Ne Olur Yardımcı Olun

357 görüntüleme
N

Nazire Ç.

13 Ağustos 2026 09:16
Oğlum 14 aylık geçenlerde parmak ucunda yürüme başlamıştı ara ara şimdi de kendi etrafında dönüyor göz teması iletişimi iyi yönerge verdiğimde yapıyor ama bunlar nereden çıktı şimdi yaşayan ve sonra geçen var mı lütfen yazın
Kader T.

Kader T.

13 Ağustos 2026 11:17
Neden bahsettiğiniz anlaşılmıyor?
N

Nazire Ç.

13 Ağustos 2026 11:18
Kader Türkoğlu
Neden bahsettiğiniz anlaşılmıyor?
Oğlum kendi etrafında dönemeye başladı 2,3 tur atıp bırakıyor neden yapıyor olabilir daha önce yaşadınız mı normal bir süreç mi bu durum
Derya ç.

Derya ç.

13 Ağustos 2026 11:59
Panik yapmayın lütfen ne demek istediğinizi anladım korkuyorsunuz otizm vs algısını sosyal medya ve çevrede o kadar yaydılarki Biz anneler ne düşünüceğimizi şaşırdık hep bir panik korku acaba içindeyiz.Sadece kendi etrafında dönmesi korkucağınız bir belirti değil.Kendini keşfediyor dünyayı keşfediyor mesela benim kızımda eğilip bacak arasından bakar dönerdi parmak ucunda yürümek zıplamak isterdi çok iyi bale yaptı.Biraz bekleyin daha sonra çok şüphe duyucak farklı şeyler olur yada gelişim dikkat geriliği olduğu takdirde bir hekime danışın.
N

Nazire Ç.

13 Ağustos 2026 12:01
Yüreğim ağzımda geziyorum sürekli psikolojim bozuldu bu konuda çocuğa sürekli hangi hareketi yapacak diye bakar oldum umarım geçici bir süreçtir
Derya ç.

Derya ç.

13 Ağustos 2026 12:11
Nazire Ç.
Yüreğim ağzımda geziyorum sürekli psikolojim bozuldu bu konuda çocuğa sürekli hangi hareketi yapacak diye bakar oldum umarım geçici bir süreçtir
Haklısınız etrafta okadar çok kirli bilgi varki ama lütfen böyle şeyleri bir süre gözlemleyin neleri artık yapamıyor yada nelere tepki vermiyor not alın çok endişe edecek durum olunca uzmana danışınki bebeğinizide yanlış yönlendirip ona o duyguyu yansıtmayın.Bebekler annenin endişesinide mutluluğunuda hisseder rahat olun daha çok küçük yavrum..Benim oğlum da 8 aylık mesela ek gıdayı hiç istemiyor kaşığa hiç ağzını açtığını hatırlamıyorum ağzında yemeği bırakıyor biraz araştırdım yutma refleksi gelişmemiş yada çiğneme ama yutma ağırlıklı belirtileri haftaya kontrole gideceğiz bakalım inşallah değildir..Yani küçük oldukları için biz hep bir endişe çaba içindeyiz kısacası Rabbim sağlık versin tüm yavrularımıza
N

Nazire Ç.

13 Ağustos 2026 12:13
Derya ç
Haklısınız etrafta okadar çok kirli bilgi varki ama lütfen böyle şeyleri bir süre gözlemleyin neleri artık yapamıyor yada nelere tepki vermiyor not alın çok endişe edecek durum olunca uzmana danışınki bebeğinizide yanlış yönlendirip ona o duyguyu yansıtmayın.Bebekler annenin endişesinide mutluluğunuda hisseder rahat olun daha çok küçük yavrum..Benim oğlum da 8 aylık mesela ek gıdayı hiç istemiyor kaşığa hiç ağzını açtığını hatırlamıyorum ağzında yemeği bırakıyor biraz araştırdım yutma refleksi gelişmemiş yada çiğneme ama yutma ağırlıklı belirtileri haftaya kontrole gideceğiz bakalım inşallah değildir..Yani küçük oldukları için biz hep bir endişe çaba içindeyiz kısacası Rabbim sağlık versin tüm yavrularımıza
Amin. Çocuk büyütmek gerçekten zor bir durummuş kalbim küt küt ne kadar zor bir süreç böyle rabbim hiç bir anneyi evladıyla sınamasın.
Ömer C. A.

Ömer C. A.

Psikolog

13 Ağustos 2026 23:56
14 aylık dönemde parmak ucunda yürüme veya kendi etrafında dönme gibi davranışlar bazı çocuklarda kısa bir süreliğine ortaya çıkıp daha sonra kaybolmaktadır. Tek başına bu davranıştan Otizm göstermesi değildir.

Şimdilik gözlemlemenizi öneririm. Davranış artar ve iletişim becerilerinde gerilime gözlemlerseniz psikologlardan gelişim değerlendirme testi yardımı alabilirsiniz.
N

Nazire Ç.

13 Ağustos 2026 23:56
Ömer Can Ay
14 aylık dönemde parmak ucunda yürüme veya kendi etrafında dönme gibi davranışlar bazı çocuklarda kısa bir süreliğine ortaya çıkıp daha sonra kaybolmaktadır. Tek başına bu davranıştan Otizm göstermesi değildir.

Şimdilik gözlemlemenizi öneririm. Davranış artar ve iletişim becerilerinde gerilime gözlemlerseniz psikologlardan gelişim değerlendirme testi yardımı alabilirsiniz.
Geri dönüşünüz için çok teşekkür ediyorum.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir