Menenjit ve Rota Aşısı

193 görüntüleme
B

Buse A.

15 Mayıs 2026 21:01
Bebeğime 90. günde rota aşısı ve menenjit aşısı yapılacak.

İlk sorum rota aşısı için geç bir tarih mi?

ikicisi sorum ise menenjit aşısında aynı gün içinde hem nimenrix hem de bexsora yapılabilir mi?
E

Ebru

15 Mayıs 2026 21:04
3.5 ay olana kadar ilk dozun yapılmış olması gerekiyor 14. Hafta diye de geçiyor. 90. Gün olduğu için sizin için sıkıntı olmayacaktır. Biz aynı anda iki menenjiti de yaptırdık. Bazı doktorlar ayrı takvim oluşturuyormuş diye duydum.
B

Buse A.

15 Mayıs 2026 21:07
ebru hanım cevabınız için teşekkür ederim, peki çok ağrı ve ateş yaptı mı aynı günde olunca
Göktenur B.

Göktenur B.

15 Mayıs 2026 21:23
Biz de 3. Ayında rota ve bexsora aşısını aynı gün yaptırmıştık ağrı veya ateş olmamıştı nimenrix biraz ağır geçiyormus gördüğüm kadar
E

Ebru

15 Mayıs 2026 21:34
Buse Akbaş
ebru hanım cevabınız için teşekkür ederim, peki çok ağrı ve ateş yaptı mı aynı günde olunca
Bizim takvimde rota 2-4. Aylardaydı. Ama rota zaten ateş yapmıyor. Menenjitlerden bexero ateş yapabiliyor bizim en çok 37.6 oldu 38 den önce calpol verme dedi doktor ama aşırı huzursuzdu uyuyamıyordu bir çay kaşığı verdim. Bir de o gün çok kalın giydirmeyin sık ateş takibi yapın bir şey olmaz İnşallaj 🙏
E

Ebru

15 Mayıs 2026 21:35
Göktenur Bektaş
Biz de 3. Ayında rota ve bexsora aşısını aynı gün yaptırmıştık ağrı veya ateş olmamıştı nimenrix biraz ağır geçiyormus gördüğüm kadar
Nimenrix hafif geçiyor diye biliyorum ağır olan bexero
Göktenur B.

Göktenur B.

15 Mayıs 2026 21:36
Ebru
Bizde ağır geçmedi hatta hiç ateşi olmadı huysuzluğu olmadı çünkü bizim aşı takvimimizde ilk rota ve bexsora vardı belkide bebekten bebeğe farkediyor
M

Merve H.

15 Mayıs 2026 21:43
Bexero özellikle ilk dozda çok zorladı bizi. Bebeğim inanilmaz ağladı ağrı kesici süresini asla aksatmayin. Sonraki bexero dozları da yavastan toparlıyor. Nimenrix ten korkmayın o daha hafif
Göktenur B.

Göktenur B.

15 Mayıs 2026 21:45
Ebru
Belkide ben yanlış biliyorum ama genel olarak bizde hiç bı aşıdan sonra ateş veya huzursuzluk olmadı
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir