Nesnelere Uzanması Ne Zaman Başlar
139 görüntüleme

Hilal ..
2 Mayıs 2026 23:34
Bebeklerde nesnelere uzanma ne zaman başlar 4 ay 15 günlük bebeğim hala uzanmiyor
E
Esraa
2 Mayıs 2026 23:48
Genelde 3 ay civarı başlıyor diye biliyorum

Hilal ..
3 Mayıs 2026 00:25
Gelişimle alakalı bir problem olabilir mi endişe etmeli miyim

Afranur K.
3 Mayıs 2026 00:38
Nesnelere uzanmaktan kastınız tam olarak nedir? Mesela yatarken oyun halısındaki oyuncaklara elini uzatması 2.5-3 ay civarında başlamıştı.
Ama benim elimdeki bir nesneye uzanması, tummy time esnasında oyuncaklarına uzanması gibi konumunun farklı olduğu durumları 4.5-5 ay arasında yapmaya başlamıştı.
çok tedirginseniz doktorla görüşün ama bence 4. Ayın sonundan sonra bebeklerde ciddi değişimler oluyır. Dönmeye başlama, emekleme, oyuncaklarla aktif oynama bunlar hep 5-6 civarında meydana geliyor.
Ama benim elimdeki bir nesneye uzanması, tummy time esnasında oyuncaklarına uzanması gibi konumunun farklı olduğu durumları 4.5-5 ay arasında yapmaya başlamıştı.
çok tedirginseniz doktorla görüşün ama bence 4. Ayın sonundan sonra bebeklerde ciddi değişimler oluyır. Dönmeye başlama, emekleme, oyuncaklarla aktif oynama bunlar hep 5-6 civarında meydana geliyor.

Hilal ..
3 Mayıs 2026 00:57
Nesnelere uzanmaktan kastınız tam olarak nedir? Mesela yatarken oyun halısındaki oyuncaklara elini uzatması 2.5-3 ay civarında başlamıştı.

Afranur K.
3 Mayıs 2026 01:02
Mesela ellerini ağzına götürüyor ayaklarını tutup kendine çekiyor mesela eline birşeyi verdiğimizde sıkıca kavrıyor ama sonra bırakıyor egzersiz tahtasında ki oyuncaklara bilinçli olarak uzanıp tutmuyor ama onları hareket ettiriyor tummy time hiç sevmiyor bu yüzden genelde hiç yapmadık desem yeridir yani çok az yapmışızdir bu gelişimini etkilemiş olabilir mi diye düşünüyorum.
Eşyayı eli ile tutması, onu bir süre sonra bırakması. Bunları yapıyorsa uzanma eylemini de yakın zamanda gerçekleştirir diye düşünüyorum. Biliyorsunuz iki elinin varlığını henüz yeni yeni kavrıyor, bir elinden diğer eline eşya almayı öğrenmesi bile 5. Ayın sonunu bulacaktır. Bi de uzaysal mesafeyi çözemiyorlar, onu da yine 5-6 ay civarı çözecektir.
anlattıklarınıza göre iyi durumdasınız ama tedirginliğinizi atmanın en güzel yolu 4. Ay kontrolünde doktoru ile görülmek olur
Yükleniyor...