Nasıl Emzirme Uyku İlişkisini Kesebilirim?

264 görüntüleme
M

Merve K. ..

1 Temmuz 2025 04:19
Emzirmek uyumaya alıştırdım. Bebeğim şuan 21 aylık, 2 yaşında kreşe başlayacak. Orada öğle uykularında sorun olmaması için yapmak istiyorum. Benden daha kolay ayrılabilmesi için tamamen mi emmeyi bıraktırmalıyım?
B

Buse K. ..

1 Temmuz 2025 05:09
Benim bebeğimde 17 aylık . 16 aylıkken bende meme ve uyku ikilisini bıraktım çünkü geceleri çok zorluyordu memeyle uyuduğu için her uyandığında meme istiyordu. Bende bi an karar verdim ve artık yeter dedim. Öğlen uykusundan yarım saat 40 dk önce emzirip meme olayını kapattım beşiğine yatırdım o meme diye ağladı ben onu sakinleştirdim inanın yarım saat ağlamıştır sonra sakinleşti ve uyudu akşam uykusuda aynı şekilde beslenme olayını bitirip yatırdım yanında kitap okudum ağladı yine 45 dk sürdü uyutmam ama o gece çok az uyandı ve oh be dedim keşke daha önce yapsaydım . 4 5 gün sürmüştür bu olaya alışması . Ağladı ama ben onu yalnız bırakmadım şuan memeyle değil yanında uzanıyorum uyuyor ve kalkıyorum bir süre sonra gerçekten bağımsız uykuya geçmesini sağlayacağım . Sizde böyle deneyebilirsiniz hatta büyümüş tamamen bile bırakabilirsiniz . Ama sabırlı ve kararlı olun gerçekten ben o ağlamalarında pes etseydim şuan ki rahatlığa erişemezdim .
M

Merve K. ..

9 Temmuz 2025 05:43
Teşekkür ederim tavsiyenizi deneyeceğim
M

Merve K. ..

10 Temmuz 2025 17:09
Hayır malesef diş çıkaracak bu sıralar gece ağlayarak uyanıyor sürekli memede
M

Merve K. ..

10 Temmuz 2025 18:33
Çürük şeklinde değil ama renk değişikliği başladı, gece gündüz yapışık benimki bu sıralar çok yoruyor.
B

Buse K. ..

10 Temmuz 2025 18:50
Biz normaldede çok emmiyorduk aslında yapız iki uyku yapıyor sadece uyku öncesi emziriyordum ve memede uyuyordu. Akşam uykusunuda memeyle geçiyorduk gece sık uyanmalarının sebebi zaten. Aslında çözümü biliyoruz uykudan önce beslenme olayı bitmeli ama cesaret edemiyoruz bence başlamaya . Dediğim gibi ben bir anda karar verdim ve ağlamalarına kulak kapattım . Vicdan azabıda çektim aslında aramızdaki bağ zedelenir sanıyordum çok şükür öyle birşeyde olmadı. Akşam 7 buçukta emdik 8 de uyudu . Aksi bir durum olmazsa sabah 5 6 ya kadar sesi çıkmıyor ☺️ uyku sırasında bazen poziyson değiştirirken ağlıyor meme diye şimdi meme yok diyorum su veriyorum hemen geri dalıyor . Bende uykulu olduğum için biraz daha uyuyim diye sabahları emziriyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir