Moralimi Bozuyorlar
291 görüntüleme
B
Birsen K. Y.
7 Ağustos 2025 21:48
Bebeğim şu an 14 aylık doğum kilosu 3550 şu anki kilosu ise 9600 yürüyor ve hatta koşuyor çok hareketli bir çocuk yemek yedirirkende çok zorlanıyorum bazen istekli bazen hiç değil. Anne sütü emiyor hala. Ayrıca 2 aylıkkende ciddi bir kalp ameliyatı geçirdi. Evet kilosunun az olduğunun bende farkındayım ama bunun sürekli yüzüme vurulması kendimi yetersiz hissetmeme sebep oluyor. Biliyorum sağlığı iyi biliyorum her şey yolundaysa bir önemi yok ama elimde değil moralim çok çok bozuk. Ne yapacağım? Kilo aldırmak için daha ne yapmam lazım?

Esra D.
7 Ağustos 2025 21:52
Merhaba lütfen kulaklarınızı tıkayın hatta mümkünse bu kişilerle bi araya gelmekten kaçının. Kızım 21 aylık 10 kilo. Herhangi rahatsızlığı vs hiç bişeyde olmadı şimdiye kdr. Günümüz hastalığı obeziteyken böyle hareketli sağlıklı bebeklerimz oldğu için şükretmeliyiz bence. Bazen ne yapsanızda ne yedirsenizde kilo almıyor bebek genetiği öyle olduğu için. Kilo meselesi yüzünden izmirde gezmediğim doktor profosör hiç bişey kalmadı hepside çocuk gayet sağlıklı lütfen dışarıdan söylenenlere aldırmayın dedi.
Ş
Şule G.
7 Ağustos 2025 21:57
Aynı ayda ve yaklaşık aynı kilolarda çocuklarımız. Kilo konusunda doktorun bize dediği yapısal olarak zayıf olabilir 5 parmağın 5i bir değil, hareketlilik de kilo alımının yavaş olmasına neden olabilir dedi. Yarım kilo kadar bir eksiği var ama sorun edilecek birşey değil dedi. Zaman zaman bende çevrenin etkisiyle yetersiz hissedebiliyorum ama doktorun dediklerini hatırlayıp rahatlıyorum. Bebeğiniz sağlıklıysa daha fazla kilolu olmasını önceliğiniz yapmayın gibi bişey demişti Osman bey de. Zamanı gelince eminim kilo da alacaklardır
D
Duygu Ö.
7 Ağustos 2025 22:16
Neden bahsediyorsunuz anlamıyorum, insanların bu konuda daha büyük sorunları var. Kilosu gayet iyi, benim 23 aylık oğlum 10.5 kiloydu, böyle şeyler yazarak gerçekten kilo alım sorunu olan anneleri asıl siz üzüyorsunuz, yeni bir anne olarak bu anlayışsızlığınıza çok üzüldüm
B
Birsen K. Y.
7 Ağustos 2025 23:09
Amacım gerçekten beni anlayabilecek insanlarla sorunumu paylaşmaktı buradaki çoğu insanın yaptığı gibi… Bende daha büyük sorunlar yaşayan taze bir anneyim üstelik de ilk çocuğum. Bunun anlayışsızlık olduğunu asla düşünmüyorum gereksiz bir duyar kasmışsınız. Etrafımdakilerin sürekli zayıf demesiyle bende oğlumun kilo alım sorun olduğunu düşünüyor olamaz mıyım? Bence biraz sakin olun ve yazdıklarımı tekrar okuyun. Çünkü kimseyi ne kötü hissettirecek bir derdim var (kendim dışında) ne de anlayışsız olduğum nokta var. Anneler birbirinin halinden anlar diyip sizede anlayışlı sakin bir gün diliyorum…

Ayça K. A.
Hemşire
8 Ağustos 2025 00:09
Lütfen bebeğinize anne-baba olarak kendiniz dışında kimsenin müdahale etmesine izin vermeyin 🙏🏼 her bebeğin kendine özel olduğunu asla unutmayın bir bebeğin zayıf olması sağlıksız olması demek değildir. Ağzı olan yorum yapıyor çocuğunuzu kimseninkiyle kıyaslamayın kilosu gayet iyi gerçekten çok zayıf bebekler var evet ama her anne kendi bebeği özelinde baktığı için konuya telaşa kapılmanız normal lütfen kendinize de bebeğinize de gereksiz stres yaptırmayın / yapmayın her anne ger bebek özeldir ♥️
B
Birsen K. Y.
8 Ağustos 2025 09:08
Esra Hanım, Şule Hanım ve Ayça Hanım içime su serptiniz çok teşekkür ederim 💕
G
Gamze A. ..
8 Ağustos 2025 11:57
Ayyy etrafta Çan Çan eden hiç bi zaman bitmicek kilolu olsa hantal derler kilosu olmasa zayıf derler benimde kızımı gören küçücük bu diyor niye diyor halbuki kilosu boyu normal minyon duruyor boşverin gülün geçin :))
B
Birsen K. Y.
8 Ağustos 2025 12:31
Çok haklısınız Gamze Hanım, bazen bunu annem kayınvalidem bile yapıyor öyle olunca ciddi ciddi düşünüyorum ve neyi yanlış yapıyorum diye düşünüyorum elimde olmadan her şeyin farkındayım ama dediğim gibi elimde olmuyor. Allah yavrularımıza sağlıklı uzun ömürler versin inşallah 🙏💕
E
Emine A.
9 Ağustos 2025 13:45
Benim oglumda 18 aylik 10 kilo asiri hareketli bi dakka durmuyo goren zayif diyo napalim coxuklarin agzina yemek mi tikayalim gunde 3 ana 2 de mama iciyo cok sukur daha ne olsun millet olarak michelin lastigi cocuk sevdasi var o yuzden kimse annesi kadar cocugunu dusunemez hasta olmadikca sikinti yok

Nur B. A.
9 Ağustos 2025 19:50
cok yedikleri zaman hemen kilolarina bakyrm ve sonuc 100 gram almamslar ☺️ artk bende pes ettm keyifleri sagliklari.yerinde olsunn
B
Birsen K. Y.
9 Ağustos 2025 19:52
Hayır yemek için zorladığımda da kusuyor ki uzmanlar yediği kadar yesin diyorlar. İlla kendimizi kötü hissettirecekler ya ne diyim ki
E
Elif Y. G.
9 Ağustos 2025 20:38
Önemli olan sağlıklı olması doktor kilosu için birşey demiyorsa bence kafana takma. Eğer denemek istersen instagram da hastaolmayançocuk adında bir sayfa var atom tarifi boy uzatıp kilo aldırıyormuş bakabilirsin ben denemedim ama yapıp memnun kalanlar var . Anneni bile takma bu konuda onların dönemi gibi değil kilolu olup hasta olsa daha mı iyi . Sen mükemmel bi annesin herşeye yetersin
B
Birsen K. Y.
9 Ağustos 2025 20:50
Elif Hanım çok çok teşekkür ederim harika birisiniz böyle insanlar gördükçe umudumu asla yitirmiyorum hemen sayfayı takip edeceğim iyi ki varsınız 💕

Didem T.
Uyku Danışmanı
9 Ağustos 2025 21:00
Merhaba endişeniz varsa birkaç öneri paylaşabilirim:
• Beslenme saatlerini düzenli tutmaya çalışın, öğün sayısını artırabilirsiniz.
• Enerji ve besin değeri yüksek ama sağlıklı atıştırmalıklar sunun (örneğin avokado, yoğurt, tam tahıllı ürünler).
• Süt ve süt ürünlerini yeterli miktarda vermeye özen gösterin.
• Bebeğinizin sevdiği sağlıklı besinleri keşfedin, çeşitlendirin
Daha fazla öneri ve destek için Instagram sayfamı takip edebilirsiniz; düzenli paylaşımlarla size yol göstermeye devam ediyorum. İsterseniz danışmanlık hizmetlerimle de birebir destek olabilirim. Her zaman yanınızdayım 💛
Samsunçocukgelişimiveuyku instagram sayfam
• Beslenme saatlerini düzenli tutmaya çalışın, öğün sayısını artırabilirsiniz.
• Enerji ve besin değeri yüksek ama sağlıklı atıştırmalıklar sunun (örneğin avokado, yoğurt, tam tahıllı ürünler).
• Süt ve süt ürünlerini yeterli miktarda vermeye özen gösterin.
• Bebeğinizin sevdiği sağlıklı besinleri keşfedin, çeşitlendirin
Daha fazla öneri ve destek için Instagram sayfamı takip edebilirsiniz; düzenli paylaşımlarla size yol göstermeye devam ediyorum. İsterseniz danışmanlık hizmetlerimle de birebir destek olabilirim. Her zaman yanınızdayım 💛
Samsunçocukgelişimiveuyku instagram sayfam