Multikistik Böbrek Sorunu

181 görüntüleme
A

Ahsen A. ..

20 Haziran 2025 21:31
Hocam hamileliğimin 20 Hafsa’unda öğrendim genetik olarak kimsede yol sol böreğimiz de kistler var, perinatoloji takipliydim bi sıkıntı olmadan 39 haftada doğum yaptım. İlk gün Ultrason çekildi idrae kan tahlili yapıldı çoçuk doktorumuz bizi nefrolejiye yönlendirdi gittik aynı tahliller ordada yapıldı tahliller temiz di tam olarak anlayabilmemiz için ilaçlı sitnigrafi çekilmesi lazım dedi 2 ay olsun öyle yapalım dediler genel olarak çok ağlayan gazlı bi bebegimiz var herşeyi gaza bağlıyorlar ama bu kistler de böbrek taşı gibi ağrı yapar mı ? Birde sitnigrafi için çok küçük değil mi radyasyon alacak o makinekinmşn içinde de büyük ihtimalle durmayacak çok kafamız karışık başka yöntemleri yokmu burada başına böyle bi durum gelen arkadaşlar varsa cevaplayabilirse çok sevinirim
G

Güler T. ..

20 Haziran 2025 21:54
Benim oğlum 2buçuk aylıkken böbrek sintigrafisi çekildi. Doktorumuz en erken 3 haftalıkken sintigrafi çektiriyoruz demişti ama biz sıra beklerken vs. 2buçuk aylık oldu. Nadir olan bir test. Bebeğinizin başında bekleyip oyalayabiliyorsunuz, normal mr gibi tek olmuyor yani. İlaç için damar yolu açıyorlar öncesinde. İlaçsız ve ilaç verildikten sonra çekim yapılıyor.
A

Ahsen A. ..

21 Haziran 2025 05:25
Ya içeriye bizde girebiliyoruz muyuz emzirirken bile, aslında bizede sıra verildi geçen hafta 65 günlükken gittik nükleer tıpa ama ellerinden ve ayaklarından damar yolu bulamadılar 3 farklı hemşire denedi hepsini deldiler sonra açamayınca çoçuk acile gönderdiler başka blokdaydı eşimde sinirlendi gittiğimiz hastane şehir hastanesiydi tıp fakültesine gidelim yada varsa özel hastaneye gidelim dedi çıktık maalesef kızım sabahın 8 inde dakikalarca agladıguyla kaldı birde ilaç sıkacaklarını ögrebşnce tedirgin olduk çok küçük diye zaten uyku gerilemesi gibi huysuzluk yaşadığımız bir dönem şuan durmayacağını düşündük. Sizin oglunuz nasıl şuanda geçmiş olsun
G

Güler T. ..

21 Haziran 2025 07:26
Teşekkür ederim oğlum şükür iyi kontrolleri devam ediyor 🙏 sizde yanında girebiliyorsunuz bizde gerek kalmadı ama telefondan çizgi film vs. açabilirsiniz diye biliyorum. Bizimde tedavimizde şehir hastanesinde oldu. Damar yolu bebeklerde zor oluyor öncesinde güzelce besleyin bol sıvı alımı olsun. Birde rica edin zor oluyor diye çocuk servisine çıkıp açtırın. Onlarda yeşil ışık oluyor damara girmeden onunla bakıp açıyorlar ve alışkın oluyorlar. Sintigrafi testi hiç zor değil bebek ağrı acı vs duymuyor korkmayın. Mesane ile böbrek arasındaki akışı gösteren bir test. Ayrıca iki böbreğinde çalışma yüzdelerini gösteriyor. Benim bebeğime hep ameliyat olacak dedi doktor bu testin sonucunda ameliyatlık bir durum olmadığını öğrendik.
A

Ahsen A. ..

