Mukuslu Kan-diyet

139 görüntüleme
H

Habibe A.

17 Haziran 2025 09:25
Hocam ara ara mukuslu bez hep oluyordu. 2 ayı doldurduğumuzda covid-19 geçirdik.tek bezde ilk kan o zaman gördük 15 gün sonra rota aşısı yaptırdık tek bezde mukus+biraz kan vardı. 3.ay bitince ara ara küçük kanlı bezlere rastladık. 3.ay kontrolünde 350gr almıştı doktor direk inek sütü içeren mama verdi bir ölçek verdik, ondan sonra ki ilk bez daha yoğun kan oldu ve kestim. Başka bir doktora gittik.O da herşeyi yemem gerektiğini alerji olsada süt ürünlerini kesersek toleransını kaybedebiliriz şuan dedi, çocuğu takip etmemizi önerdi 15 gün boyunca kilo alımı, huzursuzluğunda artış vs. Bu süreçte kilo alıp huzurlu olsa bile diyet yapmamak bebeğe zarar verir mi nasıl bir yol izlememiz gerekiyor (şuan 3ay20gnlk, erkek bebek)
A

Aleyna K.

17 Haziran 2025 10:03
Tamamen aynı seyleri yasadık umarım doktor bey cevap verir benim bebegimde 42 günlükken covid oldu . Hırıltısı sümüğü hiç gecmedi azaldı ama hep var sonra kanlı kaka oldu cok azdı toplu iğne bası kadar doktor bunun için diyet önermem dedi cunku kilosu gelişimi iyiydi . Ardından rota asısı olduk 3 aylıkken . Sonrasında biraz daha yogun ama toplasan 3 kere kanlı kaka oldu özel doktora gittik direk alerji bölümüne yönlerdirdi deri kan gaita tüm tesler yapıldı hiç bişey cıkmadı ( zaten sonrasında osman hocamızın bir alerji uzmanıyla canlı yayınını izledim boşuna test yaptırmayın bu gizlidir teslerde cıkmaz diyetle bulunur diyordular hem param gitti hem cocugum bosuna tramva yasadı) . Testler temiz olunca diyet yaptım 2 hafta süt süt ürünleri yemedim süphelendiğim bide tahin vardı onuda kestim biraz sütüm azaldı ama hep sagarak destekledim. Ardından actık diyeti susam hariç yedim süt ürünü ama hala susam içeren bişey yemiyorm kan olmadı uzun zamandır . Gel gelelim bi yerde okudum rota asısının yan etkilerinde eger bebek hassassa kan oluyormus kakada . Osman hocamıza sordum youtubeden evet dedi olur 2. Doz yaptırmayın suan 5 ay 15 günlük 2. Dozu yaptırmadım . Kan ilacına yeni basladım ve gecenlerde susamlı kraker yedim bişey olmadı ardından susamlı cerez yedim 3 gündür kakada pıhtı seklinde küçük küçük kan var . Simdi aklımda bir soru var acaba susamdan mı oldu kan ilacından mı cunku kan ilacıda kakada görünüyormus bazen .Çocuguma derman olamıyorum cok üzülüyorum kafana takıyorum. 2 gün vermicem kan ilacını eger kan olursa susamdan dicem . Özel bi kan ilacı var onu alıcam bide saglık ocagının verdiginde paraben var .
A

Aleyna K.

17 Haziran 2025 10:07
Birde bebeğim sabah 5 de baslıyor 7 ye kadar ıkınıyor bacaklarını kaldırıp indiriyor ama gözleri kapalı uykuda yani acaba diyorum bagırsaklarında mı bişey var . Ha bide popoda catlak vardı biraz onun için krem sürüyorum fito ve madeccasol karıstırıp ondanda olur kan diyolar beynim allak bullak
H

Habibe A.

17 Haziran 2025 11:36
Biz de rotanın birinci dozunu yaptırdıktan sonra ikinci dozunu sordum sıkıntı değil yaptırabilirsiniz dediler bende ne yapacağımı bilmiyorum umarım dönüş olur
C

Ceyda A.

17 Haziran 2025 11:41
Bizde aynı sorunla mücadele ediyoruz ben yaptırmayacağım çoğu doktor ikinci dozu tavsiye etmiyor zaten ilk doz yapıldı umarım o şifa olur
H

Hatice K. ..

17 Haziran 2025 17:13
Benim bebeğim de 2.5 aylik Bi hastalık geçmişi yok kakasinda 2 kere kan durumu oldu mama değişikliği ve diyete gittik ama diyet çok zor herseyde süt ürünleri var ne yapcam bilmiyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir