Ne Olduğunu Anlayamadığım Huzursuzluk
92 görüntüleme

Zehra B. Ö.
5 Ocak 2026 08:43
14 haftalık bebeğim 6 kilo, kilo alımı iyi olduğu söylendi çişli bez sayısı da 6-7 oluyor ancak çözemediğimiz bir durum var gaz dediler gaz damlaları kullandık ama açıkçası çözüm olmadı 10 gündür şikayetleri çoğaldı ve daha fazla ağlıyor
Boynunu yukarıya çeviriyor
Karın üstü egzersiz istemiyor yatarsa ya kusuyor ya da geğiriyor ve poposunu yukarı kaldırıyor
Karnından gurultu sesi geliyor
Memede huzursuzlanıyor bırakıp tekrar alıyor
Sırt üstü asla yatmak istemiyor
Bacaklarını karnına çekiyor
Poposunu bacaklarını sıkıp geriye kayıp atmaya çalışıyor
Hafif eğimli durmuyor dik durmaya çalışıyor
Yatağını eğimli yaptım akşam 5 ten sonra daha fazla huzursuz oluyor ama gece 1 tane uzun uyku yapabiliyor sonra tekrar mesai başlıyor ağlayarak uyanıyor uykudan
Nedir bu durum reflü mü acaba öyleyse çözümü nedir ne yapmalıyım nasıl düzelir
Boynunu yukarıya çeviriyor
Karın üstü egzersiz istemiyor yatarsa ya kusuyor ya da geğiriyor ve poposunu yukarı kaldırıyor
Karnından gurultu sesi geliyor
Memede huzursuzlanıyor bırakıp tekrar alıyor
Sırt üstü asla yatmak istemiyor
Bacaklarını karnına çekiyor
Poposunu bacaklarını sıkıp geriye kayıp atmaya çalışıyor
Hafif eğimli durmuyor dik durmaya çalışıyor
Yatağını eğimli yaptım akşam 5 ten sonra daha fazla huzursuz oluyor ama gece 1 tane uzun uyku yapabiliyor sonra tekrar mesai başlıyor ağlayarak uyanıyor uykudan
Nedir bu durum reflü mü acaba öyleyse çözümü nedir ne yapmalıyım nasıl düzelir
G
Gdkmc
5 Ocak 2026 08:46
Reflü gibi hissettim. Belli ki bebek çok fazla huzursuz oluyor doktorunuza reflüden şüphelendiğinizi söyleyip bir muayene olun daha sonrasında reflü ilacı/damlası verecektir doktor.
G
Gamze O.
5 Ocak 2026 09:02
Anlattığınızın aynısını yaşıyoruz bizde 13 haftalık. Sadece kusma yok bizde

Zehra B. Ö.
5 Ocak 2026 09:07
Anlatıyorum ama ya normal ya gaz diyip ilk önce metsil verdiler sonra metsil dozu az dediler sonra sap simlex relaktaz hatta baş edemezsiniz ağrısı için parol verirsiniz bile dendi küçük yerde yaşıyorum ve doktorları tükettim malesef bu tarz sorunu olupta başka şekilde yönlendirilen ve nasıl çözüm önerisi sundular merak ediyorum üzülüyorum ve yorulmaya başladım
G
Gül Y.
5 Ocak 2026 09:45
Kullandığınız damlalardan dolayı huzursuz olabilir mi Zehra Betül Hanım ben sütüm yetersiz diye bestlak damla kullanıyordum bebeğime gaz için de nurse harvey damla kullanıyordum ama bebeğim hep huzursuzdu doktor damlaların yan etki olarak huzursuzluk yapabileceğini söyledi damlaları kesti bebeğime trubiotic damla önerdi gaz için gerçekten tamamen doğal katkısız ve gazımıza da çok iyi geldi huzursuzluğumuz da geçti

Zehra B. Ö.
5 Ocak 2026 09:54
Damlalardan fayda bulamadığım için bırakmıştım kullansam da kullanmasam da aynıydı trubiotic biz de kullanıyoruz
Teşekkür ederim🌺
Teşekkür ederim🌺

Fatma A. U.
5 Ocak 2026 09:56
Anlattığınızın aynılarını yaşadık gaz dediler gönderdiler yazdığınız bütün damlaları denedik asla çözüm bulamadık aksine daha da çoğaldı şimdi kimyon veriyorum çok şükür düzeldi
Evet problemi gaz ama çözüm damla değil bence çünkü daha çok kendini sıkmasına daha çok ıkınmasına sebep oluyor daha çok ağlıyor
Ben her emmeden sonra zeytin yağı ile masaj yaptım artı kimyon içirdim şuan 6 ay 15 günlük oldu hala kimyon içiriyorum
Evet problemi gaz ama çözüm damla değil bence çünkü daha çok kendini sıkmasına daha çok ıkınmasına sebep oluyor daha çok ağlıyor
Ben her emmeden sonra zeytin yağı ile masaj yaptım artı kimyon içirdim şuan 6 ay 15 günlük oldu hala kimyon içiriyorum

Zehra B. Ö.
5 Ocak 2026 10:05
Aslında kimyon artık baş edemediğimiz zaman 1 2 defa ben de içirdim rahatlamıştı ama korktum açıkçası baharat yasak diye

Fatma A. U.
5 Ocak 2026 10:10
Valla 22 günlüktü başladığımda hala içiriyorum doktorların yasak ettiği şeylerle büyütmüş annelerimiz bizi
Benim ilk bebeğim kızım ilk başlarda doktorların dediğini yaptım hep doğru gitmeyen kızımda iyi olmayan sürekli huzursuzluk veren ağlatan şeyler oluyordu kimyon verdim daha iyi oldu
Annelerimizi dinlemekte gerekiyor
Çoğu zaman işe yarıyor söyledikleri şeyler
Benim ilk bebeğim kızım ilk başlarda doktorların dediğini yaptım hep doğru gitmeyen kızımda iyi olmayan sürekli huzursuzluk veren ağlatan şeyler oluyordu kimyon verdim daha iyi oldu
Annelerimizi dinlemekte gerekiyor
Çoğu zaman işe yarıyor söyledikleri şeyler

Fatma A. U.
5 Ocak 2026 10:12
Bebeklerimize eziyet ettiğimizi düşünüyorum bazen annelerimizin söylediği şeyleri yapınca sakinliyorlar çünkü bu benim fikrim tabiki