Nefes Aldırmayan Yalnızlık Hissi

276 görüntüleme
F

Fatma Ç.

Premium Üye
18 Nisan 2026 13:17
Anneler lütfen yardım edin. Bebeğim 5,5 aylık ve ikinci çocuğum. 50 günlük olduğundan veri uykuları bozuldu ve ben o günden beri bunalımdayım, kendimi çok yalnız hissediyorum eşimle kızım eve geldiklerinde bile o his geçmiyor sanki onlarda benim gibi bunalımdaymış ve onlara yardım edemiyormuşum gibi düşünüyorum. Yemek yemek ev işi yapmak çocuğumu uyutmak istemiyorum bazı anlar o kadar şiddetli oluyorki nefes alamayacak durumda oluyorum. Arkadaşlarımla arada görüşüyorum ama evde yalnız olunca yine başa sarıyorum her sabah bugün nasıl yaşayacağım diye uyanıyorum . Karanlıkta kalan kimsesiz bir çocuk gibi , sanki dünyada herkes başka bir yerde ben ve ailem diğer insanlardan çok uzaktayız gibi hissediyorum. Psikolojik destek alamaya başladım ama Dedimya o hisler peşimi bırakmıyor . Allah rızası için yardım edin
D

Damla

18 Nisan 2026 21:07
Nasil yardım edilir bilmiyorum ama tek bildiğim birsey var ki yalnız değilsiniz. İlk çocuğum 6 aylık. Her gün giderek zorlaşıyor gece olsun istemiyorum. Boğuluyorum ama onsuz da yapamıyorum artık. Eşim destek olim derken yoruluyor erken pes ediyor ve ne yazık ki oğluna bile küsme huyu var. TV da ki haberleri gördükçe ruhum sıkışıyor çocuk yapmak çılgınlıkmis diyorum.
C

Cerennn

18 Nisan 2026 21:18
19 aylık oğlum var. Kendi ailemle komşuyum ama o dediğiniz yalnızlık hissi bende de var. Kendimi anlatamıyorum sanki. Duygularımı ifade edemiyorum kimseye. 19 aydır uyku sorunu yaşıyor 1 gün iyi uyusa öbür gün gecemiz zehir oluyor. Eşim çalışıyor yardımcı olmuyor. Aıleme yakınım ama sankı oğlumla yük oluyor gibi hissediyorum. Ama onlar kesınlıkle öyle düşünmuyor tabi ki onlar memnun ama içimdeki o hisler bir türlü geçmiyor. Allah yardımcımız olsun ne diyim çok zormuş anne olmak
F

Fatma Ç.

Premium Üye
19 Nisan 2026 13:04
Damla Akbulut
Nasil yardım edilir bilmiyorum ama tek bildiğim birsey var ki yalnız değilsiniz. İlk çocuğum 6 aylık. Her gün giderek zorlaşıyor gece olsun istemiyorum. Boğuluyorum ama onsuz da yapamıyorum artık. Eşim destek olim derken yoruluyor erken pes ediyor ve ne yazık ki oğluna bile küsme huyu var. TV da ki haberleri gördükçe ruhum sıkışıyor çocuk yapmak çılgınlıkmis diyorum.
Cevabınız için çok teşekkür ederim, yalnız olmadığımı bilmek bile rahatlatıyor. Kızımın uykuları düzenli değil bazen bu yüzden kötü hissettiğimi düşünüyorum ama bazen de güzel uyuyor yine ben aynı hissediyorum. Dediğiniz gibi tv deki haberler hayattan soğuttu beni de zaten çok kaygılı biriyim iyice sıkışıyorum artık. Allah sağlıkla mutlulukla büyütmeyi nasip etsin inşallah hepimize
F

Fatma Ç.

Premium Üye
19 Nisan 2026 13:06
Cerennn
19 aylık oğlum var. Kendi ailemle komşuyum ama o dediğiniz yalnızlık hissi bende de var. Kendimi anlatamıyorum sanki. Duygularımı ifade edemiyorum kimseye. 19 aydır uyku sorunu yaşıyor 1 gün iyi uyusa öbür gün gecemiz zehir oluyor. Eşim çalışıyor yardımcı olmuyor. Aıleme yakınım ama sankı oğlumla yük oluyor gibi hissediyorum. Ama onlar kesınlıkle öyle düşünmuyor tabi ki onlar memnun ama içimdeki o hisler bir türlü geçmiyor. Allah yardımcımız olsun ne diyim çok zormuş anne olmak
Evet çok zor , ilk kızımda da zorlanmıştım ama bu kadar değildi. Bu çok uzun sürdü geçeceğini ümit ederek yaşamaya çalışıyorum. Annelik bu zamanda çok çok zormuş
H

Hicran A.

19 Nisan 2026 14:26
Merhaba, yazdıklarını okudum ve sana ulaşıp yalnız olmadığını söylemek istedim. Şu an geçtiğin bu sürecin çok zorlu olduğunun farkındayım, hiçbiri senin hatan değil, senin bir eksikliğin değil, tamamen biyolojik ve duygusal bir değişim. Bebeğinle kurduğun bağ şu an zor görünebilir ama bu zamanla geçecek. Elinden gelenin en iyisini yapıyorsun ve şu an hissettiğin yorgunluk çok insani. Sen iki çocuk annesi olarak dünyanın bütün yükünü sırtlamış gibi hissedebilirsin (ki bence o güçtesin) ama mükemmel anne olmana gerek yok lütfen kendine karşı nazik ol, güzel havaları değerlendir ve bol bol dışarı çıkıp mekan değişikliği yapmaya çalış, bu günlerin geçici olduğunu ve kendini tekrar çok daha iyi hissedeceğin zamanların geleceğini unutma. Sen çok değerlisin
D

Damla

19 Nisan 2026 16:10
Uyku eğitimlerini gördükçe moralim daha çok bozuluyor ticaret mi gerekli mi bebeğime işkence mi yapıyorum almayarak diye kendimi yiyip bitiriyorum
F

Fatma Ç.

Premium Üye
19 Nisan 2026 16:41
Hicran Afşar
Merhaba, yazdıklarını okudum ve sana ulaşıp yalnız olmadığını söylemek istedim. Şu an geçtiğin bu sürecin çok zorlu olduğunun farkındayım, hiçbiri senin hatan değil, senin bir eksikliğin değil, tamamen biyolojik ve duygusal bir değişim. Bebeğinle kurduğun bağ şu an zor görünebilir ama bu zamanla geçecek. Elinden gelenin en iyisini yapıyorsun ve şu an hissettiğin yorgunluk çok insani. Sen iki çocuk annesi olarak dünyanın bütün yükünü sırtlamış gibi hissedebilirsin (ki bence o güçtesin) ama mükemmel anne olmana gerek yok lütfen kendine karşı nazik ol, güzel havaları değerlendir ve bol bol dışarı çıkıp mekan değişikliği yapmaya çalış, bu günlerin geçici olduğunu ve kendini tekrar çok daha iyi hissedeceğin zamanların geleceğini unutma. Sen çok değerlisin
Çok teşekkür ederim ♥️🌸
F

Fatma Ç.

Premium Üye
19 Nisan 2026 16:42
Damla Akbulut
Uyku eğitimlerini gördükçe moralim daha çok bozuluyor ticaret mi gerekli mi bebeğime işkence mi yapıyorum almayarak diye kendimi yiyip bitiriyorum
Ben almayı düşünüyorum, henüz karar vermedim ama uyku beni daha gazla zorlarsa alıcam. Belki bana da bebeğime de iyi gelir
G

Gamze M.

19 Nisan 2026 22:04
Damla Akbulut
Bence bebeğin yapısıyla da ilgili bir durum. Bazı bebekler uyku eğitimi de alsa olmayabiliyormuş. Ben kendi kızımda öyle bir eğitim almadım beslenme saatlerini de (yenidoğan dönemi hariç) uyku saatlerini de kızımın durumuna göre yapmaya çalışıyorum. Bazen aşırı uykusu olduğu için çok huzursuzlanıyor (uyku aralığını kaçırdığım zamanlar oluyor genelde) kucakta sallamaktan kollarım,sırtım, belim kopuyor o zamanlar uyutmak yerine dikkatini başka şeylere çekiyorum bir yerde yorulup uyuyacak diye bazen işe yarıyor. Önce sakinleşmezse o çocuk uyumuyor çünkü. Neredeyse 7 aylık olacak kızım saatleri hep aynı yapmasam da yakın saatlerde acıkıp uyumaya başladı tabiki olmadığı zamanlarda oluyor.
D

Damla

19 Nisan 2026 22:07
Gamze Matlıoğlu
Bence bebeğin yapısıyla da ilgili bir durum. Bazı bebekler uyku eğitimi de alsa olmayabiliyormuş. Ben kendi kızımda öyle bir eğitim almadım beslenme saatlerini de (yenidoğan dönemi hariç) uyku saatlerini de kızımın durumuna göre yapmaya çalışıyorum. Bazen aşırı uykusu olduğu için çok huzursuzlanıyor (uyku aralığını kaçırdığım zamanlar oluyor genelde) kucakta sallamaktan kollarım,sırtım, belim kopuyor o zamanlar uyutmak yerine dikkatini başka şeylere çekiyorum bir yerde yorulup uyuyacak diye bazen işe yarıyor. Önce sakinleşmezse o çocuk uyumuyor çünkü. Neredeyse 7 aylık olacak kızım saatleri hep aynı yapmasam da yakın saatlerde acıkıp uyumaya başladı tabiki olmadığı zamanlarda oluyor.
Normalde ticaret olarak düşünüyorum ama acaba işe yarıyor mu bebeğim benim yüzümden mi uyumuyor demekten alıkoyamıyorum kendimi bu işin bir matematiği var mi eskiler neler yapmış nasil bir sabır varmis
G

Gamze M.

19 Nisan 2026 22:15
Damla Akbulut
Normalde ticaret olarak düşünüyorum ama acaba işe yarıyor mu bebeğim benim yüzümden mi uyumuyor demekten alıkoyamıyorum kendimi bu işin bir matematiği var mi eskiler neler yapmış nasil bir sabır varmis
Eğer anne olarak stresliysek, mutsuzsak, gerginsek kesinlikle bebekler de öyle oluyor. Kendimizi bir şekilde sakinleştirip öyle uyutmaya çalışmak daha iyi oluyor bence. Sizin bebeğiniz ne kadarlık? Bebeğinizin neden sizin yüzünüzden uyumadığını düşünüyorsunuz?
D

Damla

19 Nisan 2026 22:17
Gamze Matlıoğlu
Eğer anne olarak stresliysek, mutsuzsak, gerginsek kesinlikle bebekler de öyle oluyor. Kendimizi bir şekilde sakinleştirip öyle uyutmaya çalışmak daha iyi oluyor bence. Sizin bebeğiniz ne kadarlık? Bebeğinizin neden sizin yüzünüzden uyumadığını düşünüyorsunuz?
6 aylık oğlum. Kaygılı bir anneyim gündüz akıllı bir bebek akşam saatte bir uyanınca ben mi yanlış yapıyorum diye düşünüyorum kendimi yiyip bitiriyorum
G

Gamze M.

20 Nisan 2026 00:04
Damla Akbulut
6 aylık oğlum. Kaygılı bir anneyim gündüz akıllı bir bebek akşam saatte bir uyanınca ben mi yanlış yapıyorum diye düşünüyorum kendimi yiyip bitiriyorum
Belki de bir sıkıntısı vardır bebişin diş sancısı olabilir ya da gaz belki bazen de gündüz fazla uyarana maruz kaldığı için de uyuyamıyor bebişler bir de yeterince uyuyamadıklarında da sık uyanabiliyorlar. Kendinize çok fazla yükleniyorsunuz eminim çok iyi bir annesinizdir☺️ belki de kaygılarınızı hafifletecek bir şeyler bulsanız çok daha iyi olur sizin ve bebişiniz için. Ben bazen huzursuz olduğunda ani bir kararla hazırlanıp dışarı atıyorum kendimi arabasında uyutuyorum sonra da kendime bir kahve ısmarlıyorum o bile çok iyi geliyor bu arada evdeki işlerimi de kafaya takmıyorum ne kadar yapabilirsem diyorum çünkü bazen gerçekten de olmuyor yeri geliyor duş alamıyorum ya da yoktan sebeplere ağlıyorum (akşam ekmeği yersem sabaha kalmayacak diye ağladığım olmuştu 😅) bazen ağlamak rahatlatır. Eğer eşinizden destek isteyebiliyorsanız kesinlikle isteyin bebeğe bakım veremiyorsa ev işlerine destek vermesi de çok iyi oluyor
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir