Ne Veriyorsunuz? Nasıl Veriyorsunuz?

93 görüntüleme
Ş

Şaziye

16 Temmuz 2026 14:35
6,5 aylık bebeğim. Neyi nasıl veriyorsunuz anneler? Bana da fikir olur. Hatta yeni geçen annelere de.

İlk çocuğumda böyle bir şey yaşamadım. Anne sütü ve mama alıyordu. Ek gıdaya geçtiğimde tabağa saldırıyordu çocuk. İkinci naif evladım ağzını açmaya üşeniyor 🙈 kabak, patates, havuç buharda haşladım verdim. Karpuz, muz blenderdan geçirip verdim. Elma buharda haşladım verdim. Ama çiğneme denen hareket yok çocukta. O yüzden şimdi blendera geçtim.
Hatice C. .

Hatice C. ..

16 Temmuz 2026 14:46
4,5 5 aylar blendir 6, 6,5 ay pütürlü sakın yapmayın blendır illaki öğrenicek ağzında çevirip yutmayı bu şekilde iyilik degil kötülük etmiş olursunuz çiğnemeyi ilerleyen aylarda göre göre yapicak
G

Gül K. ..

16 Temmuz 2026 14:51
Ben hep cam rende de ezdim çay kaşığıyla 2 kaşık anca yerdi o ayda şuan 8 ayın sonunda 7. Ayın ortasında başladı gevelemeye cignemesede geveliyip yutabileceği büyüklükte pütürler veriyorum yavaş yavaş öğreniyor çiğnemeyi yinede buna hazır değil diyorsanız çatalla ezip verin Blenderi çorbada kullanın sadece benim fikrim
Ş

Şaziye

16 Temmuz 2026 14:53
Hatice Celik
4,5 5 aylar blendir 6, 6,5 ay pütürlü sakın yapmayın blendır illaki öğrenicek ağzında çevirip yutmayı bu şekilde iyilik degil kötülük etmiş olursunuz çiğnemeyi ilerleyen aylarda göre göre yapicak
Çatalla ezip veriyordum ama çiğnemeyi bilmiyor kaç defa boğazında kaldı nasıl yapayım? Ben daha yeni başladım ek gıdaya 2 hafta oldu sanırım.
Fatma A. U.

Fatma A. U.

16 Temmuz 2026 14:58
Hiç blender kullanmadım cam rende kullandım çatalla ezdim
Z

Zeynep N. İ.

16 Temmuz 2026 15:00
Hatice Celik
4.5 5 aylar ek gıda için çok erken süreler, sadece tadacak olsa bile sevdi diye, çocuğun hazır olması gereken önemli unsurları göz ardı edemeyiz.(Başını tutması, el koordinasyonu, destekli oturabilmesi, diliyle itme refleksinin kaybolması, kilo durumu, bağırsak sağlığı vs.) Yanıtınızı okuyan, ilk kez anne olmuş olanlar olabilir, yanlış bir yönlendirme yapılmamalı. Ama pütür konusundaki fikrinize katılıyorum.
Ş

Şaziye

16 Temmuz 2026 15:53
Zeynep Nur İyi̇çi̇ftçi̇
4.5 5 aylar ek gıda için çok erken süreler, sadece tadacak olsa bile sevdi diye, çocuğun hazır olması gereken önemli unsurları göz ardı edemeyiz.(Başını tutması, el koordinasyonu, destekli oturabilmesi, diliyle itme refleksinin kaybolması, kilo durumu, bağırsak sağlığı vs.) Yanıtınızı okuyan, ilk kez anne olmuş olanlar olabilir, yanlış bir yönlendirme yapılmamalı. Ama pütür konusundaki fikrinize katılıyorum.
Çatalla devam mı edeyim? 2 ya da 3 kez blender yapmıştım
Z

Zeynep N. İ.

16 Temmuz 2026 16:28
Şaziye
Çatalla devam mı edeyim? 2 ya da 3 kez blender yapmıştım
Çiğnemeyi hemen yapamayabilir, ama bir çocuk yetiştirmişsiniz, bu yollardan geçmişsiniz yemesi için zorlamadan, çatalla, rendeyle, sık teklif ederek, önüne biraz bırakıp oynamasına izin vererek başından ayrılmadan ilerleyebilirsiniz. Sabrı deneyimlediğiniz için biliyosunuzdur, bebişinize zaman verin :)
Hatice C. .

Hatice C. ..

16 Temmuz 2026 17:04
Şaziye
Çatalla ezip veriyordum ama çiğnemeyi bilmiyor kaç defa boğazında kaldı nasıl yapayım? Ben daha yeni başladım ek gıdaya 2 hafta oldu sanırım.
Bebek şuan 6,5 aylik olmuş kaç defa boğulma riski olması baska bi sebepten olabilir bi cocuk uzmanına gösterip dogru adımları atsanız iyi olur
Hatice C. .

Hatice C. ..

16 Temmuz 2026 17:09
Zeynep Nur İyi̇çi̇ftçi̇
4,5 ay bebek oturamasada yavastan yogurt, ezilmiş meyve türü şeylerin başlangıcıdır 5nci ayla birlikte devamı gelir adı üstünde ek gıda devamliligi anne sütü veya mama yapar dogru ilk kez anne olupta okuyanlara daha detay gecerek yazmalıydım haklisiniz
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir