Neyle Başlamalıyız ?
73 görüntüleme
M
M. K.
19 Kasım 2025 14:57
Merhaba bebeğim 6. Ayına girdi.
Bir kaç gündür tadım yapıyoruz.
Patates 1 gün
Havuç 1 gün
Avokado 3 gün
Yoğurt 3 gün
Olarak başladım
Sebzeler ile devam edip ardından meyvelere geçeceğim. Bu şekilde mi başlamalıyız?
Nasıl ilerlemeliyim?
Alerji riski kısmen daha az olan besinleri 3 gün kuralı ile vermiyorum bir sakıncası olur mu?
Ne zaman 2-3li kombinasyonlar yapıp verebilirim ?
Çorbaları ne zaman verebilirim?
Yardımcı olur musunuz ?
Bir kaç gündür tadım yapıyoruz.
Patates 1 gün
Havuç 1 gün
Avokado 3 gün
Yoğurt 3 gün
Olarak başladım
Sebzeler ile devam edip ardından meyvelere geçeceğim. Bu şekilde mi başlamalıyız?
Nasıl ilerlemeliyim?
Alerji riski kısmen daha az olan besinleri 3 gün kuralı ile vermiyorum bir sakıncası olur mu?
Ne zaman 2-3li kombinasyonlar yapıp verebilirim ?
Çorbaları ne zaman verebilirim?
Yardımcı olur musunuz ?
G
Gükten K.
19 Kasım 2025 15:34
Doktorunuz liste vermedi mi acaba? Bir ay tadım aşamasınd 3 gün kuralı ile ilerledik biz. Dokunmaz dediğim sebzelerde bile dokunmuştu. 7 aydan itibaren brokoli çorbası gibi bir ay içerisinde tattığı sebzelerle çorba yapacaksınız. Aceleci davranmayın. 3 gün kuralı ile bütün sebzeleri günlük bir tatlı kaşığı şeklinde tattırın.
T
Tuğba B. ..
19 Kasım 2025 15:49
Sebzeleri 3 gün kuralı ile ilerlemedim.yumurta ,yoğurt,ceviz ,tahin bunları 3 günverdim.ama herşeyi tükürüyor zor alışacak gibi
M
M. K.
19 Kasım 2025 15:53
Hayır liste verilmedi ilk ay tattırdığın herşey kaşığı ters çevirince akacak kıvamda olacak dedi sadece o yüzden kafamda sorular , doğru mu yanlış mı nasıl ilerletmeliyim hep düşünüyorum
M
Melike Ş. K.
19 Kasım 2025 16:19
Nötr tatlarla başlamak gerektiğini biliyorum. Kabak, havuç gibi ki siz de benzer yöntemle başlamışsınız.
Ayrıca gördüğüm bir araştırma da 3 gün kuralı ile tadım yapmanın yemek çeşitliliğini geciktirdiğini görmüştüm. Yani her şeyi 3 gün beklemek belirli bir süre sonunda çeşitliliğin kısıtlı ilerlemesine sebep oluyor bu nedenle daha alerji riski az olan gıdalar için ben yaklaşımınızı doğru buldum.
Ayrıca gördüğüm bir araştırma da 3 gün kuralı ile tadım yapmanın yemek çeşitliliğini geciktirdiğini görmüştüm. Yani her şeyi 3 gün beklemek belirli bir süre sonunda çeşitliliğin kısıtlı ilerlemesine sebep oluyor bu nedenle daha alerji riski az olan gıdalar için ben yaklaşımınızı doğru buldum.

İlsu O. K.
19 Kasım 2025 16:39
@Fatma Atagün hanımın konu başlıklarına bir bakın isterseniz. Yine uzmanlar kısmında diyetisyen beslenme uzmanları var oradanda takip edip bakabilirsiniz ☺ her bebeğin beslenmesi kendine özel şimdi ben atıyorum size ben çorba verdim tarhana derim ama sizin bebeğiniz için olmaz hiç riske girmeyim beslenmede direk uzmanları dinleyin. ☺ burada en önemli şey sanırım 1 yaşa kadar asla verilmemesi gereken besinler