21 Haziran 2025 09:01
#3 güler hanım aynı şekilde böbreğinde kist mi var oğlunuzun, yoksa tıkanıklık gibi bi durum mu. bize en başından beri kadın doğum doktorunda tedavisinin olmadığını tek böbrekte olduğu için sıkıntı yaratmayacağını söyledi nefroloji doktorum da biizmde ilk bebegimiz ve ben böyle bi durumla karşılaşan hiç kimseyi görmedim etrafımda böbrekle ilgili tam bir bilinmezligin içerisindeyim Konya’da yaşıyorum Araştırmalarımız sonucu iki farklı nefrolıji doktoru hakkında iyi yorumlar okuduk Selçuklu tıp uzak olduğu ve hocanın kendisine direk randevu alamadıgımız için yani polikilinik olarak açıyor tıp fakültesi diğer doktoru tercih ettik sağolsun özel hastane takipli olmamıza ragmen gittigimizde direk kendisiyle görüşüp kayıt açtırdık muayene olduk. Sitnigrafi çekimi istedi ben röntgen gibi bişey sandım anlık olarak çekilecek sanıyırdum araştırınca öyle olamadığını ögrendim yani 20-25 dk hareketsiz kalması gerekmişiyor mu kızım çok hareketli uyurken bile 10 dk içerisinde kafasını defalarca çevirir bacaklarını toplar üzerini açar ben sakinleştici gibi bişey verirler sanıyordum öyle olmadı kendisi uyuyacak denildi hareket etmesi sıkıntı değil mi ya görüntü olmadı tekrar yapalım denilir diye korkuyorum en iyisi doktorumuza yada başka doktora gidip sitnigrafi hakkında detaylı bilgi almak birde çok soru sordum farkındayım ama oğlunuzda ağlama acı çekme gibi bir durum varmı
A

Ahsen A. ..

21 Haziran 2025 09:07
Sitnigrafi den ayrı yani , kızım çok ağlıyor gaz diye düşünüyor doktorum ama böbrek taşı gibi böbrek kistide ağrı sancı yapar mı diye düşünüyorum
G

Güler T. ..

21 Haziran 2025 10:01
Bende konyada oturuyorum. Biz çocuk ürolojide tedavi olduk hep şehir hastanesinde. Ali sezer hocaya gitmiştik ama o istanbul cerrahpaşaya gitti malesef şuan eşi bilge türedi sezer var aynı bölümde. Bence onada gidip görüş alın derim çünkü oda eş durumuyla gideceğini söylemişti son kontrole ona gittik biz.
G

Güler T. ..

21 Haziran 2025 10:03
Bizim up darlık olduğu düşünülüyordu ve amelytla açılacaktı biraz büyümesini bekliyorduk ama sintigrafi çekildi orda darlık olmadığı görüldü. Böbrek gelişimi geriliği olduğunu söyledi doktor. Yani gelişimini geriden tamamlıyor dedi. Kistik bir durum yoktu bizde
Ş

Şeyda Ü.

21 Haziran 2025 11:04
Bende konya dayım bizdede böbrek taşı çıktı sintigrafi çekildi 20 30 dk gibi uzun sürmedi selçuk üniversitesinde çekildi en fazla 5dk sürmüştür babası ayaklarından ben ellerinden tuttum 1yaşında bu arada agladı ama öyle tamamen hareketsiz kalmadı ilaç sabahtan verildi Ögleden sonra çekim oldu şükür bi sıkıntı çıkmadı inşallah sizlerinde temiz sonuçlar alırsınız
G

Güler T. ..

21 Haziran 2025 11:20
@şeyda hanım sizin dmsa sintigrafi testi olabilir o sanırım kısa sürüyor bizim mag3 testi idi ve 45 dakika gibi sürdü. Bizim durumumuzda mag3 çekilmesi gerekiyordu tabi hastalığın durumuna gçre doktorlar karar veriyor. Şehir hastanesinde çektirdik biz ayda 1 kez çekim oluyor demişlerdi.
A

Ahsen A. ..

21 Haziran 2025 11:33
@güler hanım üretra darlığı olabilir de demişti Ali acarın asistanları ama meram akademide ki kadın doğum doktorum detaylı ultrasonu çeken doktor ve Ali acarın kendisi Multikistik tanısı koydu keşke öyle darlık gibi bir durum olsaydı öyle bi durumda ameliyatla açılabilir diye ama kistlerin maalesef bi tedavi yok o böbreğin işlevlerini kaybetmesine sebep olabilir miş allahım hepimizin evlatlarına sağlık versin
A

Ahsen A. ..

21 Haziran 2025 11:38
@şeyda hanım nefrolıji bölümüne mi gittiniz sizde selçuklu tıpda hangi doktor acaba polikilinige gidince doktor seçebiliyor musunuz
G

Güler T. ..

21 Haziran 2025 12:13
@ahsen hanım siz hangi doktora gittiniz çocuk nefrolojide. Bize şehir hastanesinde mustafa soran ı tavsiye etmişlerdi ama biz önce çocuk ürolojiye gittiğimiz için ona gitmedik henüz. Ama çocuk üroloji doktoru giderse ve yerine gelene kadar kontrol günümüz gelirse ona gideceğiz. İşinize karışmak istemem ama ben size bilge türedi sezer e bir gitmenizi tavsiye ederim. Ama ordan randevu almak için çocuk cerrahından yeşil alan açılması gerekiyor
A

Ahsen A. ..

21 Haziran 2025 12:42
@güler hanım tamda Mustafa hocaya gittik bizde, evet biliyorum direk randevuyu nefrolojiyede alamıyorsunuz ama biz hastaneyi sekreteri arayıp sorduk yeni doğan bebeğimiz var randevu alamıyoruz diye çünkü mhs de çoçuk doktorunun yönlendirmesi gerekiyor yazıyor, çoçuk doktoruna gelsek aynı gün nefrolojiye muayene olabilir miyiz tekrar randevu almak gerekecek mi alan açıldıktan sonra adiye nefroleji bölümüne aradık doktorlarımız kırmaz gelebilirsiniz dediler gittik herhangi bir çoçuk doktorundan randevu aldık aynı gün nefrolojiye de gittik çünkü mhrsden hala randevu alamadık yeşil alan açıldıktan sonra da gün içinde vermiyor heralde, sekreter Mustafa hoca kalabalık onun dışında doktorlara sorabilirsiniz dedi biz Mustafa hocayı bekledik şansımıza uzunda sürmedi ben kızımın altını temizleyene kadar eşim girmiş rica etmiş hemen girdik hastası yoktu size tekrar yeşil alan açılması gerekiyor mu bilmiyorum ama gerekliyse aynı gün çoçuk doktorunda çıktıktan sonra Mustafa hocaya rica edebilirsiniz
G

Güler T. ..

21 Haziran 2025 13:02
@ahsen hanım evet bizde rica ederek randevu almıştık çocuk ürolojiden. Şimdi doktorumuzun gitme durumu olduğu için bize yeşil alan açtı bi dahaki kontrolde olmazsam çocuk nefrolojiye gidin dedi. 6 ay geçerlilik süresi var sanırım.
Ş

Şeyda Ü.

22 Haziran 2025 15:14
@ahsen hanım nefroloji de takipliyiz ama doktor seçmedik biz hastanede yattık o zaman profösör Harun Peru gördü ilk çok ilgilenmedi asistanlar bakıyor
Ş

Şeyda Ü.

22 Haziran 2025 15:15
@güler hanım evet bizim dmsa çekildi farklı farklı demekki çok geçmiş olsun
A

Ahsen A. ..

22 Haziran 2025 22:30
@şeyda hanım bizde ilk tercihimizi Harun hocadan yana kullanacaktık ama direk randevuyu alamadığımız için asistanların bakacağını tahmin ettim birde bize çok uzak Selçuklu tıp, o yüzden Mustafa sıran hocayı tercih ettik ama henüz bi gelişme sağlayamadık maalesef damar yolunu bulamadılar ve sitnigrafi çekinemedik tekrar görüştüğümüzde ayrıntılı konuşacağım uyku problemi var şuanda ne yapmamız gerekli çekim esnasında uyumadığı taktirde ne olacak ayrıntılı konuşacağım sizede çok geçmiş olsun

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir