü ABD’de zaten Menveo, Menactra gibi MenACWY aşıları uzun süredir kullanılıyor ve pazar ihtiyacını karşılıyor. Fda onayı almamış olmaları alamadıkları anlamına gelmiyor. Bu aşıyı güvensiz kılmaz yine de tercih sizin. Ben bir hemşire olarak oğluma rota, nimenrix ve baxeroyu aynı anda yaptırdım.

Mine D. ..
Çocuk Gelişim Uzmanı
19 Temmuz 2025 19:53
Bizim de gittiğimiz de doktor nimenrix ve bexeronun ikisini önerdi. Hatta tanıdığım çocuk doktorları da kendi çocuklarına bu şekilde uygulamıştı.