Menenjit Sonrası Ateş
70 görüntüleme
D
Dilara O.
16 Temmuz 2026 23:44
Merhaba anneler bugun nimenrix ve bexero 2. Doz aşılarını olduk. Ateş durumunu saat saat not aldım bu şekilde
21:05 ateş 37.3
21:31 ateş 38 calpol verdim
22:05 ateş 38.4
22:35 ateş 38.1
22:56 ateş 37.3
23:40 ateş 37.9
Yani bi düştü sonra tekrar yükselişe gecti gibi genel durumu hareketli bi bebekti normalde şimdi biraz daha sakin ama hala bir şeylere saldırıyor tabi şimdi devamlı bi ıh lama var huysuzluk hafif yaptı çok degil gülüyo da bagrıyo da yani biraz uyku hali var az bir şey uyudu uyandı calpolu yine gece 1 bucuk gibi vericem hala normalde dönmezse sizce normal mi tekrar yükselir mi ateş oldugunda çok panik oluyorum
21:05 ateş 37.3
21:31 ateş 38 calpol verdim
22:05 ateş 38.4
22:35 ateş 38.1
22:56 ateş 37.3
23:40 ateş 37.9
Yani bi düştü sonra tekrar yükselişe gecti gibi genel durumu hareketli bi bebekti normalde şimdi biraz daha sakin ama hala bir şeylere saldırıyor tabi şimdi devamlı bi ıh lama var huysuzluk hafif yaptı çok degil gülüyo da bagrıyo da yani biraz uyku hali var az bir şey uyudu uyandı calpolu yine gece 1 bucuk gibi vericem hala normalde dönmezse sizce normal mi tekrar yükselir mi ateş oldugunda çok panik oluyorum
D
Duygu A.
17 Temmuz 2026 00:40
Bende çok panik oluyorum ilk doz olduk geçenlerde 24 saat ateş oldu ertesi aksama geçti 38 de calpol verdim bezle sildim sürekli diğer aşılarda hiç olmamıştı ateş
D
Dilara O.
17 Temmuz 2026 00:43
Bende çok panik oluyorum ilk doz olduk geçenlerde 24 saat ateş oldu ertesi aksama geçti 38 de calpol verdim bezle sildim sürekli diğer aşılarda hiç olmamıştı ateş
D
Duygu A.
17 Temmuz 2026 00:54
Evet o yüzdenmiş diğer dozları içinde gerginim açıkçası o yüzden anlıyorum sizi
K
Kader T.
17 Temmuz 2026 00:57
Bizde de aynı durum oldu, düşüp tekrar yükseldi ve tekrar tekrar. Çok erken ve uzun bir blok uyku yaptı. Ertesi sabah hiçbir şeyi kalmamıştı. Geçmiş olsun.
D
Dilara O.
17 Temmuz 2026 00:59
Bizde de aynı durum oldu, düşüp tekrar yükseldi ve tekrar tekrar. Çok erken ve uzun bir blok uyku yaptı. Ertesi sabah hiçbir şeyi kalmamıştı. Geçmiş olsun.

İlsu O. K.
17 Temmuz 2026 01:32
Merhaba Dilara Hanım; çok geçmiş olsun. Bexsero değil ama Nimenrix biraz ateş yapıyor. Biz iki gün arayla yaptırdık bu yüzden. Bexseroyu rahat geçirdik üçüncü dozuydu ama nimenrixte yamulduk doktorumuz o yüzden araya zaman koymak istemiş. Malesef menenjit aşıları biraz ateş yapabiliyor bizde bu dereceleri gördük fakat 38 de calpol verdikten sonra yükselme olmadı bir süre aynı devam etti ben tekrarlamadım bu yüzden ilacı genelde tek sefer yetiyor, ertesi gün toparlamıştı.. Açıkcası ben 38 öncesinde çok müdahale etmeyi doğru bulmuyorum ılık duş, bol su ile geçirmeye çalışıyorum ve aşı olduktan sonra bezle gezdiriyorum ki hiç hararetlenmesin vücudu diye öylede yatırıyorum, havalarda sıcak malum. Ateş konusunda endişelenmekte haklısınız insan ne yapacağını bilemiyor özellikle 1 yaş altında panik oluyor insan ama aşı sonrası 3 güne kadarda ateş olabiliyor. Her bebeğin tıbbi durumu farklı ben size calpol verin vermeyin diyemem en doğrusu çocuk doktorunuza danışmanız olur ama endişe etmeyin genel durumu iyi ise huzursuzluk, ateş, uykuya eğilim aşı zamanı normal.
N
Nazlıcan
Premium Üye
17 Temmuz 2026 03:41
Menenjit ağır bir aşı olduğu için doktorumuz bize aşıya gitmeden calpol verebilirsiniz demişti, ilk dozunda hava sıcaklığı çok yüksek değil diye vermemiştim ateş yaparsa veririrm diye düşünmüştüm ateşi 37.8 olunca vermiştim ve kıyafetlerini soyup sadece zıbınla bırakıp odayı serinletince tekrar yükselişe geçmemişti fakat [2.dozu](2.dozu) olmaya giderken havalar artık çok ısındığı için aşıya gitmeyen calpol verip gittim eve de gelince klimayı açıp sadece zıbınla bırakınca aşırı yükselmeyi önden engellemiş olduk 37,5 e kadar yükseldi huzursuzluk yapmadan geçirdik günü. Benim bebiş biraz mızmız oluyor yerde oyuncak vs oynamak istemiyor kucakta gezmek istşyor aşı olunca. Ama gece uyuyup uyandıktan sonra hiçbir şeyi kalmamış oluyor.
Yükleniyor...