Menenjit ve Rota Virüs Aşısı

125 görüntüleme
R

Rukiye K.

22 Aralık 2025 11:29
Doktorumuz aşı hakkında bilgi bile vermedi kendi çabamla öğrenmeye çalışıyorum. Bebeğim 3 ay 19 günlük. Menenjit aşılarını 5-7-9.aylarda yaptırsam olur mu acaba
Z

Zeynep C.

22 Aralık 2025 11:58
Merhaba iki tür menenjit aşısı oluyor bizim doktorumuz bexero için 7-11-13. Aylar nimenrix için 13. Ay olarak planlamayı yaptı örnek olsun diye yazmak istedim 😊
Afranur K.

Afranur K.

22 Aralık 2025 12:06
Bizim doktorumuz da
3. Ay da bexsero 1. Doz
5. Ay da bexsero 2. Doz
7. Ay da nimerix 1. Doz
9. Ayda da hemogram bakıp kan değerlerini kontrol edecek
14-16. Aylarda da nimerix 2. Doz ve beksero 3. Dozu planladı.

Hala 3. Ayda olduğunuz için isterseniz başka bir hekimle yeniden planlama yapın. O hekim 3 den başlarsa bile vaktiniz var hala
Afranur K.

Afranur K.

22 Aralık 2025 12:07
Bu arada yanlış bilmiyorsam rota için ilk 100 gün içinde ilk dozun yapılması gerekiyor onun için sanırım geç kaldınız ama telafi edilen bir yolu var mı doktordan bilgi almak lazım
R

Rukiye K.

22 Aralık 2025 12:20
Doktor sadece aynı anda bexsero ve nimenrix yapılacak demiş başka bir şey söylememiş🙄 ne yapacağımı şaşırmış durumdayım
R

Rukiye K.

22 Aralık 2025 12:21
Evet geç kaldık etkisi azalır demiş ama yine de bugün ilk dozu yaptırdık ne kadar korursa kâr diye düşünerek. Ama ne sağlık ocağı ne de doktordan doğru düzgün bilgi alamıyorum
Ilgım G.

Ilgım G.

22 Aralık 2025 13:52
Aşı takvimini bizim doktorumuz diğer aşılarla çakışmayacak şekilde düzenledi. Örneğin 2. Ayda bakanlığın aşıları yapıldı, 3. Ayda rota ve menenjit, 4. Ayda yine bakanlık aşıları yapıldı şimdi 5. Ayda yine aşılar var; siz bu aşı takviminizi sizin takibinizi yapan aile hekimliğindeki ebenizle paylaşın o doğrusunu söyleyecektir.
E

Eylem Y.

22 Aralık 2025 21:43
Bizim doktor1 yaş sonrası önerdi menenjiti
I

Ilksen D. ..

23 Aralık 2025 18:28
Sizin hangi aylarda istemenizden ziyade doktorunuzun sizi yönlendirmesi daha sağlıklı. Bu yüzden on araştırma yapıp doktorunuza sorun derim ki ben öyle yapıyorum. Menenjit asisinin takvimini doktor bana söyle açıkladı:" bulundugunuz yerin sosyo ekonomik durumuna göre belirleriz biz doktorlar, örneğin göç alan bölgelerde veya sosyo ekonomik durumu düşük olan yerlerde ikamet eden cocuklarda erken dönemde Menenjit aşısının yapılmasını tercih ediyorum. Erken aylarda yapılan zaten pek çok aşı var, bebeğin vücudunu yormaya gerek yok şimdiden." Diyerek bizim Menenjit aşı takvimini geç döneme aldı.
R

Rukiye K.

23 Aralık 2025 19:14
Ben de araştırma yapıp doktorumuza soruyorum ama beni yeterince bilgilendirmiyor söylediği şeylerde en önemli kısımları atlıyor mesela rota aşısını sorduğumda “bebeğin kaç haftalık en geç 15.haftaya kadar yapılmalıdır” demiyor ben bunu kendim öğrenip sorduğumda da bana etkisi azalır diyor herhangi bir öneri ya da önemli bilgileri söylemiyor bu sebeple değiştireceğim zaten. Buraya sormamın sebebi diğer doktorlar ne demiş görüş birliği var mı bunu merak ettim. Teşekkür ederim cevabınız için😊 bunu burada paylaşmanız da iyi oldu önemli bir bilgiymiş bence

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir