Minimal Dil Bağı
80 görüntüleme

Ezgi B.
10 Temmuz 2025 13:52
Merhabalar, oğlum minimal dil bağı ile doğdu. Emmesine engel olmadı, kilosu iyi memeyi tutmasında sorun yaşamadık çok şükür. Şu an 7 aylık, acaba ilerleyen dönemlerde konuşmasına engel teşkil eder mi? Kesilmesi için geç ya da erken kalıp kalmadığımızı bilmemekle birlikte bu süreci nasıl ilerletmek gerekir? Bulunduğumuz ildeki devlet hastanesi çocuk doktorları pek detaylı bakıp ilgilenmiyorlar, her durumu 1-2 yaşından sonraya atıyorlar. Buradan da sizlere bir danışmak istedim.
Ş
Şeyma Ü.
11 Temmuz 2025 00:40
Merhaba benim oğlum da henüz bir aylık biximde minmal derecede dil bağı var ve doktorumuz çocuk cerrahına gitmemiz gerektiğini onların daha iyi ilgileneceği kısa bi operasyonla halledebileceklerini söylediler bir kaç ay içinde. Küçükken daha ufak bi operasyon ile halledeilebir dedi belki çok büyük bi bağ olmadığı için öyle demiştir. Çocuk cerrahisine henüz ben de götürmedim ama bildiğim bu kadarı paylaştım sizle
A
Ayşe N.
11 Temmuz 2025 05:41
Benim bebegimde dil bagi varmış ama ilk kontrol olan 5 günlük kontrolünde sormama rağmen doktor yok dedi. Emme de problem olmayınca bende bilmedim. Ta ki ek gıdaya geçip cocuk aylarca yemeyince gittiğim doktorun birine sordum acaba var mi ondan mı yemiyor dedim yoktur ya falan dedi benim israrimla baktı ve evet az varmış dedi. 8 9 aylik olmustu oğlum ve ek gıda reddediyordu doktorlar geçiştiriyordu normal diyordu ama sebebi buymuş. Biz 10 aylıkken kestirdik bebegim yemeye başladı ama bu defa da bağırsak alınmadığı için Kabızlık başladı. Şu an 13 aylik ve ne yemek yiyor ne kabızlığı geçiyor. İri doğan bebeğim olması gerekenden 1 kg geri çıkıyor. Dil bagi olan herkese önerim lütfen beklemeden bir an önce kestirin

Ezgi B.
11 Temmuz 2025 09:50
Öncelikle tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Ayşe Nur hanım sizin yorumunuzda anlayamadığım bir nokta, bağ kesildikten sonra bağırsak alınmadığı için demişsiniz o kısmı anlayamadığım için tekrar yorumlamanızı rica edebilirmiyim? Bu arada çok geçmiş olsun umarım bu sorunların hepsi kısa zamanda ortadan kalkar🌸
A
Ayşe N.
14 Temmuz 2025 13:42
Merhaba Ezgi Hanım. Klavye hatası olmuş kusura bakmayın. Bağırsak alışmadığı için yazmıştım . Geçmiş olsun dilekleriniz için de teşekkür ederim 🩷