Moro Refleksi
174 görüntüleme
M
Melek Ş. ..
28 Haziran 2025 10:48
Bebeğim 2.5 aylık ani irkilmeleri azalmıştı ama şu 2 gündür kucağımdan yatağa koyarken bi anda ellerini kaldırıyor çok korkmuş gibi sonra da ağlıyor bu yğzden 2 gündür doğru düzgün uyumadı bu refleksler geçici mi yoksa bi tehlikesi var mı
E
Esma E.
28 Haziran 2025 10:50
Aynı durum bende de söz konusu küçük seslere bile irkiliyor sürekli
E
Ecem A.
28 Haziran 2025 10:53
moro refleksi bazı bebeklerde 3 bazı bebeklerde 6 ay kadar sürüyor, yarım kundak yapıp uyutun bu sayede sıçrama olmaz, sıçradığı için kendini uyandırıyor bu yüzden ağlıyor, zamanla geçer☺️
M
Melek Ş. ..
28 Haziran 2025 10:57
Umarım geçer tam sıkıntılar artık azaldı rahatladık derken bu sebeplerden dolayı uykusuzluk başladı🥲

Sümeyye G.
Çocuk Gelişimi Uzmanı
28 Haziran 2025 14:01
Evet, bu irkilme hareketi Moro refleksi olarak bilinir ve 4. aya kadar devam edebilir. Zaman zaman artış gösterebilir, bu da normaldir. Bebeğinizin güvenli hissetmesi için uykuya geçerken onu hafifçe sararak, kollarını kontrol altına alarak yatırabilirsiniz. Hafif kundaklama (çok sıkı olmadan) işe yarayabilir. Refleksler geçicidir, zamanla azalacak ve kaybolacaktır. Endişelenmeyin, sabırlı olun. Sağlıklı günler dilerim 🌸
M
Melek Ş. ..
28 Haziran 2025 14:53
Teşekkür ederimm
B
Bihter Ç.
3 Temmuz 2025 08:17
Kelebek kundak tavsiye ederim biz böyle geldik bu konunun üstesinden benim bebeğiminde moro refleksi çok fazla ama şuan çok daha rahat uyuyor kelebek kundak ile
M
Melek Ş. ..
9 Temmuz 2025 10:07
Kelebek kundakta içerde ellerini hareket ettirip kendini uyandırmıyor mu ben de alacaktım ama yarım kundakta bile ellerini rahat tutmuyor kendini uyandurıyor sürekli o yüzden tereddüt ettim