Mukuslu Kaka
128 görüntüleme
N
Nur Ç.
18 Mart 2026 00:25
Merhaba bebeğim şuan 40 günlük 2. Haftadan itibaren mukuslu kaka yapıyor, kaka yaparken çok gürültülü yapıyor ve kötü kokuyor. Vücudunda hiç döküntü kızarıklık vs yok. Emzirirken ve normal zamanda karnından gurultular geliyor ve çok ağlıyor o zamanda. Çoğu zaman huzursuz gece boyu uyumuyor ve çok ağlıyor sabaha kadar kıvranıyor. Bazı besinleri yemediğim zaman rahat uyuduğunu fark ettim doktora götürdüm ancak kakada kan olmadığı sürece normal dedi sizce alerji var mıdır sizdeki belirtiler nasıldı
B
Büşbüş
18 Mart 2026 00:51
Mukuslu kaka tek başına bir şey ifade etmez ama sizin yediğiniz şeyler bebeğe gaz sancı yapabilir o yüzden siz yediklerinize dikkat edin. Yemeklere kimyon koyun veya kimyonlu su için gibi
N
Nur Ç.
18 Mart 2026 00:53
Mukuslu kaka tek başına bir şey ifade etmez ama sizin yediğiniz şeyler bebeğe gaz sancı yapabilir o yüzden siz yediklerinize dikkat edin. Yemeklere kimyon koyun veya kimyonlu su için gibi
B
Büşbüş
18 Mart 2026 00:55
Gerçekten o kadar dikkat ediyorum ki artık ne yiyecegimi şaşırdım. Hep kimyon koyuyorum ve kimyon tohumunu kaynatıp içiyorum ama yok yani
N
Nur Ç.
18 Mart 2026 01:02
Belki de bebeğiniz koliktir. Biraz sabredin zamanla azalacaktır 🥹🫂

Merve
18 Mart 2026 01:09
sürekli ishal gibi oluyor mu yada ne sıklıkla oluyor çünkü ever egzama yok ama bağırsak tepkimeli alerji de olabiliyor bu yüzden huzursuzluk olabilir bir alerji doktoruna götürün isterseniz gerçi şuan çok küçük devam ederse gidin ben geç kaldılıma pişmanım süt yumurta alerjimiz var ama bizim cilt tepkimeli
N
Nur Ç.
18 Mart 2026 01:11
sürekli ishal gibi oluyor mu yada ne sıklıkla oluyor çünkü ever egzama yok ama bağırsak tepkimeli alerji de olabiliyor bu yüzden huzursuzluk olabilir bir alerji doktoruna götürün isterseniz gerçi şuan çok küçük devam ederse gidin ben geç kaldılıma pişmanım süt yumurta alerjimiz var ama bizim cilt tepkimeli

Merve
18 Mart 2026 01:13
Boş yere evhamlandırmak istemem bu kaka yapımı normalde olabilir bebeklerin kakası ishal gibi de olur çünkü anne sütü alıyorsa sadece . İnşallah geçer bizim ki ve inşallah sizde çıkmaz 🥰
R
Rabia K. ..
18 Mart 2026 01:26
Benim bebeğimde de vardı doğduğu andan itibaren mukusluydu günde 5-6 üzeri kaka yaptığı da oluyordu kontrollerde kilo alımına bakıldı kilosunda bir sorun görülmedi kaka tahlili verdik yine bir sorun olmadığını gördük 4. Aydan sonra azalmaya başladı şuan 5 aylık nerdeyse hiç olmuyor arada bir tekrar etse de sorun yok. Anne sütü alıyorsa cıvık kaka yapması çok normal ilk zamanlarda insan çok korkuyor ama sakince kaka rengini kan olup olmadığını takip edin şuan gaz zamanları olduğu için gaz çıkardıkça kaka da yapabiliyorlar az az. İçinizi rahat tütün yediğiniz besinler de kakada renk ve koku değişimine sebep oluyor
N
Nur Ç.
18 Mart 2026 01:47
Boş yere evhamlandırmak istemem bu kaka yapımı normalde olabilir bebeklerin kakası ishal gibi de olur çünkü anne sütü alıyorsa sadece . İnşallah geçer bizim ki ve inşallah sizde çıkmaz 🥰
N
Nur Ç.
18 Mart 2026 01:49
Benim bebeğimde de vardı doğduğu andan itibaren mukusluydu günde 5-6 üzeri kaka yaptığı da oluyordu kontrollerde kilo alımına bakıldı kilosunda bir sorun görülmedi kaka tahlili verdik yine bir sorun olmadığını gördük 4. Aydan sonra azalmaya başladı şuan 5 aylık nerdeyse hiç olmuyor arada bir tekrar etse de sorun yok. Anne sütü alıyorsa cıvık kaka yapması çok normal ilk zamanlarda insan çok korkuyor ama sakince kaka rengini kan olup olmadığını takip edin şuan gaz zamanları olduğu için gaz çıkardıkça kaka da yapabiliyorlar az az. İçinizi rahat tütün yediğiniz besinler de kakada renk ve koku değişimine sebep oluyor
R
Rabia K. ..
18 Mart 2026 01:56
Umarım her şey normaldir içim içimi yiyor bir şey var ve bilmiyorsam çocuğum boşuna acı çekiyorsa diye 🥺 sizin kaka testi alerji için mi yapıldı yoksa normal kaka testi mi yapıldı
N
Nur Ç.
18 Mart 2026 01:59
Normal kaka testi yapıldı gün içinde çok kaka yaptığı için alerji testine gerek olmadığını söyledi doktorumuz başka bulgular olmadığı için. Ama sizi o kadar iyi anlıyorum ki benimde bu konuda açılmış başlığım var o kadar çok ağlama krizleri geçirince dedim kesin birşey var aklıma alerji dahil herşey geldi ama biraz sabırla yaklaşmak gerekiyor ilk 3 ay gaz sancısı çok zorluyor üzülmeyin kötü ihtimalleri düşünmeyin rutin kontrollerde doktorunuza anlatın şikayetlerinizi hepsi gecicek bı bakmışsınız bebeginiz sakinleşmiş sizinle oyunlar oynuyor
R
Rabia K. ..
18 Mart 2026 02:02
Bizim de normal kaka testi yapıldı sonuçları iyi ama dediğiniz gibi insanın aklına her şey geliyor o an çok çaresiz hissediyorsun kendini 🥹 umarım en kısa zamanda yoluna girer her şey sizin de Allah bağışlasın bebeğinizi 🌸
İ
İrem S.
18 Mart 2026 02:44
Gerçekten o kadar dikkat ediyorum ki artık ne yiyecegimi şaşırdım. Hep kimyon koyuyorum ve kimyon tohumunu kaynatıp içiyorum ama yok yani
N
Nur Ç.
18 Mart 2026 04:34
Amin teşekkür ederim sizinde sağlıkla büyüsünler sakin olun gerektiğinde destek almaktan çekinmeyin aile üyelerinden dinlenip bebeğinize daha verimli olmalısınız
N
Nur Ç.
18 Mart 2026 04:34
Benim kızım 4 aya kadar cok gazlıydı bendede aynı sorunlar vardı yediklerim sayılıydı ilk 4 aylık süreçte hipp natal çaya başladım kimyondan gaz damlalarından daha fazla faydasını gördüm denemenizi tavsiye ederim
Yükleniyor...