Mercimeği Bebeğinize Ne Zaman Verdiniz

158 görüntüleme
D

Didem K.

18 Şubat 2026 09:52
Bebeğim alerjik bi bebek süt ürünleri tüketemiyor ne yedircek şaştım mercimek verebilir miyim ki 6 aylık henüz tadımlara başladık 5bucuk aylıkken
A

Arzu.G

18 Şubat 2026 10:14
[6.ayinda](6.ayinda) verdim ben ,bir iki saat suda bekletin ilk haşlama suyunu dökün icine azıcık kimyon atın piştikten sonra gaz yapmaz
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

18 Şubat 2026 10:14
Ben veriyorum hem besleyici hem çok güzel oluyor çokta seviyor bebeğim ama tek purobelm verince hasda oluyor kızım ne zaman versem bildiğiniz hasdalanıyor yani ne den oluyur çok şaşkınım ama alerji vs yok ama tuaf
A

Arzu.G

18 Şubat 2026 10:15
Yeşil mercimeği daha fazla bekletin suda
A

Arzu.G

18 Şubat 2026 10:20
Pırasa , ıspanak , brokoli, karnabahar, nohut , kabak, havuç , patates, pancar, tavuk çorbası, şehriye çorbası ,tadimlar bittiyse kıyma(çift çekilmiş) mevsim meyveleri ( irmikle muhallebi yapabilirsiniz) yumurta (alerjisi yoksa )tuzsuz zeytin
İlsu O. K.

İlsu O. K.

18 Şubat 2026 10:32
Merhaba Didem Hanım; [7.ayda](7.ayda) vermeye başladım. Su da bekletmeniz iyi olur gazlı bir bebeğiniz varsa baklagiller gaz yapabiliyor malesef. Alerji durumunuz varsa bir çocuk doktorunuzdan bebeğinize göre besin listesi almanız işinizi çok kolaylaştırır. Ama endişe etmeyin adı üstünde hala tadım dönemindesiniz doymak için değil keşfetmek, tatmak için bu süreç. ❤
İlsu O. K.

İlsu O. K.

18 Şubat 2026 10:36
Her bebeğin beslenmesi kendine özeldir. Her bebek aynı ayda aynı şeyleri tüketemeyebilir 8.aya kadar örnek olması açısından paylaşıyorum. Bu listede bizimde alerji gösterdiğimiz besinler oldu hala denemediğimiz besinlerde var ❤

6-Ay ( patates-tatlı patates-havuç-kabak-balkabağı-avakado-elma-armut-şeftali-muz-erik-kayısı-mürdüm eriği-yoğurt-tuzsuz peynir-pirinç-irmik-yulaf-yumurta sarısı)

7-Ay (brokoli-karnabahar-fasülye-bezelye-enginar-pırasa-bamya-semizotu-kereviz-ıspanak-lahana-soğan-sarımsak-pancar-salatalık-kavun-karpuz-üzüm-hurma-nar-ayva-tuzsuz tereyağ-bulgur-arpa ve tel şehriye-erişte-bebek makarna-mısır unu-kuzu kıyma-tavuk-hindi-tarhana-mercimek-ceviz-badem-tarçın-kekik-nane-kimyon-pekmez-)

8-Ay ( kapya biber-kuru kayısı-labne-balık-maydanoz-dereotu-kuşkonmaz-pazı-limon-turp-incir-yeni dünya-mango-kefir-kinoa-siyez un-tam buğday un-çavdar un-yumurta beyazı-mercimek-nohut-kuru fasülye-barbunya-fındık-fıstık-kestane-zeytin)

1 yaşına kadar yasak besinler (İnek sütü-Tuz-Şeker-Bal-Çikolata ve Kakao-Çay-Kırmızı Meyveler-Domates-Patlıcan-Mandalina ve Portakal-Bakla-Paketli Gıda-Şarküteri Ürünleri)

Et ve tavuk suyu yerine besinin kendisini tüketmesi daha sağlıklı. Bebek beslenmesinde sakatat (beyin gibi) yer verilmemeli.
A

Arzu.G

18 Şubat 2026 10:47

İlsu Olcahan Kantarcılar

Her bebeğin beslenmesi kendine özeldir. Her bebek aynı ayda aynı şeyleri tüketemeyebilir 8.aya kadar örnek olması açısından paylaşıyorum. Bu listede bizimde alerji gösterdiğimiz besinler oldu hala denemediğimiz besinlerde var ❤

6-Ay ( patates-tatlı patates-havuç-kabak-balkabağı-avakado-elma-armut-şeftali-muz-erik-kayısı-mürdüm eriği-yoğurt-tuzsuz peynir-pirinç-irmik-yulaf-yumurta sarısı)

7-Ay (brokoli-karnabahar-fasülye-bezelye-enginar-pırasa-bamya-semizotu-kereviz-ıspanak-lahana-soğan-sarımsak-pancar-salatalık-kavun-karpuz-üzüm-hurma-nar-ayva-tuzsuz tereyağ-bulgur-arpa ve tel şehriye-erişte-bebek makarna-mısır unu-kuzu kıyma-tavuk-hindi-tarhana-mercimek-ceviz-badem-tarçın-kekik-nane-kimyon-pekmez-)

8-Ay ( kapya biber-kuru kayısı-labne-balık-maydanoz-dereotu-kuşkonmaz-pazı-limon-turp-incir-yeni dünya-mango-kefir-kinoa-siyez un-tam buğday un-çavdar un-yumurta beyazı-mercimek-nohut-kuru fasülye-barbunya-fındık-fıstık-kestane-zeytin)

1 yaşına kadar yasak besinler (İnek sütü-Tuz-Şeker-Bal-Çikolata ve Kakao-Çay-Kırmızı Meyveler-Domates-Patlıcan-Mandalina ve Portakal-Bakla-Paketli Gıda-Şarküteri Ürünleri)

Et ve tavuk suyu yerine besinin kendisini tüketmesi daha sağlıklı. Bebek beslenmesinde sakatat (beyin gibi) yer verilmemeli.

Kırmızı meyveler ve domates neden yasaktı
İlsu O. K.

İlsu O. K.

18 Şubat 2026 15:50
Arzu Hanım aslında tadım listesi biraz bebeğe ve doktora göre şekilleniyor gibi elbette tuz,şeker,bal paketli ürünler,şarküteri ürünleri,çikolata,kakao,çay,inek sütü,bakla,patlıcan ve sakatat tüm bebeklere 1 yaşından önce yasak)

Ama turunçgiller, kırmızı meyveler,kivi,domates,yer fıstığı,kabuklu deniz ürünleri gibi alerjen ihtimali yüksek besinleri daha erken tattırın diyen doktorlarda var.

Benim domatese ve avakadoya alerjim var. Oğlumda avakado yediğinde ciddi sindirim sorunu yaşadık. Bu yüzden 1 yaş sonrasına kaldı kırmızı meyveler ve domates. Listeyi paylaşırken kafa karışmasın diye özellikle belirttim her bebeğin beslenmesi kendine özeldir diye ki anneler eksik hissetmesin ❤

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir