Nasıl Su İçirebilirim
75 görüntüleme
M
Merve
25 Temmuz 2025 05:09
Merhaba, bebeğim 6 aylık mama ve ek gıda alıyor. Gaitası genelde sert ve sabahları idrarı koyu sarı oluyor. Su içmek istemiyor bir türlü sevmedi. Acaba suyun içine tatlandırıcı bir şeyler eklesem az miktarda o şekilde suyun yerini tutar mı ya da nasıl su içirebilirim?

Şeyma Ç.
25 Temmuz 2025 05:17
Merhaba sevgili anne ben de aynı durumdayım malesef kızım su içmiyor pek 7 aylık benim kızım da mama içtiği biberonu ile veriyorum ama tabi ki mama kalıntısı falan olmadan veriyorum çok az da olsa alıyor yani aldığı yine günlük 30 ml ya çıkar ya çıkmaz.
E
Elif
25 Temmuz 2025 05:20
Ben de mama yaparken 10 cc daha fazla su koyuyorum hep günlük su ihtiyacını karşılaması için, bir de sürekli deneme yapıyorum biraz alışmaya başkayacak gibi görünüyor
B
Büşra K. ..
25 Temmuz 2025 05:34
Merhaba günün ipucu kısmını okursanız Osman Hoca bebekler 12 ay su ihtiyacını mama veya anne sütünden karşılar yazmış

Fatma N. Ç.
Emzirme Danışmanı
25 Temmuz 2025 06:06
Merhabalar anneler, açıkçası bu içme konusunun biraz sosyal medyanın dayatması olduğunu düşünüyorum. Bebeğim nasıl pipet öğrendi vs gibi paylaşımlardan dolayı çocuklar sürekli su içmeli içmezse olmaz gibi bi durum var. Hocamın dediği gibi ilk 6 ay zaten ekstra su tüketimine gerek yoktur. Sonrası 6 aylık dönemdede yediği yiyecekler meyve , Çorba , anne sütü veya eğer kullanıyorsa mama da su ihtiyacınının bi kısmını karşılar. Havalar sıcak malum evet tabiki su tüketimi kontrol edin. Bunu çişli bezlerden yapıyoruz. Eğer çiş rengi koyu sarıya doğru dönerse su ihtiyacı yaşıyordur bebeğiniz, ama böyle bi durum yoksa içtiği su miktarını ona yeterlidir. İlk ek gıda döneminde çay kaşığı, sonrası dönemde alıştırma bardağı ilerleyen süreçte kendi kendine içebileceği pipetli suluklara geçebilirsiniz bunun için acele etmeyin lütfen 🙏🏻 instgramds kendi bebeğimle süreci paylaşıyorum ve soru cevap yapıyoruz @annevehemsiree takip ederseniz sevirim

Fatma N. Ç.
Emzirme Danışmanı
25 Temmuz 2025 06:08
Günlük 10cc 30 cc gibi takip etmenize gerek yok her gün aynı derecede ihtiyaç duymaz, çişli bezlerin rengiyle susuzluk çekip çekmediğini takip edebilirsiniz. Dediğim gibi yaz dönemi eğer açıl havaya çıkarsanız mutlaka su teklifinde bulunun, az içiyorsa bile sık sık teklifte bulunun , bez takibi beklemeyin 🙏🏻
M
Merve
25 Temmuz 2025 06:30
Bebeğim 2 aylıkken doktoru su içirmemi söylemişti gaitası sert olduğu için ve yapamıyordu yine içirememiştim azar azar veriyordum onu da kusuyordu bende bırakmıştım su vermeyi. Artık idrarı da koyu sarı oluyor sabahları ve ihtiyacı daha fazla ama veremiyorum mama biberonunu denedim olmadı, mamasına fazla su koydum mama içmeyi bırakacak gibi oldu onu da kestim, kaşıkla vermeye çalışıyorum azar azar yemek arası öyle çok az içiyor tadını aldığı an içmek istemiyor. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım ☹️