Ne Yedireceğim Bilemiyorum Yardım Pleaseee

87 görüntüleme
G

Gökçe T. ..

22 Kasım 2025 18:59
Merhabalar, bebeğim 7 aylık. Klasik olarak brokoli, havuç, kabak, patates, muz, armut, elma, avokado, tarhana çorbası veriyorum. Fakat artık başka şeyler vermem gerekiyor ama ne vereceğimi tam bilemiyorum. Herles farklı bişe söylüyor. Örneğin bebek biber salçası, soğan, sarımsak, mercimek (kırmızı mı yeşil mi?) fasülye vs gibi hem sebze hem baklagil tam olarak neler verebilirim? Her yerde menü görüyorum fakat tarif zor bulabiliyorum. Tarifi olan var mı ve ne verebilirim yardım eder misiniz?
Betül .

Betül ..

22 Kasım 2025 19:06
https://www.instagram.com/bebekgida_/?utm_source=ig_web_button_share_sheet instagramdan takip edebilirsin çok güzel ve sağlıklı tarifler var
Fatma T. .

Fatma T. ..

Uzm. Hemşire

22 Kasım 2025 19:06
Merhaba başlamadiysaniz önce sarısı sonra beyazı yumurta ve kuzu kıyma vermeye başlamanızı öneririm. Ben bebek irmiği pişirip sebze püresi ve kıymaile karıştırıp veriyorum evde lor yapabilirsiniz yapımıcok kolay menülere ekleyebilirsiniz pirinçliyogurt çorbası veriyorum birde tahinle verdigim pureleri tatlandiriyorum tahılolarak bebek irmiği ruşeym kullanıyorum şimdilik ilerleyen zamanda mercimeklere gecicem.
A

Asude

22 Kasım 2025 19:08
Merhabalar, benim bebeğim 8,5 aylık listenize en olarak enginar,kereviz, şehriye çorbası ve pilavı, yayla çorbası, kuzu etinden sulu köfte, kuzu etinden kabak dolması, deniz levreği, hamsi, cennet hurması, bebek irmiği, turuncu mercimek, yemeklerine soğan ve sarımsak…
Daha hiç salça, tuz, şeker, baklagil kullanmadım.
G

Gökçe T. ..

22 Kasım 2025 20:35
Pilavı nasıl yapıyorsunuz
A

Asude

22 Kasım 2025 23:52
Tuzsuz tereyağ ya da saf zeytinyağ yağda şehrileri çok kavurmadan su ile kaynatıyorum. İçerisinde havuç rendesi de ekleyebiliyorum. Tuz ve baharat kullanmıyorum.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir