Nasıl Uyutuyorsunuz Bu Çocukları, Ne Olur Yardım..
202 görüntüleme
A
Asude
9 Ocak 2026 18:23
10 aylık bebeğim 4.ayından beri huzurla uyumadı. Uykuya bir tek kucakta sallayarak geçiyor, dalana kadar da bağırıp ağlıyor. O kadar özeniyorum ki şöyle huzurla çocuğunu uyutanlara.. nasıl uyuyor bu çocuklar ne olur yardım edin..
E
Emine
9 Ocak 2026 18:27
Benimkide aynen öyleydi kucakta gezdirerek aynı zamanda emzirerek uyutuyordum aşırı zorlanıyordum yavaş yavaş yatakta emzirmeye başladım uyuduğu zaman oldu uyumadığında biraz gezirip emzirirken yinetabi tekrar tekrar yatıyorduk derken yatarak emip uyumaya alıştı şu anda öyle uyuyor dünya varmış dedim tavsiye ederim
A
Asude
9 Ocak 2026 18:32
Emine hanım bu geçişi kaçıncı ayda yaptınız acaba?
B
Büşra T.
9 Ocak 2026 19:00
4.aydan sonra tüm bebeklerın ayarları bozuluyo zaten çünkü uyku gerilemesi ayrılık kaygısı ve bır sürü becerı öğreniyorlar
B
Büşra T.
9 Ocak 2026 19:01
Ataklar zorlayıcı oluyo
A
Asude
9 Ocak 2026 19:03
Haklısınız ama aylardır artık psikolojim bozuldu,sinir sistemim çöktü. Bir sonu vardır elbet diyorum dayanıyorum. Bebeğim şöyle huzurla uyusun sakince uykuya geçsin istiyorum. Uyku eğitimi denedim ağlama krizlerimiz katılma oldu. Kıyamadım yapamadım. Ne yapmam lazım gerçekten bilmiyorum. Çok çaresizim.
Z
Züleyha
9 Ocak 2026 19:18
Asude hanım benim çocuğumda da aynı sıkıntı vardı ben yatarak emziriyordum hem kendim dinlemiş oluyordum hem çocuk anne kokusuyla rahatlayıp uyuyor bahsettiğiniz dönemde çocuğun diş çıkarma dönemleri o yüzden de daha huzursuz ne kadar emerse o kadar rahatlar
M
Melike Ö.
9 Ocak 2026 19:36
Çok uykusuz kalırsa vücut adrenalin salgılıyo uykuya direnmeye başlıyo ilk belirtileri gördüğünüzde hemen uyutmaya çalışın benim oğlumun hareketleri yavaşlıyo gözlerini oğuşturmaya başlıyo hemen yakalıyorum yada uyku öncesi banyo yapın oda mayıştırır
E
E P.
9 Ocak 2026 20:04
Asude hanım 10 aylık benim de bebeğim, 5. aya kadar kucakta pış pış ile uyurdu hareketlenmeye başlayınca durmadı uzanarak emzirmeye başladım o şekilde uyuyor artık yine kalkmaya falan çalışıyor ama uyku sinyallerini alır almaz deniyorum, biraz geç kalırsam uzun sürüyor uyuması, eğer ayakta sallayarak uyumuyorsa bu şekilde deneyebilirsiniz

Ceylan I. S.
9 Ocak 2026 21:24
4 aylık oğlum son 3. Ayından itibaren yatarak emziriyorum o kadar rahat ki emerken uykuya dalıyor hemen sizde aynı zaman da onunla birlikte dinlenmiş oluyorsunuz bazı zamanlarda bende onunla birlikte uyuyorum hatta ☺️ gözleri hafif kızardığı an durgunlaştığı an uykusunun geldiğini anlıyorum ki zaten geldiği gibi huzursuzlanıyor direk o şekilde emzirip yatırıyorum yatarak emzirmenizi tavsiye ederim sizin için büyük rahatlık olur 🫶🏻uyku eğitimin de şahsi fikrim de şöyle ki bence hiç gerek yok bebekler anne koynunda anne kokusuyla uyumalı büyümeli her daim onların en güvenli en huzur bulduğu yer bizim koynumuz o yüzden bence bebek kendi kendine uykuya geçmemeli yanında her daim annesinin kokusu ve nefesi olmalı ♥️🥰
A
Asude
9 Ocak 2026 23:09
Hepinize çok çok teşekkür ederim.
Ne yazık ki bebeğim doğduğundan beri beni emmedi, ben 10 aydır sütümü sağımla bebeğime veriyorum. Mama da almıyor. Aslında aynı mantıkla ben de kucakta sallamadan önde yatırıp biberon şile süt içiriyorum, dediğiniz gibi baya bayışıyor ama uykuya geçmeye yetmiyor. Süt bitiyor ve hala uyanık oluyor,mecbur kucak ile devam ediyoruz. Çıkmazım burada başlıyor..
Ne yazık ki bebeğim doğduğundan beri beni emmedi, ben 10 aydır sütümü sağımla bebeğime veriyorum. Mama da almıyor. Aslında aynı mantıkla ben de kucakta sallamadan önde yatırıp biberon şile süt içiriyorum, dediğiniz gibi baya bayışıyor ama uykuya geçmeye yetmiyor. Süt bitiyor ve hala uyanık oluyor,mecbur kucak ile devam ediyoruz. Çıkmazım burada başlıyor..
G
Glbk
10 Ocak 2026 18:25
Bir uyku rutini oluştursanız.kendimden örnek vereyim uyanıklık süresini dikkate alarak uyumadan yarım saat önce yatağımıza giriyoruz.sonra hikaye okuyoruz mutlaka.sonra mamasını içiyor.mama nitince emzik ve poposuna pış pış yapıyorum.şuan 7 aylık.ve ben doğduğundan beri yaptığım için bebeğim loş olan yatak odamıza geçtiğinde anlıyor uyku vaktinin geldiğini.rutini oturtmak birkaç günde olmaz.biraz sabırla başarabileceğinizi düşünüyorum