Mukuslu Kaka
151 görüntüleme
T
Tuğba E.
22 Ağustos 2025 20:24
Bebeğim 4,5 aylık be neredeyse bir aydır mukuslu kaka yapıyor. Kan yok içerisinde en azından gözle görünür yok. Ne zamandır enfeksiyonu vardı bilmiyorum ama özellikle sünnet olduktan sonra huzursuzluk ve iştahsızlık vardı ben sünnet olduktan sonra aldığı ağrı kesicilere ve bir süre ağrıdan az emmesine bağlamıştım. Enfeksiyon sünnetten bu yana mı var bilmiyorum. Yaklaşık bir ay önce olmuştu. Kilo alımı yaklaşık bir aydır nerdeyse durdu. İdrar yolu enfeksiyonu çıktı ve tedavisi geçen pazartesi bitti enfeksiyon temizlenmiş fakat mukuslu kaka devam ediyor. Mukuslu kaka sebebiyle kilo alımı durur gibi bir yazı okudum. Bununla ilgili ne yapabilirim. Alerji için süt diyeti yapacağım ölçülü bir şekilde. Mukus sebebi idrar yolu enfeksiyonu olabilir Mi Bilmiyorum. Başından geçen varsa lütfen yardımcı olabilir mi. (Bebeğim anne sütü alıyor. )

Ayça K. A.
Hemşire
22 Ağustos 2025 21:28
Kakada mukus genelde üst solunum yolu enfeksiyonu ya da burun tıkanıklığı sonrası gelişir. Burnu sürekli temizlemelisiniz burun yıkama yapın. Hırıltı varsa buhar verebilirsiniz.
M
Mehrube K.
22 Ağustos 2025 22:03
Merhaba benim bebeğim de 4 aylıkken 1 ay boyunca yoğun mukuslu kaka yaptı her gün 4.5 ve 5 aylıkken iki ayrı doktora götürdüm tüm tahliller yapıldı temiz çıktı doktor sadece mukuslu kaka tam olarak bi sorun teşkil etmez alerji olduğunu göstermez diyet yapmana gerek yok zamanla geçecektir dedi ve 5. Ayına girdikten birkaç gün sonra geçti
T
Tuğba E.
22 Ağustos 2025 22:42
Üst solunum yolu enfeksiyonuna dair bir şey demedi doktorumuz boğazını da kontrol etti :( sadece bazen burnundan tıkanık gibi sesler geliyor ama nadir geliyor. Burun yıkama yapmam gerektiğini biliyorum ama inanın cesaret edemiyorum çok korkuyorum bu ilk bebeğim. Serum fizyolojik damlatıp çekiyorum ama haliyle tem temizlenmiyor bence de. Diyet yapmak istemiyorum tek başına alerji demek değil onu da biliyorum ama çaresiz kaldım:( umarım enfeksiyon yoktur ve 5. Ayda geçer. Ayrıca Burun temizleme cesaret edip yapmam gerekiyor sanırım.
T
Tuğba E.
22 Ağustos 2025 22:47
Mehrube hanım peki mukuslu kaka kilo alımını etkilemiş miydi

Büşra A.
22 Ağustos 2025 23:18
Mukuslu ve sesli dışkı çoğu zaman alerji ile ilişkilendirilir
M
Mehrube K.
22 Ağustos 2025 23:27
Kilo alımını etkilememişti