Neden Böyle

180 görüntüleme
Y

Yağmur

4 Şubat 2026 23:24
6 aylık olacak bebeğim gündüz iki tane 30 dk uyku yapıyor gece en geç 21.00 de uyumuş oluyor ama 2 saate bir mamaya uyanıyor sabah 7:00 erkenci horoz gibi ötmeye başlıyor uykusuzluktan mahvoldum böyle devam mı edecek bu durum
B

Billur O.

4 Şubat 2026 23:43
Gece uykusundan önceki mama miktarını arttırsanız ? Her defasında bitiriyor mu benim bebeğimde 6 aylık sık uyanır ama her verdiğimde asla içmez😶🌫️
İlsu O. K.

İlsu O. K.

5 Şubat 2026 00:04
Yağmur Hanım Merhaba; sabah uyanışı dert etmeyin çünkü en erken 6 en geç 8 de bebişlerin uyanması beklenir normal yani bebeğiniz.. Genelde uyku uzmanlarının görüşüde bu yönde. Gündüz 30'ar dakikalık uyku biraz kısa sanırım ama benim bebeğiminde çok uzun değildi uykuları. [6.ayda](6.ayda) 3 uyku yapıyorduk 1 tane uzun 2 kısa şekerleme gibi olurdu bazı bebeklerin gündüz uyku döngüleri kısa oluyor. 20-21 arasıda uykuya geçişiniz normal aslında 21'i geçirmemekte fayda var kortizol seviyeleride yükseliyor bebeklerin ve uyku sorunu olabiliyor deniyor.. Nacizane uyku süreciniz bana normal geldi 😊 ama 2 saatte bir gece uyanması mama için tuhaf çünkü o ayda 6-7-8 saate kadar bebekler uyuyabilir. Bebeğinizi destekli uyutuyorsanız uyanınca bunu bekliyor olabilir sizden kendi başına dalamadığı için ve siz açlık gibi düşünüyor olabilirsiniz ya da uyku öncesi beslenme yetersiz olabilir doktorunuza danışın ya da bakım ihtiyacı olabilir alt değişimi gibi ya da başka bir sorun. 2 saat 1 mamaya uyanılmaz diye düşünüyorum elbette uzman değilim ama 11 aylık oğlun en son 90 günlük falandı 2 saatte 1 gece beslendiğinde ki prematüre bebeğim.
B

Buket ..

5 Şubat 2026 00:14
Odanın ısısı fazla olduğunda da sık uyanabilirler. geçtiğimiz hafta fark ettim gece petek açık kalınca 2-3 saatte bir uyanıyor kapali olduğu zamanlar 8-9 saat hiç uyanmıyor
İlsu O. K.

İlsu O. K.

5 Şubat 2026 00:25

Buket

Odanın ısısı fazla olduğunda da sık uyanabilirler. geçtiğimiz hafta fark ettim gece petek açık kalınca 2-3 saatte bir uyanıyor kapali olduğu zamanlar 8-9 saat hiç uyanmıyor

19 derece altına 23 derece üstüne çok çıkarmamak lazım o da ısılarını. Sıcaklık ya da soğuklukta etkiler dediğiniz gibi..
Y

Yağmur

5 Şubat 2026 12:48

Buket

Biz Türkiyenin en kuzeyinde yaşıyoruz uyku tulumuyla uyuyor çok soğuk kars terleme falan olmuyor oda ısısı 22 üzerine çıkmaz hiç
M

Melis ..

5 Şubat 2026 17:00
Bence bebeğinizin ayına uygun uyanıklık süresi ve gündüz uykusu sayısını tutturursanız sorununuz azalır. 6 aylık bebekler iki uyku arasında 3 saatten fazla süre olursa yükselen kortizolden dolayı hem kısa uyurlar, hem daha sık kalkarlar hem de erken uyanırlar. Size tavsiyem uyandıktan sonra en geç 3 saat içinde tekrar uyutun. Sallayın, emzirin ama uyutun. Bu şekilde 1 hafta zorlarsanız sonunda düzene girecektir uykusu. Bu durumda yaklaşık 3-4 gündüz uykusu uyur ve gece daha erken yatar ki saat sabah 7-8 gibi uyandığını göreceksiniz.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir