Nasıl Başlamalıyım ? Deneyimli Anneler 🌸
102 görüntüleme
N
Neslihan Ö.
27 Kasım 2025 17:43
Merhaba bebeğim 5 aylık olacak ve formül mama ile besleniyor, ek gıdaya geçişim nasıl olmalı 3 gün kuralıyla başlayacağım yoğurtla başlamayı düşündüm uygun mudur sizce. Ek gıdaya geçişte sanırım kabızlık durumu da oluyormuş bunu nasıl yönetiyorsunuz kabız olma durumunu. Teşekkür ederim şimdiden
M
Melike M.
27 Kasım 2025 17:45
Ben yoğurt,patates,kabak,havuç,….sebzelerin neredeyse hepsini bitirdikten sonra meyvelere geçmiştim.Kabız olmaması için her yaptıgın yemegin içinde mutlaka çay kaşıgı ile zeytinyagı damlat.Zaten minicik yer şuan tadım oldugu için.
S
Scts ..
27 Kasım 2025 18:02
Önce Kabak havuç patates yoğurt elma armut muz avakado yumurtaya sırayla 3 gün kuralıyla başladım ben. Akabinde Tanıttığım gıdaları birlikte vermeye başladım örneğin kabak havuç yoğurt gibi .Sonrasında diğer mevsim sebze meyvelerini tattırdım. Bitince sebze meyve tadımları tarhana irmik yulaf ezmesi ceviz badem ezmesi tahin tam buğday unu vb gıdalar ile devam ettim. Alerjik reaksiyon gösterdiğ gıda olur ise 2 hafta ara verdim sonra tekrar denedim.Kabızlık başta yaşamıştım ancak artık her gün patates muz gibi kabızlık yapan gıdaları vermiyorum/ aynı gün vermemeyede dikkat ediyorum. kabak, kuru kayısı /erik , yulaf gibi besinleri haftada 3-4 gün veriyorum.her yemeğine zeytinyağı koyuyorum
A
Ayşe Ş. ..
27 Kasım 2025 18:41
Merhaba Neslihan hanım. Öncelikle 3 gün kuralı diye birşey yok artık. Her gün 1 tane meyve yada sebze denetiyoruz. Öncelikle kural şu bir gün sebze bir gün meyve. Eğer önce sebzeleri bitireyim sonra meyvelere geçeyim derseniz. Sebzeler tatsız zaten baklagillerde öyle. Bebek tatsız şeyleri denemek istemeyecektir. İlk nasıl alışır ise damak tadı öyle gider. O yüzden 1 gün meyve 1 gün sebze karışık gidin. Zeytin yağı bende damlatıyorum tadına alışsın besin alsın diye. Ama Osman hocanin videosu var bebek kabız oldu ise zeytin yağı işe yaramaz. O yüzden sebze meyve karışık gidiyoruz. Çünkü bazıları lifli su tutar. Meyveler daha iyi sindirilir genelde. Ben ara ara kayısı kaynatıp eziyorum. Meyve günlerimde onu yada yazdan koyduğum şeftalililer var onları veriyorum. İlk etapta bunlar daha sonra etler. Ve alerjik riski yüksek şeyleri haftasonu eşinizin evde olduğu günlere koyun mesela yumurta.