Merhaba Yardımcı Olursanız Ne Mutlu Bana Şimdiden Teşekkürler Konu Otizm

395 görüntüleme
B

Bayram Ş.

5 Temmuz 2026 19:05
KARAN - Doğum ve Tıbbi Öykü

Doğum Bilgileri

Doğum tarihi: 07.09.2024 ŞUAN 22 AYLIK

Gebelik haftası: 36. gebelik haftasında doğmuştur (geç preterm / yaklaşık 4 hafta erken doğum).

Yenidoğan Dönemi

Doğum sonrası Bayrampaşa Kolan Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde (YYBÜ) 23 gün küvez öyküsü bulunmaktadır.

Cerrahi Öykü

Yaklaşık 3 aylıkken Bağcılar Devlet Hastanesi'nde dudak ameliyatı geçirmiştir. Ameliyat sonrası yaklaşık 15 gün hastanede yatışı olmuştur.

Yaklaşık 1 yaşındayken İstanbul Tıp Fakültesi'nde damak ameliyatı geçirmiştir. Bu süreçte yaklaşık 10 günlük hastane yatışı olmuştur.

Kronolojik Özet

36. gebelik haftasında erken (geç preterm) doğum.

07.09.2024 doğum.

Doğum sonrası 23 gün küvez (YYBÜ) takibi.

Yaklaşık 3 aylıkken dudak ameliyatı (Bağcılar Devlet Hastanesi) – yaklaşık 15 gün yatış.

Yaklaşık 1 yaşındayken damak ameliyatı (İstanbul Tıp Fakültesi) – yaklaşık 10 gün yatış.

çok televizyona maruz bıraktık bi anne baba olarak maşa ile koca ayı sesi duydugu zaman kendinden geçiyor 6 7 aylık iken ismine tepki veriyordu bay bay gel gel yapıp al ver ilişkisi vardı ama kesildi 10 kez adı ile seslenince 1 veya 2 kez bakıyor , gel gel yapmıyor bay bay yapmıyor, al ver hala yapıyor kelimesi yok şuan babıldama var birde tiz sesler çıkarıyor mama çok nadir diyo anne demeye çalışırdı kesildi evin içinde koşuyor koşarken gülüyor alkış yapıyor bide eline bakıyor avuç içine ama bunu canı sıkılınca veya konuşmaya çalışınca yapıyor gibime geliyor bana bi akıl verin lütfen
C

Cennet ..

5 Temmuz 2026 19:11
Sizinle göz teması var mı? Konuyla alakalı bir uzman görüşü aldınız mı? Yakınlarında akranı var mı? Küçük çocuklar akrana maruz kalırlarsa daha iyi konuşuyorlar. Bu hastane süreçlerinden dolayı ekrana maruz kaldığını düşünüyorum ama hiçbir şey için geç değil.
B

Bayram Ş.

5 Temmuz 2026 19:16
Cennet 💐
Sizinle göz teması var mı? Konuyla alakalı bir uzman görüşü aldınız mı? Yakınlarında akranı var mı? Küçük çocuklar akrana maruz kalırlarsa daha iyi konuşuyorlar. Bu hastane süreçlerinden dolayı ekrana maruz kaldığını düşünüyorum ama hiçbir şey için geç değil.
Göz teması var konşurken ağzıma bakıyor gözlerimin içine bakıyor getir diyorum getiriyo bazen getirmiyo kendisi ayakkabısını giymeye çalışır omuzumdan tutar kıyafetlerini giydirmeme yardım eder pijamasını yattığı halde veya ayakta elimizden tutup götürür istedigi şeye kafamız allak buşşak doktora götürdük denver testi yapıldı 30 35 dakıka konuştuk seslendi bakmadı verdigi puzzle ve küpleri üst üste koydu mesela Karan diyorum bakmıyor Karan al oglum diyorum hemen her seferinde bakıyor
C

Cennet ..

5 Temmuz 2026 19:21
Uzman değilim fakat anlattığınız kadarıyla otizm düşünmedim. Tabiki çok fazla çeşidi var en doğrusu bir uzman görüşü almaktır. Bizlerde etrafımızda doğru yanlış çok fazla içeriğe maruz kalıyoruz. Haliyle neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilemiyoruz. Bu aylarda çocuklar bazen işine geleni duyup işine geleni duymayabiliyor.
Hatice E.

Hatice E.

Premium Üye
5 Temmuz 2026 19:21
Bayram Şirin
Göz teması var konşurken ağzıma bakıyor gözlerimin içine bakıyor getir diyorum getiriyo bazen getirmiyo kendisi ayakkabısını giymeye çalışır omuzumdan tutar kıyafetlerini giydirmeme yardım eder pijamasını yattığı halde veya ayakta elimizden tutup götürür istedigi şeye kafamız allak buşşak doktora götürdük denver testi yapıldı 30 35 dakıka konuştuk seslendi bakmadı verdigi puzzle ve küpleri üst üste koydu mesela Karan diyorum bakmıyor Karan al oglum diyorum hemen her seferinde bakıyor
Merhaba, uygulamadaki topluluklar alanına girerek, otizm başlığını bulursanız orada bir doktor 26 haziranda bu durum ile ilgili konu açtı ve sorulara cevap verdiğini görüyorum. Dilerseniz bir sorun en azından uzman görüşü almış olursunuz. Sağlıkla büyüsün Karan 🌸
N

Nehar K.

5 Temmuz 2026 21:34
Ekrandan dolayı bir tanıdığım çocuğunu otizm şüphesiyle götürdü. Ayina göre gerileme olduğunu düşündü. Evet gerileme varmis ama otizm degil. Oyun terapileriyle ayindan da öteye geçti. Bu tarz merkezlere bo bakın belki işinize yarar
Begüm A.

Begüm A.

5 Temmuz 2026 21:52
Merhabalar ,ben özel eğitim öğretmeniyim tanı koymuyorum fakat otizmli birçok öğrenci ile çalıştım az çok biliyorum artık tabiki hepsi birbirinden çok çok farklı ama anlattıklarınız bana da çok otizim gibi gelmedi bir arkadaşımın çocuğu da anlattığınız gibiydi ergoterapi ve oyun gruplarına götürdü 6 ay kadar şimdi kreşe başladı ve çok çok ilerledi .Yüne de içiniz rahat etmeyecekse uzman görüşü alın derim ama otizm gibi değil de sosyalleşmeye ihtiyacı var gibi geldi
B

Bayram Ş.

6 Temmuz 2026 21:41
Begüm Aksoy
Merhabalar ,ben özel eğitim öğretmeniyim tanı koymuyorum fakat otizmli birçok öğrenci ile çalıştım az çok biliyorum artık tabiki hepsi birbirinden çok çok farklı ama anlattıklarınız bana da çok otizim gibi gelmedi bir arkadaşımın çocuğu da anlattığınız gibiydi ergoterapi ve oyun gruplarına götürdü 6 ay kadar şimdi kreşe başladı ve çok çok ilerledi .Yüne de içiniz rahat etmeyecekse uzman görüşü alın derim ama otizm gibi değil de sosyalleşmeye ihtiyacı var gibi geldi
Bulamadım ya
Begüm A.

Begüm A.

6 Temmuz 2026 21:42
Bayram Şirin
Bulamadım ya
Pardon neyi
B

Bayram Ş.

6 Temmuz 2026 21:44
Begüm Aksoy
Pardon neyi
Kusura bakmayın yanlış alıntı yaptım 26 Haziran'da bu durum ile ilgili bir doktor konu açmış bir kullanıcı önerdi yanlışlıkla sizi alıntıladım afedersiniz
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir