Mercimek Tadımı
88 görüntüleme

Gözde B. ..
7 Ocak 2026 08:13
Merhaba anneler
İkizlerim 7 buçuk aylık.
Gaz sebebiyle mercimeği de 3 gün kuralıyla vermemiz öneriliyor. Bugün mercimek deneyeceğim sanırım yeşil mercimekli ve daha fazla gaz oluyormuş O yüzden kırmızı mercimeği denemeye karar verdim fakat siz nasıl verdiniz yani sadece haşlayıp ezeyimmi? Kabızlık ve kolik sorunumuz da olduğu için biraz temkinliyim, yardımınızı rica ederim🙏
İkizlerim 7 buçuk aylık.
Gaz sebebiyle mercimeği de 3 gün kuralıyla vermemiz öneriliyor. Bugün mercimek deneyeceğim sanırım yeşil mercimekli ve daha fazla gaz oluyormuş O yüzden kırmızı mercimeği denemeye karar verdim fakat siz nasıl verdiniz yani sadece haşlayıp ezeyimmi? Kabızlık ve kolik sorunumuz da olduğu için biraz temkinliyim, yardımınızı rica ederim🙏
B
Buket ..
7 Ocak 2026 08:32
Bir yerde mercimeğin gazını azaltan yontem olarak mercimeği suya koyup çırpıcı ile çırpıp köpüğünün çıkmasını sağlamak gerekiyor diye okumuştum.pişerken de çıkan köpüğü atmanız gerekiyor içine de birazcık kimyon atabilirsiniz o da gazını alıyor. Ben hep çorbasının içine 1-2 yemek kaşığı koyarak verdim. Direkt mercimek vermedim

Hatice C. ..
7 Ocak 2026 09:00
Buket hanımın dediklerine katılıyorum peki kaç aylık bebek ayrıca yeşilin gazı değil kara suyu oluyor kırmızıve sarı mercimeğin gazı var diye biliyorum yanlışsa düzeltin tabi pirincide cirpiciyla karıştırıyorum oda bembeyaz veriyor suyunu
R
Rukiye Ç.
7 Ocak 2026 09:03
Ben normal mercimek çorbası gibi yapıp içine çok az kimyon koyuyorum , tuz vs yok zaten. Düdüklüde pişiriyorum güzelce,bi sorun yaşamadım çok şükür

Gözde B. ..
7 Ocak 2026 10:37
Ikizlerim 8 aylıkolmak üzere 🧿 hepimizin bebeklerini Allah korusun. Hepinize çok teşekkürler. 🙏
Kimyon atıyorum o halde . Sanırım kimyonun herhangi bir zararı yoktur. Birkac defa da suyunu değiştirdim. Biraz uzun sure kısık ateşte kaynadı, vitamini kaçmasa bari 😅
Kimyon atıyorum o halde . Sanırım kimyonun herhangi bir zararı yoktur. Birkac defa da suyunu değiştirdim. Biraz uzun sure kısık ateşte kaynadı, vitamini kaçmasa bari 😅