Ne Yemek Gaz Yapıyor

367 görüntüleme
A

Ayçanur G.

30 Mayıs 2026 08:32
Bebeğim yenidoğan. İnsanlar sürekli soğuk yeme, baharatlı yeme, onu bunu yeme gaz yapar diyor. Oysa ki gerçekten bebeğe benim yediğim besinler gaz yapıyor mu, hangileri yapıyor?
N

Nur ..

30 Mayıs 2026 08:42
Osman hoca annenin gazı anneye bebeğin gazı bebeğe diyor ama kimyonsuz yediğim bir nohut yemeğinin gecesinde bebeğim ekstra gazlı olurdu elinizden geldiğince gaz yapın yiyecekleri kimyonlu tüketmeye çalışın
Selcan Y.

Selcan Y.

Premium Üye
30 Mayıs 2026 08:43
Evet yapıyor. Özellikle bulgur pilavı süt yapar diyorlar ama hem sana hem de bebeğe gaz yapıyor. Soğan, sarımsak, baharatlı yiyecekler, soğuk su; bunlar sütünü etkiliyor.

Ben 5 ay boyunca yiyeceğim her yemeği internetten araştırıp öyle yedim, eğer gaz yapacak bi yemek gediyse onu yemedim. Bebeğimde hiç gaz problemi yaşamadım çok şükür. Şimdi 5 buçuk aylık ama anne sütünü çok az aldığı için artık normal yemek yeme alışkanlığıma geri döndüm.

Rezene çayı gaz için iyi geliyor, günde 1-2 bardak içilebilir.
Damla B.

Damla B.

30 Mayıs 2026 09:09
Ben ilk 1 ay zorla dikkat ettirildim yine gazı vardı. Sonra saldım acı da yedim gaz yapar denen her şeyi de yedim ekstra bir gaz problemi yaşamadım
Afranur K.

Afranur K.

30 Mayıs 2026 09:30
Bence bu bebekle alakalı bir durum. Gazlı bir bebek, annesi mükemmel diyet yapsa da yine gazlı oluyır.

Emzirme pozisyonu, bebeğin reflü potansiyelinden dolayı gazının düzenli çıkartılması, biraz eğimli yatırılması gibi şeyler daha etkili bence.

Ben bireysek olarak böyle şeylere dikkat etmedim, bebeğim de aşırı gazlı bir bebek değildi. Tummy time pozisyonu ve i love u masajı ona yeterdi gazını çıkartmak için.

Bence hayatı kendinize dar etmeyin, yiyeceklerinizi yiyin bebeğinizi gözlemleyin çok sıkıntılı bir besin olursa ( fasülye-süt-yoğurt gibi) fark edince kesersiniz. Ama daha henüz hiç bir şey yokken de onu yeme bunu yeme demek çok da mantıklı gelmiyor bana.
E

Ezgi K.

30 Mayıs 2026 10:21
Benim bebeğim şuan 4 aylık ve çok fazla gaz problemi yaşadım,1 haftadır gaz probleminden kurulduk,benim gözlemim deneyerek yaptığım şeyler annenin yediği şeylerin kesinlikle bebekde gaz yapıyıor olması,zaten her bebek farklıdır ama gazlı bir bebekse annenin yedikleride bunu tetikliyor bu aya kadar herşeye dikkat ettim süt ve süt ürünlerini tamamen 2hafta kestim gözlemledim.1haftadır bakliyat(nohut,fasulye vs ve lahana)hariç herşeyi yemeye başladım ve sorun kalmadı çünkü artık bagırakları gelişti ve kendi çıkarabiliyor,ama çok çok zor zamanlardı çünkü doğduğu günden beri tek başıma bakıyorum (arada eşim destek oldu)ve gece sabaha doğru saatlerce gaz sancısı çektik ağlama krizleri vs çok zordu,umarım kimsenin bebeğinde bu kolik seviyesinde olmaz,ve gazı bitti rahatladım derken şimdide diş çıkarıyor ama gazdan bin kat iyi yinede😀 bu dönemde hergün 2 defa rezene kimyon kaynattım çok iyi geldi akşamlarıda uykusu rahatladın diye anason çayı içtim 🙏🏻
A

Ayşe Ş. ..

Premium Üye
30 Mayıs 2026 12:10
Şöyle Ayçanur hanım size gaz yapıyor sizde gaz var diye bebeğe geçmez. Ama sizin yediğiniz birşey süt ile bebeğe kısmı olarak geçeceği için inşa gaz oluşa bilir. Mesela benim oğlumda çok gazlı idi nohut bana birşey yapmıyor ama bebeğimi yapıyor idi. Şimdi 1 yaşına geldi nohut pişirince yiyor hala gaz yapıyor ona ikinizin metabolizmasi farklı. Yani durum şu değil terlik giy bebeğe gaz yapar. Böyle birşey yok
E

Ebru

30 Mayıs 2026 12:14
Ayçanur hanım benim kızım 6 aylık aşırı gazlı bir bebekti hala öyle sayılır. Ben ilk 3 ay yediklerime çok dikkat ettim ama gaz yine de oldu. 3. Aydan sonra biraz saldım artık. Doktorlar bebek ile annenin bağırsaklarının bağlantılı olmadığını sadece bebekte bir besine alerji var ise annenin yediğinin belki bebekte hassasiyet yaratacağını söylüyor. İçiniz rahat edecekse bir süre dikkat edin. Bebeğiniz gazlı bir bebek değildir belki de.
K

Kader T.

2 Haziran 2026 01:01
Anne sütü vücudumuzun bir çıktısı değil bebek için üretilen ayrıca bir besindir. Bu yüzden yediklerimizdeki gaz süte geçmez bağırsaklarımız yoluyla vücuttan atılır. Bebekte oluşan gaz emerken hava yutması sebebiyle oluşur. Bazı besinler sütün tadını değiştirir çiğ sarımsak, çiğ soğan gibi. Ancak sütte gaz oluşuma sebep olması fizyolojik olarak mümkün değildir.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir