Neden Bitmiyor Bu Atak
69 görüntüleme
A
Ala M.
17 Kasım 2025 17:00
Merhaba arkadaşlarbebeğim 4 ay 21 günlükbiz 3. Aya girdiğimizden beri uyku gerilemesi yaşıyoruz. Bi türlü düzen kuramıyoruz. 8 de uyurken 9 buçuk 10nlara o saatlerden de 12 buçuk 1lere geriledi gece uykumuz, haliyle sabahları da geç kalkmaya başladı sonra duruma el attım sabahları erken kaldırdım akşam erken yatsın diye saat asla öne çekilmedi. Napacağımı şaşırdım bu uyku gerilemesi ataktan mezun olmak istiyorum artık

İlsu O. K.
17 Kasım 2025 17:35
Merhaba; osman beyin bir videosunda ortalama uyku gerilemesi atakların 1-2 hafta kadar sürdüğünü devamında ise başka bir sebep olabileceğini izlemiştim. Ki bebeğiniz daha 4 aylık 🥲 ilk 3 ay zaten bebeğinizden bir uyku düzeni beklemeniz çok ütopik gece gündüz kavramı yok, sık besleniyor, dünyaya yeni adapte oluyor. 4. Ay itibariyle biraz daha olabilirliği var fakat onda da hala bu düzen için erken. Mezun olunur olunur ama sizin beklentiniz biraz erken gibi. Düzeltişmiş 6 takvim yaşı 8 aylık oğlumun prematüre ben size takvim yaşı üzerinden söyleyeyim 8 aylık yani.. 5.aya kadar gece 11-12 idi gece uykusu saati 6-7 ayda gündüz uykuları karıştı 8.aydayız bu ay oturdu. Gündüz 3 uyku saatleri aşağı yukarı her gün aynı. Sabah 7 kalkış 10 tekrar uyku ortalama her uyku arasında 2,5-3 saat ayakta kalıyor. Gece uykusu ise 20:30/22.-30 arası değişiyor. Fakat biz 5.ay itibariyle sabahları 7 de hep uyandırdık beslenme zamanıda o saatte olduğu için. Açıkcası uyku konusundada hiç gevşek davranmadık dışarıda bile olsak mutlaka aynı saatlere devam ettik. Anneanne,babaanne faktörünüde aynı düzenle. Fakat bu elbette bebeğimizinde uyumlanabilmesi ile oldu her bebeğin uyku ritmi aynı değil. Her düzensizlikte atak değil. Atak süreci ve gerilemesininde ortalama bir süresi var. Eğer bu süreyi geçiyorsa alttaki başka sebepleri bulmak gerekiyor. Hiç kolay değil ama geçiyor geçer. Siz kendinizi yıpratmayın ve bebeğinizide rutinlerinizi gözden geçirip istikrarlı şekilde devam edin her yöntem her bebeğede olmaz başka annelerin mezuniyeti sizi üzmesin🙏🏻🥲
A
Ayşe N. C.
17 Kasım 2025 17:56
Canım bu atalaklar hiç bitmiyor:)