Menenjit ve Rota

221 görüntüleme
Ş

Şaziye

3 Mart 2026 23:06
Menenjit için

3.,5. Ve 7. Ay sonunda bexsero 13. Ay sonunda nimenrix yapılsa koruma sağlar mı?

Rota için

3. Ve 5. Ay sonunda yapılsa olur mu? Menenjit ile birlikte?
A

Aylin D. ..

3 Mart 2026 23:28
Takip etmemiz gereken başka özel aşı var mı ikisi dışında
Ş

Şaziye

3 Mart 2026 23:28
Yok
Ö

Özge T.

4 Mart 2026 00:12
İki menenjit aşısı aynı anda yapılabiliyor, rota da aynı anda yapılabiliyor. Rota ağızdan veriliyor diğer iki iğne de bacaklardan yapılıyor. Bebeğin durumuna göre ağır geleceği düşünülürse menenjitler birer hafta arayla yapılabilir. Benim oğlum dediğiniz tek sayı aylarda oldu çünkü zaten çift aylarda 2-4 devlet aşıları vardı. Yalnızca ilk menenjitlerde ateşlendi tek gece kontrol altında geçirdik.
Ş

Şaziye

4 Mart 2026 00:17
Özge Topçu
İki menenjit aşısı aynı anda yapılabiliyor, rota da aynı anda yapılabiliyor. Rota ağızdan veriliyor diğer iki iğne de bacaklardan yapılıyor. Bebeğin durumuna göre ağır geleceği düşünülürse menenjitler birer hafta arayla yapılabilir. Benim oğlum dediğiniz tek sayı aylarda oldu çünkü zaten çift aylarda 2-4 devlet aşıları vardı. Yalnızca ilk menenjitlerde ateşlendi tek gece kontrol altında geçirdik.
3 bexsero 1 nimenrix mi yaptırdınız siz de? Dediğim aylarda yaptırdınız yani doğru mu anladım Özge hanım? Ben bir sürü doktora gittim hepsi farklı söyledi. Ben de şaşırdım nasıl yaptıracağımı. Kimi 6 doz kimi 7 doz biri 4 doz dedi böyle. Anlamadım nasıl yaptıracağımı.
Ö

Özge T.

4 Mart 2026 05:31
o kendi takvimi oluşturulabilen bir aşı ya o yüzden farklı söylemişlerdir ama aynı kapıya çıkıyodur yine, aile hekimindeki hemşireyle de planlayabilirsiniz aşıyı getirince ücretsiz uygulayacak, bexero ve nimenrix bi takım gibi düşünün, yani oğlum [3.ayda](3.ayda) ikisini, [5.ayda](5.ayda) ikisini oldu bunlarla aynı gün rotayı da oldu, üçüncü tur da 13.ayında. Doktorlardan hangisine güveniyorsanız onun takvimine uyun zaten ecz için yazması lazım
Ş

Şaziye

4 Mart 2026 16:18
Bugün başka bir doktorla görüştüm. 5.,7. Ve 13. Ayda bexsero ve nimenrix aynı anda yapılacak dedi. Aynı anda yapılır mı bu aşılar ağır gelmez mi? Bir de 5. Aya rotarixin 2. Dozunu koyduk. Hatta bana 2,5 aylıkken rota 1. Dozu yaptır 1,5 ay sonra 2. Dozu yaptır dedi. Mantıklı geldi araştırmalarım sonucunda bu doktor. Fakat aynı anda hem bexsero hem nimenrix bilemedim.
Ş

Şaziye

4 Mart 2026 16:19
Eğer 3. Ay rota, 5. Ay da rota yaparsam; 5. Ayda 3 aşı birden ağır gelmez mi?
M

Melisa

4 Mart 2026 20:33
Şaziye Önder
Eğer 3. Ay rota, 5. Ay da rota yaparsam; 5. Ayda 3 aşı birden ağır gelmez mi?
Aynı soruyu günlerdir ben soruyordum cok şükür 3ünu vuruldu ilk gun epey huzursuz agladi simdi cok şükür iyi
Ş

Şerife Ş.

4 Mart 2026 23:41
Merhaba 7 aylık oğluma menenjit aşısı nasıl yaptırmalıyım
Ş

Şaziye

4 Mart 2026 23:59
Melisa
Aynı soruyu günlerdir ben soruyordum cok şükür 3ünu vuruldu ilk gun epey huzursuz agladi simdi cok şükür iyi
öyle mi geçmiş olsun 🐣 peki doktor bana dedi ki 2,5 aylıkke yaptır. Şimdi benim bebeğim 2 ay 4 günlük ve bugün 2. Ay devlet aşıları yapıldı. 11 gün sonra rota yapılsa sıkıntı olmaz mı? O yüzden 3. Ay girer girmez yaptırayım diyorum. 2. Doz da maalesef menenjitlerle beraber olacak
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir