Ne Yasiyoruz Uykusu?
157 görüntüleme
Y
Yagmur E. ..
10 Aralık 2025 07:03
Merhaba herkese. Oğlum 4,5 aylık, hatta 5. aya girmek üzere. Son 3 gecedir saat 02.00–03.00 gibi uyanıyor ve sabah 06.00’ya kadar bir daha uyumuyor. Neden böyle oluyor, ne yaşıyoruz gerçekten çözemedim. Daha önce 04.00’te uyanıyordu ama şimdi iyice öne çekti. Ne yaparsam yapayım uykuya döndüremiyorum.
Aynı durumu yaşayan varsa ya da ‘şunlara dikkat et’ diyecek olan olursa çok sevinirim.
Emerek uyuyor ve beni dışında kimse uyutamıyor, bu da beni iyice tüketmeye başladı.
Aynı durumu yaşayan varsa ya da ‘şunlara dikkat et’ diyecek olan olursa çok sevinirim.
Emerek uyuyor ve beni dışında kimse uyutamıyor, bu da beni iyice tüketmeye başladı.
N
Naciye D.
10 Aralık 2025 07:38
Merhaba size gazlı bir bebeğin annesi olarak yazıyorum ortam ısısı ve aydınlatması çok önemli benim oğlum ışık oluncahiç uyuyamıyor ben de karanlık odada uyutuyorum ve evimiz ortalama 22.5 23 derece civarı oluyor ve diş çıkarma hazırlığı yapıyor olabilir bebeğiniz

Yasmina Y. Ö.
İç Mimar
10 Aralık 2025 07:40
O aylarda bizimde aynı şekilde olmuştu yağmur hanım.ilk başlarda saat 6 gibi güne başlarken giderek bu saati öne çekti. 3 gibi uyanıyordu sabaha kadar uyutamıyordum. İnanın neyi doğru yaptığımı bilmiyorum ama 6.ayda kendi kendine düzeldi. Önce 5 te daha sonra 6 da uyanmaya geri döndü. Su an 7de uyanıyor. Sanırım 4. Ay atağından sonra düzenlerini hemen oturtamıyorlar
Y
Yagmur E. ..
10 Aralık 2025 07:47
@Naciye Doğu hanim bebegim dogdugundan beri burun tikanikligi yasiyor bu yuzden ev 60 derce nem 22 derece oda isisi seklinde aylardir dis cikarma3. Aydan beri basladi salya kasinti kulak cekme hepsi mevcut ama yatmadan dis kasimasi rahatlatma mutlaka yapiyorum uyaninca gaz kontrolu sonra dis kontrolu alt kontrolu uyumuyorsa geri donmuyorsa hepsini yapiyorum ama yok asla donmuyor uykuya
Y
Yagmur E. ..
10 Aralık 2025 07:50
@Yasmina Yılmaz Öksüztepe hanim tam olarak dediginiz gibi 4. Ay atagi yasadik mi bilmiyorum uykumuz hep sorunluydu bizim ama artik bendeki kumulatif yorgunluk herseyi etkilemeye basladi sanrim. Bebek uyuyunca uyu diyor insanlar ama oluyor bu evin korunmasi gereken bi duzeni var en azindan gece uyudugum kesintili 3 saar uyku vardi o da bitti. Umarim benim bebegim de duzene girer.

Yasmina Y. Ö.
İç Mimar
10 Aralık 2025 07:58
Sizi çok iyi anlıyorum. Aynı dırumdan bende geçtim. Benim bebeğim de uykuyu pek seven bir bebek değil. Şu an 10 aylık kimi gece 2 kez uyanıyor kimi gece 10 kez. Ama bebeklerimizin uykuları büyüdükçe daha iyiye gidiyor bence. İnşallah düzeni oturur bebeğinizin, anne olarak o tükenmişlik hissi çok zor

Merve G. ..
10 Aralık 2025 08:01
Benim kızımda 5. Ayına girmek üzere. 4. Ayda atak aşılar üstüste geldi bide demir damlası kullanımı. Gaz yaptı doktorumuz simdilik demir damlasını kesti. D vitaminimizi degistirdik.gaz damlası relactaz kullanmaya başladık 2 gün oldu. Simdilik pek Bi değişim yok gene sürekli uyanıyor.bazen geri uyumuyor. Uyusa bile saat başı uyanıyor. Gündüz uykularıda en fazla 1 saat. Bende çözemedim 1 aydırne olduğunu.belki damlalara devam ettikçe düzelecektir.
Y
Yagmur E. ..
10 Aralık 2025 08:06
@Merve Göksu hanim Damlalarin etkisi var mi bilimiyorum gaz bence cok kisisel bir sorun nedeni tam bulamiyor gibi geliyor bana. Gazdan uyaninca anliyordum masaj ve bagirsak cikis noktasina baski olayi cozuyordu ama bu uyanmalar gazdan degil uykusu bitiyor sanki cocugun
E
Esin Ö.
10 Aralık 2025 08:50
Merhaba benim kızımda bu şekilde 3 gece uyandı ve asla döndüremiyordum uykuya 4 4,5 aylıkken yaşamıştık ağlama veya huzursuzluk değilde uyumak istememe hali ve gündüz uykusu çok az 5,5 aylık olduk yeni yeni gündüz uyumaya başladı. Akşam 8 de uyuyan çocuk birden 10 da uyumalara başladı. Şimdi yine 8 gibi uyuyor zamanla düzeliyor eğer bebeğinizi her zamanki şekilde rahatlatıp rutinleri yapıyorsanız gaz çıkarmak oda ısısı burun tıkanıklığı gibi.
Y
Yagmur E. ..
10 Aralık 2025 09:03
@Esin Özdenyapiyorumn Esin hanim devam ediyruz rutinlere aksam uykusunda ozellikle umarim dediginiz gibi olur