Ne Kullanacağımı Bilemedim
171 görüntüleme

Gizem K. ..
23 Ocak 2026 23:12
Merhabalar 6 aylık bir bebeğim var diş çıkarma sürecin de ama bu süreci daha kolay yaşayabilmek için ne kullanacağımı bilemiyorum deneyimli annelerden ricamdır sağlık ocağı doktorumuz calgel önerdi ama içerisinde lidokain var Osman hoca önermiyordu bu etken maddeyi galiba bu süreçte ne kullanabilirim osanit tetagil calgel yada sizin kullanıp memnun kaldığınız bir
şey varmıdır teşekkürler şimdiden :)
şey varmıdır teşekkürler şimdiden :)

Ayşe D.
23 Ocak 2026 23:19
tetagilin faydasını gördüm ama osman hoca 6 aydan sonra osanit dediği için osanit aldım bi kaç kez kullandık aynı gibi geldiler bana bi kaç saat işe yarıyor

Melike P. E.
23 Ocak 2026 23:21
Meyve suzgecinde soguk meyveler, zeytinyagina karanfil yagini karistirip buzdolabinda tutuyorum aksamlari diş etlerine suruyorum tetagil kullandim ama vaov bir etkisi olmadi

Afranur K.
23 Ocak 2026 23:23
Deneyimli bir anne değil de diş hekimi olarak aşamalı ilerlemenizi öneririm.
Önce parmak kaşıyıcılar ile damaklarını ovun, bu onu kısa süreki rahatlatacaktır.
Daha sonra bir bezi, diş kaşıyıcısını vs. Soğutarak damaklarını soğuk ile kaşımasını sağlayın bu da bir miktar rahatlatacaktır.
Karanfil kürü diye bir tarif mevcut ( Osman beyin de YouTube videosu var oradan bulabilirsiniz) bunu damaklarına sürün karanfilin uyuşturma etkisi çocuğunuzu rahatlatacaktır.
Geceleri parol/calpol içirebilirsiniz. Ağrı kesici ilaçlardan faydalanmakta bir zarar yok bu dönemde bebeğiniz maalesef uzun süreçli bir diş dönemi geçirecek ve zor olması çok normal.
tetagil/calgel vs. İlaçların kullanımı buradaki kullanan anneler ile konuşabilirsiniz. Biz diş hekimi olarak çok önermiyoruz ama tabi ki süreç içinde annenin ve bebeğin yönetimi de kullanımı destekleyebilir.
Önce parmak kaşıyıcılar ile damaklarını ovun, bu onu kısa süreki rahatlatacaktır.
Daha sonra bir bezi, diş kaşıyıcısını vs. Soğutarak damaklarını soğuk ile kaşımasını sağlayın bu da bir miktar rahatlatacaktır.
Karanfil kürü diye bir tarif mevcut ( Osman beyin de YouTube videosu var oradan bulabilirsiniz) bunu damaklarına sürün karanfilin uyuşturma etkisi çocuğunuzu rahatlatacaktır.
Geceleri parol/calpol içirebilirsiniz. Ağrı kesici ilaçlardan faydalanmakta bir zarar yok bu dönemde bebeğiniz maalesef uzun süreçli bir diş dönemi geçirecek ve zor olması çok normal.
tetagil/calgel vs. İlaçların kullanımı buradaki kullanan anneler ile konuşabilirsiniz. Biz diş hekimi olarak çok önermiyoruz ama tabi ki süreç içinde annenin ve bebeğin yönetimi de kullanımı destekleyebilir.

Gizem K. ..
23 Ocak 2026 23:25
Meyve suzgecinde soguk meyveler, zeytinyagina karanfil yagini karistirip buzdolabinda tutuyorum aksamlari diş etlerine suruyorum tetagil kullandim ama vaov bir etkisi olmadi

Gizem K. ..
23 Ocak 2026 23:30
Deneyimli bir anne değil de diş hekimi olarak aşamalı ilerlemenizi öneririm.

Emel C.
24 Ocak 2026 00:11
Tetagil kullandım pek etkisi olmadı bizde dentinox jel kullandım o da kısa süreli etki etti karanfil kürü baya işime yaradı diş kaşıyıcıyla damaklarına sürdüm sert meyve havuç falan verdim soğuk şuan 9 aylık 2 diş aynı anda çıkarıyor hiçbir şey kullanmıyorum sadece meyve kemiriyor birde yatırmadan önce calpol veriyorum alisti sanırım
D
Dilek S.
24 Ocak 2026 00:22
Tetagil ilk aylarda çok fayda sağladı fakat azı dişlerde pek faydası olduğunu söyleyemem başka bi platformda anneler nurse harveyin diş jelini önermişti içerik olarak bitkisel onun biraz olsa faydası oluyor ama çok ağrılı dönemde yemek bile istemediği zamanlarda calpol veriyorum.